Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

AMCAT Mock Test – Online Test Questions, Practice Set For Free – Check

AMCAT Mock Test

Those candidates, who want to accelerate their performance for AMCAT 2018 Exam, need to solve AMCAT Mock Test given on this page. By solving Free Online Test Questions, you can easily know about exam pattern, types of question, level of questions etc.

Through AMCAT Mock Test, candidates can easily understand about AMCAT Exam which is going to be held in May/ June 2018. You can also check the Practice Set of AMCAT which is free of cost from this article.

AMCAT 2018 Exam:

AMCAT is known as Aspiring Minds Computer Adaptive Assessment which is a computer based adaptive test. Interested candidates who are preparing for this exam to get admission in fields of IT, Mechanical, Finance & semi- conductor or to get recruited in reputed organization need to solve AMCAT Mock Test given here for better preparation.

To obtain entire details regarding AMCAT Mock Test Free, go through this web page which is well prepared by the dedicated team members of recruitmentresult.com

Get Detailed: AMCAT Syllabus

AMCAT Mock Test

Use of AMCAT Mock Test Online:

  • AMCAT Mock Test is very helpful to prepare for the examination and to score qualifying marks.
  • By regular practicing from AMCAT Practice Test, your speed and accuracy will be increases.
  • With the help of AMCAT Mock Test, you can also figure out your weak areas of the subjects.

AMCAT Online Test Questions

Ques 1: The probability that a student passes Subject A, B or C is 98%. The probability that he or she passes A is 41%, B is 59%. The probability that he or she passes A and C is 25% and B and C is 20%. The probability that he or she passes all the 3 subjects is 14%. What is the probability that he or she passes subject C?

  1. 21
  2. 19
  3. 29
  4. 22

Answer: 3

Check In Detail: AMCAT Exam Pattern

Ques 2: Ritu has 3 shirts in shades of red, 4 in yellow shades and 5 in green shades . Three shirts are picked at random. The probability that all of those are in red shades is :

  1. 1/64
  2. 2/18
  3. 3/64
  4. 4/16

Answer: 1

Ques 3: Sangeeta invested Rs. 20,000 at 8 % per annual. if the interest is compounded half yearly, then total interest earned by Sangeeta at the end of the year is:

  1. 1829
  2. 1923
  3. 1632
  4. 2020

Answer: 3

Ques 4: The difference between a discount of 35% and two successive discounts of 20% and 20% on a certain bill was Rs. 22. Find the amount of the bill.

  1. 1100
  2. 200
  3. 2200
  4. Data inadequate

Answer: 3

Ques 5: Express 4.33333 in p/q form

  1. 1/13
  2. 13/3
  3. 1/13
  4. 4/13

Answer: 2

Ques 6: Grand Central Terminal, Park Avenue, New York is the world’s

  1. largest railway station
  2. highest railway station
  3. longest railway station
  4. None of the above

Answer: 1

Ques 7: Entomology is the science that studies

  1. Behavior of human beings
  2. Insects
  3. The origin and history of technical and scientific terms
  4. The formation of rocks

Answer: 2

Want to Know? How To Prepare For AMCAT

Ques 8: Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is in the continent of

  1. Asia
  2. Africa
  3. Europe
  4. Australia

Answer: 2

Ques 9: Garampani sanctuary is located at

  1. Junagarh, Gujarat
  2. Diphu, Assam
  3. Kohima, Nagaland
  4. Gangtok, Sikkim

Answer: 2

Ques 10: For which of the following disciplines is Nobel Prize awarded?

  1. Physics and Chemistry
  2. Physiology or Medicine
  3. Literature, Peace and Economics
  4. All of the above

Answer: 4

Ques 11: Hitler party which came into power in 1933 is known as

  1. Labour Party
  2. Nazi Party
  3. Ku-Klux-Klan
  4. Democratic Party

Answer: 2

Ques 12: Guwahati High Court is the judicature of

  1. Nagaland
  2. Arunachal Pradesh
  3. Assam
  4. All of the above

Answer: 4

Ques 13: Friction can be reduced by changing from

  1. sliding to rolling
  2. rolling to sliding
  3. potential energy to kinetic energy
  4. dynamic to static

Answer: 1

Get Here: AMCAT Sample Papers

Ques 14: During eleventh Antarctic Expedition in Nov. 1991/March 1992 ____ was installed.

  1. SODAR (SOnic Detection And Ranging)
  2. Second Permanent Station ‘Maitree’
  3. First permanent station ‘Dakshin Gangotri’
  4. None of the above

Answer: 1

Ques 15: From the following, choose the set in which names of Secretary-Generals of the UNO are arranged in correct chronological order?

  1. U Thant, Kurt Waldheim, Dag Hammarskjoeld, Trygve Lie.
  2. Trygve Lie, Dag Hammarskjoeld, U Thant, Kurt Waldheim.
  3. Trygve Lie, U Thant , Dag Hammarskjoeld, Kurt Waldheim.
  4. U Thant, Dag Hammarskjoeld, Trygve Lie, Kurt Waldheim.

Answer: 2

Ques 16: Fire temple is the place of worship of which of the following religion?

  1. Taoism
  2. Judaism
  3. Zoroastrianism (Parsi Religion)
  4. Shintoism

Answer: 3

Ques 17: Film and TV institute of India is located at

  1. Pune (Maharashtra)
  2. Rajkot (Gujarat)
  3. Pimpri (Maharashtra)
  4. Perambur (Tamilnadu)

Answer: 1

Ques 18: Georgia, Uzbekistan and Turkmenistan became the members of UNO in

  1. 1991
  2. 1992
  3. 1993
  4. 1994

Answer: 2

Ques 19: Guru Gobind Singh was

  1. the 10th Guru of the Sikhs
  2. founder of Khalsa, the inner council of the Sikhs in 1699
  3. author of Dasam Granth
  4. All the above

Answer: 4

Want to Know? Aptitude Questions & Answers

Ques 20: Hermann Scheer (Germany) received right Livelihood Award in 1999 for

  1. his indefatigable work for thepromotion of solar energy worldwide
  2. his long standing efforts to end the impunity of dictators
  3. showing that organic agriculture is a key to both environmental sustainability and food security
  4. None of the above

Answer: 1

Final Words:

To get further information related to AMCAT Mock Test, exam, result, hall ticket etc join us on Facebook and Google plus. You may also subscribe our free mail service to get latest updates directly in your inbox. Hit Official Link to get complete details about AMCAT Mock Test.

If you have any query regarding above given AMCAT Mock Test you may ask in comment box. We will try our best to solve your problem as soon as possible.  You can also bookmark the web portal by pressing Ctrl+D option for getting instant updates.

Something That You Should Put An Eye On

AMCAT ResultsTips to Reaching Your Full Potential
Tips to Make Study InterestingHow to Get in the Mood to Study
Tips to Get Motivated for EverythingHow to Avoid Sleeping While Studying
How to Stop Being Late for EverythingHow to Prepare for Written Exam

Filed in: online quiz Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment