Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

AP PGECET Previous Papers | Last 05 Years Question Paper Download PDF

AP PGECET Previous Papers

Download AP PGECET Previous Papers PDF for Last 05 Years by going through this page!! Andhra Pradesh Postgraduate Engineering Common Entrance Test (AP PGECET) is conducted for providing admission in the postgraduate courses in Engineering, Technology, Pharmacy, etc. by JNTU, Kakinadaon behalf of the A.P. State Council of Higher Education (APSCHE).

Participants appearing in the above said examination on scheduled date are advised to checkLast 05 Years Question Paper of Andhra Pradesh Postgraduate Engineering Common Entrance Testor download the PDF of AP PGECET Previous Papers by moving their cursor downwards as soon as possible.

Highlights Of This Page:

  • AP PGECET Sample Papers
  • AP PGECET Question Papers
  • Andhra Pradesh Postgraduate Engineering Common Entrance Test Previous Papers
  • Andhra Pradesh Postgraduate Engineering ECET Previous Papers

Appearing aspirants in Andhra Pradesh Postgraduate Engineering Common Entrance Test are informed that only qualified candidates will be able to go for the next round that is counseling section. For the comfort of the candidates our team members of recruitmentresult.com has presented Andhra Pradesh Postgraduate Engineering ECET Exam Pattern apart from the AP PGECET Previous Papers for each discipline. So why are you still waiting? Go downwards as soon as possible and grab complete information soon.

AP PGECET Previous Papers

APPGECET Previous Papers PDF

Candidates can download the AP PGECET 2018 Previous Question Papers by pressing the below mentioned direct link. You have to press this link and questions for each section will be opened in PDF format at your computer screen. So what are you waiting for? Go ahead as soon as possible.

AP PGECET Sample Question Papers of AerospaceDownload Here
PGECET Biotechnology Question PaperDownload Here
AP PGECET Civil Engineering Question PapersDownload Here
PGECET Chemical EngineeringQuestion PapersDownload Here
PGECET Previous Question Papers For CSEDownload Here
PGECET Electronics And Communication EngineeringDownload Here
AP PGECET EEE Previous PapersDownload Here
PGECET InstrumentationQuestion PapersDownload Here
PGECET Food TechnologyQuestion PapersDownload Here
Geo-Engineering & Geo InformaticsQuestion PapersDownload Here
AP PGECET Model Questions Papers of Mechanical EngineeringDownload Here
PGECET Previous year Question Papers PDF of MetallurgyDownload Here
AP PGECET Model Question Papers for Nano TechnologyDownload Here
AP PGECET Pharmacy Question PaperDownload Here

 AP PGECET Previous Question papers With Solutions

Ques1. Diamond is a paramagnetic material.

  1. True
  2. False

Answer: 2

Ques2.Which capacitor-store higher amount of energy?

  1. Air capacitor
  2. Paper capacitor
  3. Mica capacitor
  4. Plastic film capacitor

Answer: 3

Ques3 .Above ferroelectric curie temperature, spontaneous polarization in ferroelectric materials becomes stronger.

  1. True
  2. False

Answer: 2

Ques4. In paramagnetic materials

  1. permanent magnetic dipoles exist but the interaction between neighbouring dipoles is negligible
  2. permanent magnetic dipole do not exist
  3. permanent magnetic dipoles exist and the interaction between neighbouring dipoles is very strong
  4. permanent magnetic dipole moment may or may not exist

Answer: 1

Ques5. The velocity factor of a transmission line depends on

  1. temperature
  2. skin effect
  3. relative permittivity of dielectric
  4. none of the above

Answer: 3

Ques6. A loss less line of characteristic impedance Z0 is terminated in pure reactance of -jZ0 value. VSWR is

  1. 10
  2. 2
  3. 1
  4. infinity

Answer: 4

Ques7. In a klystron amplifier the input cavity is called

  1. buncher
  2. catcher
  3. Pierce gun
  4. collector

Answer: 1

Ques8. The reflection coefficient on a line is 0.2 ∠45°. The SWR is

  1. 8
  2. 1
  3. 2
  4. 5

Answer: 4

Ques9. In a mortar, the binding material is

  1. cement
  2. sand
  3. surkhi
  4. cinder

Answer: 1

Ques10. Lacquer paints

  1. are generally applied on structural steel
  2. are less durable as compared to enamel paints
  3. consist of resin and nitro-cellulose
  4. contain alcohol as thinner
  5. All the above.

Answer: 5

Download Here: AP PGECET Syllabus

AP PGECET Exam Pattern

Candidates appearing in Andhra Pradesh PGECET Exam must check the below mentioned exam pattern by moving their cursor downwards.

  • Examination will be conducted on online mode (Computer Based Mode).
  • Exam will be conducted in two shifts i.e. forenoon and afternoon.
  • 120 minutes will be provided to the candidates for solving the examination paper.
  • Total 120 questions will be asked in the examination.
  • There will be multiple choice questions.
  • Each question will carry four answer options.
  • Questions will be asked in English language.
  • One mark will be awarded to the candidates for each correct answer.
  • The AP PGECET question paper will comprise of total 120 marks.
  • There is no negative marking scheme for incorrect answer.
Test PaperPaper CodeNo. of QuestionsTotal Marks
Aerospace EngineeringAS120120
Bio TechnologyBT120120
Chemical EngineeringCH120120
Civil EngineeringCE120120
Computer Science & Information TechnologyCS120120
Electrical EngineeringEE120120
Electronics & Communication EngineeringEC120120
Food TechnologyFT120120
Geo Engineering & Geo InformaticsGG120120
Instrumentation EngineeringEI120120
Mechanical EngineeringME120120
MetallurgyMT120120
Nano TechnologyNT120120
PharmacyPY120120

Note: Contenders can download the AP PGECET Previous Papers by going through this Official Link also. Aspirants are required to be connecting with our portal by subscribing our free email service or following us on Facebook or Google Plus.

Something That You Should Put an Eye On

AP PGECET Exam DateAP PGECET Hall Ticket 
AP PGECET CounsellingAP PGECET Answer Key
Common Mistakes You Make in TestsTips to Manage Time In Exam
Tips To Create Your Own Study GuideHow To Prepare For Online Exam

Filed in: Question Paper Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment