Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

AP ECET Model Papers 2019 (Subject Wise) Questions Papers with Answers PDF

AP ECET Model Papers 2019

Download AP ECET Model Papers 2019 through this page!!! Candidates who are preparing for upcoming AP ECET Examination they must download Subject Wise AP ECET Questions Papers with Answers PDF by hitting the links provided on below page.

Jawaharlal Nehru Technological University Anantapur is going to conduct AP ECET Entrance Examination to give admission to eligible candidates in second year B.E./B.Tech courses and 2nd year regular B.Pharmacy Courses.

Download AP ECET Previous Papers PDF

AP ECET Model Papers
BIO TECHNOLOGY
BSC-MATHEMATICS
CERAMIC TECHNOLOGY
CHEMICAL ENGINEERING
CIVIL ENGINEERING
COMPUTER SCIENCE AND ENGINEERING
ELECTRONICS AND COMMUNICATION ENGINEERING
ELECTRICAL AND ELECTRONICS ENGINEERING
ELECTRONICS AND INSTRUMENTATION ENGINEERING
MECHANICAL ENGINEERING
METALLURGICAL ENGINEERING
MINING ENGINEERING
PHARMACY

One should solve the previous year questions to have a great command over the syllabus and area of interest. Try to solve these ECET Model Papers without cheating because it will help you to know the real difficulty level.

Here on the page of recruitmentresult.com we have provided the complete list of AP ECET Model Papers 2019. So those candidates who are going to take part in Andhra Pradesh Engineering Common Entrance Test they can download the previous year papers.

AP ECET Model Papers

To get success in the Andhra Pradesh Engineering Common Entrance Test for diploma holders and B.Sc (Mathematics) degree holders, candidates learn with old papers is the smarter way. Here we have provided AP ECET Model Papers PDF, just hit the link and prepare better.

AP ECET Important Question and Answers

Question 1: Grand Central Terminal, Park Avenue, New York is the world’s

  1. largest railway station
  2. highest railway station
  3. longest railway station
  4. None of the above

Answer: 1

Must Check Latest: AP ECET Syllabus

Question 2: Entomology is the science that studies

  1. Behavior of human beings
  2. Insects
  3. The origin and history of technical and scientific terms
  4. The formation of rocks

Answer: 2

Question 3: Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is in the continent of

  1. Asia
  2. Africa
  3. Europe
  4. Australia

Answer: 2

Question 4: Garampani sanctuary is located at

  1. Junagarh, Gujarat
  2. Diphu, Assam
  3. Kohima, Nagaland
  4. Gangtok, Sikkim

Answer: 2

Question 5: For which of the following disciplines is Nobel Prize awarded?

  1. Physics and Chemistry
  2. Physiology or Medicine
  3. Literature, Peace and Economics
  4. All of the above

Answer: 4

Check Now: Best Ways To Finish Exam On Time

Question 6: A boat can travel with a speed of 13 km/hr in still water. If the speed of the stream is 4 km/hr, find the time taken by the boat to go 68 km downstream.

  1. 2 hours
  2. 3 hours
  3. 4 hours
  4. 5 hours

Answer: 3

Question 7: A man’s speed with the current is 15 km/hr and the speed of the current is 2.5 km/hr. The man’s speed against the current is:

  1. 5 km/hr
  2. 9 km/hr
  3. 10 km/hr
  4. 5 km/hr

Answer: 3

Question 8: A boat running upstream takes 8 hours 48 minutes to cover a certain distance, while it takes 4 hours to cover the same distance running downstream. What is the ratio between the speed of the boat and speed of the water current respectively?

  1. 2 : 1
  2. 3 : 2
  3. 8 : 3
  4. Cannot be determined
  5. None of these

Answer: 3

Question 9: A motorboat, whose speed in 15 km/hr in still water goes 30 km downstream and comes back in a total of 4 hours 30 minutes. The speed of the stream (in km/hr) is:

  1. 4
  2. 5
  3. 6
  4. 10

Answer: 2

Do You Know: How Can You Write Fast In Exams?

Question 10: In one hour, a boat goes 11 km/hr along the stream and 5 km/hr against the stream. The speed of the boat in still water (in km/hr) is:

  1. 3 km/hr
  2. 5 km/hr
  3. 8 km/hr
  4. 9 km/hr

Answer: 3

Question 11: Tanya is older than Eric. Cliff is older than Tanya. Eric is older than Cliff. If the first two statements are true, the third statement is

  1. true
  2. false
  3. uncertain

Answer: 2

Question 12: Mara runs faster than Gail.

Lily runs faster than Mara.
Gail runs faster than Lily.

If the first two statements are true, the third statement is

  1. true
  2. false
  3. uncertain

Answer: 2

Question 13: The attainment of individual and organisational goals is mutually interdependent and linked by a common denominator – employee work motivation. Organisational members are motivated to satisfy their personal goals, and they contribute their efforts to the attainment of organisational objectives as means of achieving these personal goals.

The passage best supports the statement that motivation –

  1. Encourages an individual to give priority to personal goals over organisational goals.
  2. is crucial for the survival of an individual and organisation.
  3. is the product of an individual’s physical and mental energy.
  4. is the external force which induces an individual to contribute his efforts.
  5. Makes organisation and society inseparable.

Answer: 1

Read Here: Tips To Create Your Own Study Guide

Question 14: One of the important humanitarian by-products of technology is the greater dignity and value that it imparts to human labour. In a highly industrialized society, there is no essential difference between Brahmin and Dalit, Muslim and Hindu; they are equally useful and hence equally valuable for in the industrial society individual productivity fixes the size of the pay cheque and this fixes social status.

The passage best supports the statement that:

  1. Technology decides individual’s social status.
  2. Castes and religions are man-made.
  3. Human labor has dignity and value.
  4. All individuals, irrespective of caste and creed, are born equal.
  5. Industrial society is a great leveller of men.

Answer: 3

Question 15: 32 31 32 29 32 27 32

  1. 25 32
  2. 31 32
  3. 29 32
  4. 25 30
  5. 29 30

Answer: 1

Question 16: 4, 13, 40, 121,?

  1. 350
  2. 360
  3. 364
  4. 362

Answer: 3

Question 17: The wrong number in the sequence 8, 13, 21, 32, 46, 62, 83, is

  1. 32
  2. 46
  3. 62
  4. 83

Answer: 3

Know Here: How To Find Online Study Material

Question 18: A insurance company offers 10% compound interest per half year. Sumit deposits Rs. 3600 each on 1st January and 1st July of a year. At the end of the year, the amount sumit would have gained by way of interest is:

  1. Rs 549
  2. Rs 596
  3. Rs 1287
  4. Rs 289

Answer: 1

Question 19: Shivam wants to sell his refrigerator . The shopkeeper gave him  two offers, one at Rs. 8,000 cash and the other at a credit of Rs. 6,000 to be paid after 8 months, money being at 18% per annum. Which one is better offer?

  1. 6000 at credit
  2. 8000 in cash
  3. Both Rs.6000 at credit and Rs.8000 in cash
  4. Can’t be determined

Answer: 2

Question 20: Two vessels X and Y contain cold drink and soda in the ratio 7 : 5 and 17 : 7 respectively. In what ratio should the mixtures from two vessels X and Y be mixed to get a new mixture containing cold drink and soda in the ratio 5 : 3?

  1. 3 : 2
  2. 2 : 1
  3. 1 : 2
  4. 3 : 4

Answer: 2

AP ECET Preparation Tips

Jawaharlal Nehru Technological University Anantapur organizes AP ECET Exam for providing admission in second year B.E./B.Tech courses and 2nd year regular B.Pharmacy Courses. AP ECET Preparation Tips acts as a useful stuff to crack AP ECET Exam.

This year, Andhra Pradesh Engineering Common Entrance Test is scheduled to be held on 1st week of May 2019.

Get Best Answer: How To Maximize Your Score In Exam

Final Words:

Keep in touch with this web page to get updates of AP ECET Model Papers 2019. You can bookmark this web page or like this page on face book and Google Plus. Type your comment in below comment box for having any query or doubts related to this post. Our experts will try to solve your queries.

Something That You Should Put An Eye On

AP ECET CounsellingAP ECET Results
AP ECET Answer KeyAP ECET Hall Ticket
AP ECET NotificationTips to Manage Time In Exam
Tips To Score Good MarksLast Minute Exam Preparation Tips

Filed in: Question Paper

Leave a Reply

Submit Comment