Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

AFCAT Previous Year Question Papers (Last 5 Years) EKT Sample Papers PDF

AFCAT Previous Year Question Papers

Candidates who are willing to crack AFCAT 2 Exam going to held on 24/25 August 2019 must practice through AFCAT Previous Year Question Papers given here. You can also download Last 5 Years AFCAT EKT Question Paper, AFCAT Sample Papers PDF from this page.

recruitmentresult.com

AFCAT 02 Exam 2019 Overview:

Organization NameIndia Air Force (IAF)
CategoryAFCAT Previous Year Question Paper
Number of AFCAT 2 Posts242
Name of AFCAT VacanciesCommissioned Officers
Starting Date To Apply For AFCAT 2 Exam01-06-2019
Deadline to Submit AFCAT 2 2019 Application Form30-06-2019
AFCAT 2 Exam Date24 Aug 19 and 25 Aug 19
Official Websiteafcat.cdac.in

AFCAT Previous Year Question Papers Download PDF:

ExamSetsAFCAT (1)AFCAT (2)
AFCATSet AHit HereHit Here
Set BHit HereHit Here
Set CHit HereHit Here
Set DHit HereHit Here
Answer Key AFCAT 01/2015 Answer Key AFCAT 02/2015
EKTSet EHit HereHit Here
Set FHit HereHit Here
Set GHit HereHit Here
Set HHit Here Hit Here
Set JHit Here Hit Here
Set KHit Here Hit Here
Answer Key AFCAT 01/2015Answer Key AFCAT 02/2015

AFCAT Previous Year Papers With Solutions

Download Official PDFs of AFCAT Previous Year Question Papers

Discipline wise AFCAT Previous Year Question Papers

Previous Year AFCAT papersPDF For Paper IPDF For Paper II
AFCAT Sample Papers With Answers For Mechanical EngineeringPaper – IPaper – II
AFCAT Question Paper For Computer Science EngineeringPaper – IPaper – II
AFCAT Previous Year Question Papers With Solution For Electrical and Electronics EngineeringPaper – IPaper – II

AFCAT Previous Year Papers

AFCAT Previous Year Question Papers with Answers:

Question 1: Garampani sanctuary is located at

  1. Junagarh, Gujarat
  2. Diphu, Assam
  3. Kohima, Nagaland
  4. Gangtok, Sikkim

Answer: 2

Question 2: Fastest shorthand writer was

  1. G. D. Bist
  2. R.D. Tata
  3. M. Tagore
  4. Khudada Khan

Answer: 1

Question 3: Dumping is-

  1. selling of goods abroad at a price well below the production cost at the home market price
  2. the process by which the supply of a manufacture’s product remains low in the domestic market, which batches him better price
  3. prohibited by regulations of GATT
  4. All of the above

Answer: 4

Question 4: For the Olympics and World Tournaments, the dimensions of basketball court are

  1. 26 m x 14 m
  2. 28 m x 15 m
  3. 27 m x 16 m
  4. 28 m x 16 m

Answer: 2

Question 5: Film and TV institute of India is located at

  1. Pune (Maharashtra)
  2. Rajkot (Gujarat)
  3. Pimpri (Maharashtra)
  4. Perambur (Tamilnadu)

Answer: 1

Check AFCAT Related Links

AFCAT 2 NotificationGet Details
AFCAT SyllabusGet Details
AFCAT Cut OffGet Details
AFCAT Admit CardGet Details
AFCAT Exam PatternGet Details
AFCAT Eligibility DetailsGet Details
AFCAT Answer KeyGet Details
AFCAT ResultGet Details
AFCAT Mock TestGet Details
Best AFCAT Preparation BooksGet Details
Official WebsitePress Here

Question 6: Gulf cooperation council was originally formed by

  1. Bahrain, Kuwait, Oman, Qatar, Saudi Arabia and United Arab Emirates
  2. Second World Nations
  3. Third World Nations
  4. Fourth World Nations

Answer: 1

Question 7: Gravity setting chambers are used in industries to remove

  1. SOx
  2. NOx
  3. suspended particulate matter
  4. CO

Answer: 3

Question 8: From the following, choose the set in which names of Secretary-Generals of the UNO are arranged in correct chronological order?

  1. U Thant, Kurt Waldheim, Dag Hammarskjoeld, Trygve Lie.
  2. Trygve Lie, Dag Hammarskjoeld, U Thant, Kurt Waldheim.
  3. Trygve Lie, U Thant , Dag Hammarskjoeld, Kurt Waldheim.
  4. U Thant, Dag Hammarskjoeld, Trygve Lie, Kurt Waldheim.

Answer: 2

Question 9: Epsom (England) is the place associated with

  1. Horse racing
  2. Polo
  3. Shooting
  4. Snooker

Answer: 1

Question 10: Hitler party which came into power in 1933 is known as

  1. Labour Party
  2. Nazi Party
  3. Ku-Klux-Klan
  4. Democratic Party

Answer: 2

Read Here: How To Find Online Study Material

Question 11: 120, 99, 80, 63, 48, ?

  1. 35
  2. 38
  3. 39
  4. 40

Answer:  1

Question 12: 589654237, 89654237, 8965423, 965423, ?

  1. 58965
  2. 65423
  3. 89654
  4. 96542

Answer:  4

Question 13: 3, 10, 101,?

  1. 10101
  2. 10201
  3. 10202
  4. 11012

Answer: 3

Question 14: In the series 2, 6, 18, 54, …… what will be the 8th term ?

  1. 4370
  2. 4374
  3. 7443
  4. 7434

Answer:  2

Question 15: 125,80,45,20,?

  1. 5
  2. 8
  3. 10
  4. 12

Answer:  1

Get Here: Strategies to Improve Memory

Question 16: College : Student :: Hospital : ?

  1. Nurse
  2. Doctor
  3. Treatment
  4. Patient

Answer:  4

Question 17: Tree : Forest :: Grass : ?

  1. Lawn
  2. Garden
  3. Park
  4. Field

Answer:  1

Question 18: South : North-West :: West : ?

  1. North
  2. South-West
  3. North-East
  4. East

Answer:  3

Question 19: Cloth : Mill :: Newspaper : ?

  1. Editor
  2. Reader
  3. Paper
  4. Press

Answer:  4

Question 20: Country : President :: State : ?

  1. Governer
  2. P
  3. Legislator
  4. Minister

Answer:  1

Want to Know? Tips To Create Your Own Study Guide

Advantages of solving AFCAT Previous Papers 2019:

  • Solving AFCAT Question Paper 2019 will help candidates familiarize with the exam pattern.
  • AFCAT Previous Year Question Paper will assist them in knowing the number, type of questions, marking scheme, difficulty level and subject-wise weightage, sections, topics and units of the exam
  • By attempting AFCAT EKT Sample Papers of previous years, candidates can evaluate their areas of weakness in the exam so that they can prepare better in these areas to score well in the exam
  • Solving AFCAT Previous Year Question Papers on a regular basis will help candidates perform better in AFCAT as doing so will help them solve difficult problems effortlessly

AFCAT Previous Year Question Papers PDF:

Practicing AFCAT Previous Year Papers PDF regularly will allow candidates to recognize their areas of strength and weakness. The AFCAT Model Papers will aid candidates recognize subjects, topics, sections of significant importance, standard of questions, marking scheme, duration as well as help candidates understand the exam pattern and structure of AFCAT.

Candidates Also Search For:

AFCAT 2 Question PaperAFCAT 1 Question Paper
AFCAT Model Question PaperAFCAT Sample Question Papers
AFCAT Question Paper PDFAFCAT 2019 Question Paper
AFCAT Question Paper DownloadAFCAT Sample Papers Free Download

Note:

To get more AFCAT Previous Year Solved Papers Pdf directly you can bookmark recruitmentresult.com by pressing ctrl+d.

Something That You Should Put An Eye On

How to Solve Objective Type QuestionsHow to Prepare for Written Exam
Avoid Sleeping While StudyingHow to Solve a Problem in Exam Correctly
Last Minute Exam Preparation TipsHow Do Toppers Study?

Filed in: Question & Answers, Question Paper Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment