Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

AMCAT Aptitude Questions For Quants Free Sample Papers With Answers

AMCAT Aptitude Questions

After observing last five years AMCAT Quants Questions that are asked in the AMCAT Aptitude Test we have listed some important AMCAT Aptitude Questions with answers that will be surely helpful for the individuals who are going to appear in AMCAT Exam.

Practice more and more with AMCAT Sample Papers to get an idea of complete structure of AMCAT Exam and also by solving more AMCAT Aptitude Sample Papers you will be confident and also get to know your week sections or subjects.

Practice With AMCAT Quants Questionswith Answers

Once you observe your week sections you can do more focus on that particular section or subject so that you can score good marks in coming AMCAT 2018. One of the major benefit of solving AMCAT Previous Question Papers and Answers is that you will get to know complete about AMCAT as it will give you the complete overlook of official exam.

To gather more information regarding AMCAT Aptitude Questions for Quants stay tuned with this page that is well structured by the dedicated and talented team members of recruitmentresult.com.

AMCAT Aptitude Questions

AMCAT Aptitude and Quants Questions Pattern:

AMCAT Quants QuestionsDifficulty of Quantitative SectionNumber of QuestionsTopicsSpecial Feature
Basic MathematicsMedium6LCM and HCF, Divisibility etcLogic Based
Applied MathematicsMedium6Inverse, Speed time Distance etcFormula Based
Engineering MathematicsHigh5Log, P & C, Probability etcHigh thinking Logic
MiscellaneousLow1Time and WorkNone

Press Here For AMCAT Sample Papers

AMCAT Aptitude Question With Answers

Question 1: A train running at the speed of 60 km/hr crosses a pole in 9 seconds. What is the length of the train?

  1. 120 metres
  2. 180 metres
  3. 324 metres
  4. 150 metres

Answer: D

Get Best Answer: How To Prepare For AMCAT

Question 2: Two ships are sailing in the sea on the two sides of a lighthouse. The angle of elevation of the top of the lighthouse is observed from the ships are 30° and 45° respectively. If the lighthouse is 100 m high, the distance between the two ships is:

  1. 173 m
  2. 200 m
  3. 273 m
  4. 300 m

Answer: C

Question 3: A two-digit number is such that the product of the digits is 8. When 18 is added to the number, then the digits are reversed. The number is:

  1. 18
  2. 24
  3. 42
  4. 81

Answer: B    

Question 4: A sum of money at simple interest amounts to Rs. 815 in 3 years and to Rs. 854 in 4 years. The sum is:

  1. 650
  2. 690
  3. 698
  4. 700

Answer: C

Must Check Latest: AMCAT Syllabus

Question 5:A person crosses a 600 m long street in 5 minutes. What is his speed in km per hour?

  1. 6
  2. 2
  3. 4
  4. 10

Answer: B

Question 6: A and B invest in a business in the ratio 3 : 2. If 5% of the total profit goes to charity and A’s share is Rs. 855, the total profit is:

  1. 1425
  2. 1500
  3. 1537.50
  4. 1576

Answer: B

Question 7: The sum of ages of 5 children born at the intervals of 3 years each is 50 years What is the age of the youngest child?

  1. 4 years
  2. 8 years
  3. 10 years
  4. None of these

Answer: A

Also Check: AMCAT Exam Pattern

Question 8: The difference between a two-digit number and the number obtained by interchanging the positions of its digits is 36. What is the difference between the two digits of that number?

  1. 3
  2. 4
  3. 9
  4. Cannot be determined
  5. None of these

Answer: B

Question 9: A man’s speed with the current is 15 km/hr and the speed of the current is 2.5 km/hr. The man’s speed against the current is:

  1. 5 km/hr
  2. 9 km/hr
  3. 10 km/hr
  4. 5 km/hr

Answer: C

Question 10: Which one of the following is not a prime number?

  1. 31
  2. 61
  3. 71
  4. 91

Answer: D

Download Free: AMCAT Sample Papers

Question 11: A man has Rs. 480 in the denominations of one-rupee notes, five-rupee notes and ten-rupee notes. The number of notes of each denomination is equal. What is the total number of notes that he has?

  1. 45
  2. 60
  3. 75
  4. 90

Answer: D

Question 12: A boat can travel with a speed of 13 km/hr in still water. If the speed of the stream is 4 km/hr, find the time taken by the boat to go 68 km downstream.

  1. 2 hours
  2. 3 hours
  3. 4 hours
  4. 5 hours

Answer: C   

Question 13: If log 2 = 0.3010 and log 3 = 0.4771, the value of log5 512 is:

  1. 870
  2. 967
  3. 876
  4. 912

Answer: C

Get Here: Quantitative Aptitude Quiz

Question 14: In a 100 m race, A can give B 10 m and C 28 m. In the same race B can give C:

  1. 18 m
  2. 20 m
  3. 27 m
  4. 9 m

Answer: B

Question 15: What decimal of an hour is a second?

  1. .0025
  2. .0256
  3. .00027
  4. .000126

Answer: C     

Question 16: A sum of money is to be distributed among A, B, C, D in the proportion of 5 : 2 : 4 : 3. If C gets Rs. 1000 more than D, what is B’s share?

  1. 500
  2. 1500
  3. 2000
  4. None of these

Answer: C

Must Check: Aptitude Questions & Answers

Question 17: If one-third of one-fourth of a number is 15, then three-tenth of that number is:

  1. 35
  2. 36
  3. 45
  4. 54

Answer: D

Question 18: A tank is filled by three pipes with uniform flow. The first two pipes operating simultaneously fill the tank in the same time during which the tank is filled by the third pipe alone. The second pipe fills the tank 5 hours faster than the first pipe and 4 hours slower than the third pipe. The time required by the first pipe is:

  1. 6 hours
  2. 10 hours
  3. 15 hours
  4. 30 hours

Answer: C

Question 19: Given that 100.48 = x, 100.70 = y and xz = y2, then the value of z is close to:

  1. 45
  2. 88
  3. 9
  4. 7

Answer: C

Must Read: Strategies To Improve Memory

Question 20: In order to obtain an income of Rs. 650 from 10% stock at Rs. 96, one must make an investment of:

  1. 3100
  2. 6240
  3. 6500
  4. 9600

Answer: B

Note:

You may directly download AMCAT Aptitude Sample Papers, by visiting mention Official Link or practice with provided AMCAT Aptitude Questions for Quants. Join us on Facebook or Google + for latest updates regarding AMCAT.

If you have any query related to JEST exam previous question papers comment us on below mentioned comment box our team will soon reply towards it.

Something That You Should Put An Eye On

AMCAT ResultsGet Rid Of Sleeping While Studying
Tips to Manage StressBest Ways To Finish Exam On Time
How Can You Write Fast In Exams?Common Mistakes You Make in Tests
How To Prepare For Online ExamTips to Manage Time In Exam

Filed in: Question & Answers, Question Paper Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment