Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

AMCAT Sample Papers | Model Papers Download AMCAT Solved Sample Ques/Ans

AMCAT Sample Papers

Aspiring Minds conducts AMCAT Exam for engineering fresher who are seeking IT jobs.if you are preparing for the upcoming AMCAT Examination then you may polish your preparation with AMCAT Sample Papers.

You may either download the AMCAT Model Papers and AMCAT Sample Papers by visiting the official website or by hitting on below given links. After going through the AMCAT Solved Sample Ques/Ans you will get familiar with the standard of examination you are going to appear in.

AMCAT Sample Papers Download!!!

AMCAT isIndia’s largest employability test, which acts as the gateway for many candidates to kick start their career (across the different streams of graduation including B.Tech/B.E./Management etc).to qualify this test it is must for candidates to have a strong and quality preparation.

With the help of AMCAT Sample Papers candidates can take their preparation to next level. Keeping the same in mind we the team members of recruitmentresult.com have structured this page with AMCAT Sample Papers and AMCAT Solved Question and Answers.

AMCAT Sample Papers

AMCAT Sample Papers Download Links

AMCAT Sample Papers for Compulsory Subjects:

AMCAT Sample Papers Englishdownload
Quantitative Ability Techdownload
Logical Abilitydownload
Aspiring Minds Personality Inventory (AMPI)download
AMCAT Sample Papers Information Gathering & Synthesisdownload
Excel (compulsory only for Management Graduates)download

AMCAT Sample Papers for General Subjects:

Exceldownload
AMCAT Sample Papers Computer Programmingdownload
Physicsdownload
Chemistrydownload
Basic Biologydownload
Marketingdownload
Finance and Accountingdownload
Banking & Financial Servicesdownload
Human Resources (HR)download
Operationsdownload
Pharmaceutical Sciencesdownload
Front Officedownload
Housekeepingdownload
Culinary Skillsdownload
Food and Beverage Servicedownload

AMCAT Sample Papers for Engineering

Computer Programmingdownload
Computer Sciencedownload
Electronics and Semiconductorsdownload
Telecommunicationdownload
Electrical Engineeringdownload
Mechanical Engineeringdownload
Civil Engineeringdownload
Instrumentation Engineeringdownload
Industrial Engineeringdownload
Production Engineeringdownload
Metallurgical Engineeringdownload
Chemical Engineeringdownload
Automotive Engineeringdownload
Paint Technologydownload
Polymer Technologydownload
Chemistrydownload

AMCAT Sample Papers for Management:

AMCAT Sample Papers Banking & Financial Servicesdownload
AMCAT Sample Papers Marketingdownload
AMCAT Sample Papers QuestionsHuman Resources (HR)download
AMCAT Sample Papers PDF forOperationsdownload
AMCAT Sample Question Papers Basic Statisticsdownload

AMCAT Solved Sample Ques/Ans

Question: 1: 3/7 of the oranges grown are too sour to eat out 3,80,205 oranges that are grown on a farm. The owner has to sell the eatable Orange. How many Oranges can the farm owner sell?

  1. 1,62,945
  2. 3,25,890
  3. 2,17,260
  4. 4,34,520

Correct Answer: C

Question: 2: When the integer n is divided by 8, the remainder is 3. What is the remainder if 6n is divided by 8?

  1. 0
  2. 2
  3. 1
  4. 3

Correct Answer: B

Get Here Latest: AMCAT Syllabus

Question: 3: The sum of three consecutive natural numbers each divisible by 3 is 72. What is the largest among them?

  1. 21
  2. 24
  3. 27
  4. 30

Correct Answer: C

Question: 4: A and B are two number when divided by 7 leaves a remainder 3 and 5. What will be the remainder when A-B is divided by 7 ?

  1. 4
  2. 5
  3. 6
  4. 7

Correct Answer: B

Question: 5: If the number 7×86038 is exactly divisible by 11, then the smallest whole number in place of x?

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Correct Answer: C

Get Best Answer: How To Prepare For AMCAT

Question: 6: The total number of two-digit positive integer < than 100, which are not divisible by 2, 3 and 5 is

  1. 23
  2. 24
  3. 25
  4. 26

Correct Answer: B

Question: 7: X is a 5 digit number when we subtract the sum of the digits form X, it becomes divisible by _____

  1. 5
  2. 1
  3. 9
  4. 6

Correct Answer: C

Question: 8: Dustin is driving his car at speed of 50 kilometres per hour. He going to Texas which is located 345 kilometres from his starting point.How long will it take him to reach Texas?

  1. 70
  2. 71
  3. 72
  4. 69

Correct Answer: D

Must Know: AMCAT Exam Pattern

Question: 9: The average of three numbers is 77.The first number is twice the second and the second number is twice the third. Find the first number?

  1. 33
  2. 66
  3. 77
  4. 132
  5. None of these

Correct Answer: D

Question: 10: A and B are two cars travelling to a destination which is 360 kilometres away. A takes 4 hours to reach the destination. How much time will it take B to reach the destination if the speeds of A and B are in the ratio 9: 12?

  1. 2.5 hrs
  2. 4.5 hrs
  3. 3.5 hrs
  4. 3 hrs

Correct Answer: D

Question: 11: Select the word or phrase which best expresses the meaning of the given word: BLASPHEMOUS

  1. Convict
  2. Gather
  3. Impious
  4. Pious

Correct Answer: A

Check Out: Tips to Manage Time In Exam

Question: 12: Select the word or phrase which best expresses the meaning of the given word: BAFFLE

  1. Regard
  2. Confound
  3. Perplex
  4. Scorn

Correct Answer: C

Question: 13: Select the word or phrase which best expresses the meaning of the given word: DEFER

  1. Indifferent
  2. Defy
  3. Differ
  4. Postpone

Correct Answer: D

Question: 14: Select the word or phrase which best expresses the meaning of the given word: GERMINATE]. A. Decay

  1. Breed
  2. Produce
  3. Sprout

Correct Answer: B

Do You Know: How to Prepare for Written Exam

Question: 15: Select the word or phrase which best expresses the meaning of the given word: CAMOUFLAGE

  1. Aggressive
  2. Deception
  3. Vigilant
  4. Honour

Correct Answer: A

Question: 16: Select the word which is same in the meaning of the given word: CREDULOUS

  1. Joyous
  2. Interpret
  3. Trusting
  4. Interest

Correct Answer: C

Question: 17: Select the word which is same in the meaning of the given word: DAUNT

  1. Clever
  2. Frighten
  3. Vague
  4. Lapse

Correct Answer: B

Also Read: Strategies To Improve Memory

Question: 18: Select the word which is same in the meaning of the given word: EXTROVERT

  1. Mean
  2. Social
  3. Nonsense
  4. Bandit

Correct Answer: B

Question: 19: Select the word which is same in the meaning of the given word: GRUMBLE

  1. Growl
  2. Proficient
  3. Forceful
  4. Request

Correct Answer: A

Question: 20: Select the word which is same in the meaning of the given word: GLUT

  1. Kindness
  2. Overflow
  3. Restrain
  4. Bright

Correct Answer: B

Know Here: Best Ways To Finish Exam On Time

Procedure for AMCAT Sample Papers Download PDF:

  • Log on to the official website i.e. www.myamcat.com
  • After reaching the new page, scroll a bit down and then hit on “AMCAT Sample Papers”
  • Now a new page will come out along with section wise AMCAT Sample Papers links
  • Select and hit on Sample paper link
  • Within few seconds the AMCAT Sample Paper for that particular subject will appear in front of you
  • Go through the AMCAT Sample Question Papers and download it
  • Finally take a print out of AMCAT Sample Question Model Papers and prepare for your exam accordingly.

Final Note:

Candidates willing to know more about AMCAT Sample Papers may go through this Official Website Link. Dear candidates if you have any query regarding the details given here on this page then you may mention your comments in below given comment box.


Filed in: Question & Answers, Question Paper

Leave a Reply

Submit Comment