Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

AEES Recruitment 2019 Notification (TGT/PGT/PRT Teacher) Posts Apply

AEES Recruitment

Atomic Energy Education Society has released a notification to fulfill TGT/PGT/PRT Teacher Posts in AEC Schools/Junior College, Anushaktinagar, Mumbai for the Academic year 2019-20. Individuals, interested in AEES Recruitment 2019 can apply for latest vacancies on or before the last date through this web page.

recruitmentresult.com

AEES Recruitment 2019 Highlights

  • Post Name: TGT/PGT/PRT Posts
  • Written Test Date: 02-04-2019
  • Applying mode: Offline
  • Selection Process: Written Test and Personal Interview
  • Last Date to apply: 2 days before the written test
  • Job Location: Mumbai

AEES Recruitment

Q 1: What are the educational qualifications required for AEES Vacancy?

Answer:

  • Post Graduate Teacher (PGT) – Master’s Degree in the respected fields from a recognized University with at least 50% marks in aggregate or equivalent
  • Trained Graduate Teacher (TGT) – Bachelor’s Degree/Diploma in the respected fields from a recognized University with at least 50% marks or equivalent
  • Preparatory/Primary Teacher (PRT) – Senior Secondary School Certificate with 50% marks or equivalent

Jobs For 10th Pass Candidates: Check Here

Q 2: What is the age range to apply for AEES Jobs?

Answer:

PostMaximum age
(as on 15-4-2019)
PGT40 years
TGT35 years
PRT/ Preparatory Teacher30 years

Q 3: Is there any relaxation in the upper age limit for AEES Job?

Answer:

  • SC/ST: Five years
  • OBC(Non Creamy layer): Three years
  • Women: Ten years
  • Physically handicapped: As per the Govt. of India norms

Check Now: Daily Job Updates

Q 4: Describe the available AEES Vacancies.

Answer:

  • PGT
    • Computer Science
    • Commerce
    • Economics
    • Chemistry
    • Physics
    • Mathematics
    • Marathi
    • Hindi
    • English
    • Biology
  • TGT
    • English
    • Social Science
    • Hindi/Sanskrit
    • Marathi
    • Mathematics/Physics
    • Biology/Chemistry
    • Electrical maintenance
    • Computer Science
    • Art
    • PET – Male & Female
    • Electrical maintenance
  • PRT
  • PRT (Music)
  • Preparatory Teacher

Q 5: Describe the salary structure for AEES Vacancies.

Answer:

PostPay Scale
PGTRs. 27,500/- per month (Consolidated) OR Rs.220/- per period restricted to maximum 05 periods a day
TGTRs. 26,250/- per month (Consolidated) OR Rs.210/- per period restricted to maximum 05 periods a day
PRT/ Preparatory
Teacher
Rs. 21,250/- per month (Consolidated) OR Rs.170/- per period restricted to maximum 05 periods a day

Get Here: Upcoming Recruitment News

Q 6: What is the AEES Recruitment Process?

Answer: Written Test followed by Personal Interview

Q 7: How to apply for AEES Vacancies?

Answer:

  • Firstly, candidates need to visit the official website of AEES that is www.aees.gov.in to fill their AEES online application form.
  • Through home page of the official portal hit “Recruitment” tab provided on the menu bar which will take you to the new page.
  • Now search and press the suitable link for “Contract Teachers Recruitment 2019-20”, and go through the appeared AEES notification carefully.
  • If you meet the entire eligibility criteria then download the AEES Application Form.
  • Fill all the details carefully and then submit application along with the complete bio-data giving details of age, qualification, experience and address for correspondence with contact numbers, e-mail id and a passport size photograph in the respective schools

Direct Links Related to AEES Recruitment

AEES Recruitment NotificationGet PDF Here
AEES CareersHit Here
Official WebsitePress Here

Q 8: Give the important dates related to AEES Vacancy.

Answer:

  • Date of written test: 02-04-2019
School/ Venue Subject Time
AECS-1,
Mumbai
TGT  (PET)9:00am to 10:30am
TGT (ART)9:00am to 10:30am
PRT (MUSIC )9:00am to 10:30am
AECS-2,
Mumbai
TGT (Bio/Chem)2:30pm to 4:00pm
PGT (Biology)9:00 am  to 10.30am
PGT (Chemistry)9.00 am to  10.30 am
AECS-3,
Mumbai
Primary Teacher11:30am to 1:00pm
TGT (Maths/
Physics)
2:30pm to 4:00pm
PGT (Maths)9:00 am  to 10:30am
PGT ( Physics )9:00 am  to 10:30am
AECS-4,
Mumbai
Prep Teachers9:00 am to10:30 am
TGT (Comp. Sc.)9:00 am to10:30 am
PGT (Computer
Science)
11:30am to 1:00pm
AECS-5,
Mumbai
TGT (English)2:30pm to 4:00 pm
TGT (Social
Studies)
9:00 am to10.30pm
PGT (English)9:00 am to10.30pm
AECS-6,
Mumbai
TGT (Hindi/SKT)2:30pm to 4:00 pm
TGT (Marathi)2:30 pm to 4:00 pm
PGT (Hindi)PGT (Marathi)9.00 am – 10.30 am
AEJC,
Mumbai
PGT (Economics)11:30 am to 1:00pm
PGT (Commerce)11:30 am to 1:00pm
TGT(Electrical
maintenance)
11:30 am to 1:00pm

Jobs in Teaching Sector (8000 Vacancies):- Check Now

AEES Teacher Recruitment 2019

Atomic Energy Education Society has issued an official Notification for AEES Recruitment 2019 of the TGT/PGT/PRT Teacher vacant posts. Those candidates who want to make their career as a teacher in a reputed organization must apply now for teaching vacancies through offline mode.

AEES has revealed an advertisement on its official portal. Candidates who are going to apply for AEES Recruitment must read and understand all the terms and conditions and eligibility criteria as prescribed for current vacancies of teachers in Education Society. While appearing for the written test, individuals must take their original documents.

Note:

Gather all the latest updates and notification about AEES Recruitment 2019 by visiting our web portal on regular basis.

Something That You Should Put An Eye On

Jobs by OrganizationUpcoming Government Jobs
Jobs By QualificationLatest Private Jobs
Latest Jobs Openings For FreshersFree Job Updates
Best State Government JobsEmployment News This Week Highlights

Filed in: 10th/12th, Faculty, Graduate, Post Graduate, Recruitment Tags: 

2 Responses to "AEES Recruitment 2019 Notification (TGT/PGT/PRT Teacher) Posts Apply"

  1. Dipad kumar das

    Sir when will the result of prt exam held on 8th April be declared?

    • admin

      Hii Dipad kumar das, Stay connected wit us we will update it as soon as it will be announced officially.

Leave a Reply

Submit Comment