Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

AFCAT Mock Test Series 2019 Free Online Quiz, Question/Answer, Practice Test

AFCAT Mock Test

One of the best ways to prepare for AFCAT Exam is to regularly practice using AFCAT Mock Test Series 2019. As taking AFCAT Free Mock Test, will help in boosting your confidence level and provides an apt way to improve time management skills. So, candidates who are going to appear in AFCAT 02 Exam can prepare through AFCAT Online Quiz, AFCAT Question and Answers, AFCAT Practice Test provided on this page.

recruitmentresult.com

Quick View of AFCAT Exam:

Exam Conducting AuthorityIndian Air Force (IAF)
Name Of The ExamAFCAT (Air Force Common Admission Test)
CategoryAFCAT Mock Test 2019
Level Of ExamNational Level
Number of Vacancies242
Posts NameCommissioned Officers
Starting Date to fill AFCAT Application Form01-06-2019
Last Date To Submit AFCAT  Application30-06-2019
Examination Date Of AFCAT 224th August 2019 and 25th August 2019
Selection ProcedureWritten Exam, AFSB Interview and Medical Test
Official Websiteindianairforce.nic.in

Salient Features of AFCAT Online Test Series:

  • Based on New Latest Pattern
  • Instant Access
  • Detailed Solutions
  • Result and rank Analysis
  • Accessible on mobile as well as on PC
  • Can be accessed anytime 24 x 7
  • get latest GK updates

AFCAT Mock Test

Air Force Common Admission Test is commonly known as AFCAT. Candidates who want to join Indian Air Force as Commissioned Officer in Flying, Ground Duty (Technical) and Ground Duty (Non-Technical) they have to qualify AFCAT Entrance Test. Indian Air Force conducts twice in a year in the month of February and August. Aspirants can apply online for IAF AFCAT Exam. To crack IAF Common Admission Test, applicants are required to practice AFCAT Mock Test, AFCAT Previous Year Paper etc. You can check AFCAT Online Mock Test Free Series from this page.

The AFCAT Mock Test Series includes question of:

AFCAT Mock Test- General Knowledge:

Question 1: Which of the following is not an event in ancient Indian history in BC era?

  1. Foundation of the Indo-Greek empire
  2. Beginning of Vikram samvat Era
  3. Fourth Buddhist Council
  4. Hathigumpha inscription by Kharvela

Answer: 3

Question 2: Who was the author of the famous storybook ‘Alice’s Adventures in Wonderland’?

  1. Rudyard Kipling
  2. John Keats
  3. Lewis Carroll
  4. H G Wells

Answer: 3

Question 3: Who wrote ‘Where ignorance is bliss, it is folly to be wise’?

  1. Browning
  2. Marx
  3. Shakespeare
  4. Kipling

Answer: 3

Get Best Answer: How To Prepare For GK

Question 4: Which of the following is the world’s busiest metro system?

  1. Tokyo Subway, Japan
  2. Beijing Subway, China
  3. Seoul Subway, South Korea
  4. Shanghai Metro, China

Answer: 1

Question 5: When is the International Day of Non-Violence celebrated?

  1. 14th August
  2. 16th May
  3. 8th October
  4. 2nd October

Answer: 4

Question 6: What was the title given by MK Gandhi to his Gujarati translation of “Unto This Last”?

  1. Manavta
  2. Sadbhavna
  3. Sarvodaya
  4. Ahimsa

Answer: 3

Check AFCAT Related Links:

AFCAT 2 NotificationGet Details
AFCAT SyllabusGet Details
AFCAT Sample PapersGet Details
AFCAT Cut OffGet Details
AFCAT Admit CardGet Details
AFCAT Exam PatternGet Details
AFCAT Eligibility DetailsGet Details
AFCAT Answer KeyGet Details
AFCAT ResultGet Details
AFCAT Previous Year Question PapersGet Details
Best AFCAT Preparation BooksGet Details
Official WebsitePress Here

AFCAT Online Mock Test Numerical Ability

Here are some AFCAT Free Mock Test Numerical Ability Questions to take a look upon:

Question 1: A person crosses a 600 m long street in 5 minutes. What is his speed in km per hour?

  1. 3.6
  2. 7.2
  3. 8.4
  4. 10

Answer: Option 2

Question 2: An aeroplane covers a certain distance at a speed of 240 kmph in 5 hours. To cover the same distance in 1 hours, it must travel at a speed of:

  1. 300 kmph
  2. 360 kmph
  3. 600 kmph
  4. 720 kmph

Answer: Option 4

Question 3: If a person walks at 14 km/hr instead of 10 km/hr, he would have walked 20 km more. The actual distance travelled by him is:

  1. 50 km
  2. 56 km
  3. 70 km
  4. 80 km

Answer: Option 1

Question 4: A train can travel 50% faster than a car. Both start from point A at the same time and reach point B 75 kms away from A at the same time. On the way, however, the train lost about 12.5 minutes while stopping at the stations. The speed of the car is:

  1. 100 kmph
  2. 110 kmph
  3. 120 kmph
  4. 130 kmph

Answer: Option 3

Question 5: Excluding stoppages, the speed of a bus is 54 kmph and including stoppages, it is 45 kmph. For how many minutes does the bus stop per hour?

  1. 9
  2. 10
  3. 12
  4. 20

Answer: Option 2

Know Here: How to Solve Objective Type Questions

AFCAT Online Mock Test Logical Reasoning

Question 1: Look at this series: 2, 1, (1/2), (1/4), … What number should come next?

  1. (1/3)
  2. (1/8)
  3. (2/8)
  4. (1/16)

Answer: Option 2

Question 2: Look at this series: 7, 10, 8, 11, 9, 12, … What number should come next?

  1. 7
  2. 10
  3. 12
  4. 13

Answer: Option 2

Question 3: Look at this series: 36, 34, 30, 28, 24, … What number should come next?

  1. 20
  2. 22
  3. 23
  4. 26

Answer: Option 2

Question 4: Look at this series: 22, 21, 23, 22, 24, 23, … What number should come next?

  1. 22
  2. 24
  3. 25
  4. 26

Answer: Option 3

Question 5:  Look at this series: 53, 53, 40, 40, 27, 27, … What number should come next?

  1. 12
  2. 14
  3. 27
  4. 53

Answer: Option 2

Check Out List of: How To Find Online Study Material

AFCAT Online Mock Test Verbal Ability

AFCAT 2019 Mock Test for Verbal Ability can help candidates in making their verbal section stronger, have a look…

Question 1: CORPULENT

  1. Lean
  2. Gaunt
  3. Emaciated
  4. Obese

Answer: Option 4

Question 2: BRIEF

  1. Limited
  2. Small
  3. Little
  4. Short

Answer: Option 4

Question 3: EMBEZZLE

  1. Misappropriate
  2. Balance
  3. Remunerate
  4. Clear

Answer: Option 1    

Question 4: VENT

  1. Opening
  2. Stodge
  3. End
  4. Past tense of go

Answer: Option 1

Read Here: Latest Current Affairs Updates

Question 5: AUGUST

  1. Common
  2. Ridiculous
  3. Dignified
  4. Petty

Answer: Option 3

Question 6: CANNY

  1. Obstinate
  2. Handsome
  3. Clever
  4. Stout

Answer: Option 3

Question 7: ALERT

  1. Energetic
  2. Observant
  3. Intelligent
  4. Watchful

Answer: Option 4

Get Here Subject Wise: Online Quiz for Competitive Exams

Why to give Mock Test for AFCAT?

  • With the help of Online AFCAT Mock Test candidates can get an estimate about their performance for examination
  • The AFCAT Online Mock Test also helps contenders in getting an idea regarding the structure and pattern of examination
  • AFCAT Mock Test Paper contains usually those whose questions that are important from examination point of view.

AFCAT Mock Test Series:

Candidates can practice using Free AFCAT Online Quiz and can enhance their self-confidence and level of preparation. AFCAT Questions and Answers given here will also help aspirants in preparing for their examination.

Those candidates who are going to appear in the AFCAT 02 Exam may go through AFCAT Test Series and can prepare for the examination in a better way. We hope with the help of the question available of AFCAT Mock Test PDF it will become easier for you all in understanding the type of questions that will be asked in the examination.

Dear Applicants, if you find AFCAT Mock Test Papers helpful then share with your friends who are also preparing for AFCAT Exam. So keep practicing and prepare well for your AFCAT Exam. Share your experience with us in below given comment box. Good luck for your exam!

People May Also Search For

  • AFCAT Mock Test Online Free
  • AFCAT Mock Test Online
  • AFCAT Mock Test Free
  • Free Online Mock Test For AFCAT Exam
  • AFCAT Free Online Mock Test

Something That You Should Put an Eye On

Strategies To Improve MemoryHow To Prepare For Online Exam
How to Prepare for Written ExamLast Minute Exam Preparation Tips
How to Solve a Problem in Exam CorrectlyTips To Create Your Own Study Guide

Filed in: online quiz Tags: 

2 Responses to "AFCAT Mock Test Series 2019 Free Online Quiz, Question/Answer, Practice Test"

  1. Shubham Dhake

    These tests are helpful in practising.

    • admin

      Hii Shubham, Thank you for appreciating our work. Stay connected with us for more latest updates on Govt and private jobs.

Leave a Reply

Submit Comment