Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

APSET Previous Papers (Last 5 Years) AP SET Model Question Paper-I/II PDF

APSET Previous Papers

To crack AP SET Exam with flying colors, candidates must solve APSET Previous Papers. As, AP SET Model Question Paper provides an idea of the format and type of questions that are asked in the Examination. Here, we have provided Last 5 Years APSET Question Papers-I/II PDF for your convenience.

recruitmentresult.com

AP SET Exam 2019 Important Dates:

  • Name of Conducting Body: Andhra University, Visakhapatnam
  • AP SET 2019 Exam Date: 20th October 2019
  • Exam Name: Andhra Pradesh State Eligibility Test
  • Exam Level: State-Level
  • Official Website: apset.net.in

APSET Previous Papers

SubjectsAPSET Previous Papers Download
APSET Previous Year Question Papers AnthropologyDownload Here
APSET Previous Papers for EducationDownload Here
AP SET Previous Year Question Papers of Earth, Atmospheric, Ocean & Planetary ScienceDownload Here
AP SET Previous Question Papers of HindiDownload Here
AP SET Model Papers of HistoryDownload Here
APSET Previous Papers for LawDownload Here
APSET Model Papers of LinguisticDownload Here
APSET Old Question Papers for ManagementDownload Here
APSET Previous Papers of Physical ScienceDownload Here
APSET 2019 Question Papers for Physical EducationDownload Here
APSET Model Papers With Answers for PsychologyDownload Here
APSET Previous Papers of Public AdministrationDownload Here
APSET Model Papers In Telugu for SociologyDownload Here
APSET Previous Question Papers With Key for UrduDownload Here

APSET Questions And Answers

Ques 1: A researcher divides the populations into PG, graduates and 10 + 2 students and using the random digit table he selects some of them from each. This is technically called

  1. stratified sampling
  2. stratified random sampling
  3. representative sampling
  4. none of these

Ans: 2

Ques 2: Field study is related to

  1. real life situations
  2. experimental situations
  3. laboratory situations
  4. none of the above

Ans: 1

Ques 3: Attributes of objects, events or things which can be measured are called

  1. qualitative measure
  2. data
  3. variables
  4. none of the above

Ans: 3

Ques 4: Independent variables are not manipulated in

  1. normative researches
  2. ex-post facto researches
  3. both of the above
  4. none of the above

Ans: 3

Check Out: Techniques To Prepare for Written Exam

Ques 5: Look at this series: 2, 1, (1/2), (1/4), … What number should come next?

  1. (1/3)
  2. (1/8)
  3. (2/8)
  4. (1/16)

Ans: 2

Ques 6: Which word does NOT belong with the others?

  1. parsley
  2. basil
  3. dill
  4. mayonnaise

Ans: 4

Ques 7: Which word does NOT belong with the others?

  1. rye
  2. sourdough
  3. pumpernickel
  4. loaf

Ans: 1

More Links Related to APSET

APSET ResultGet Here
APSET SyllabusGet Here
APSET Answer KeyGet Here
APSET Hall TicketGet Here
APSET NotificationGet Here
Official WebsitePress Here

 Ques 8: Which word does NOT belong with the others?

  1. leopard
  2. cougar
  3. elephant
  4. lion

Ans: 3

Ques 9: SCD, TEF, UGH, ____, WKL

  1. CMN
  2. UJI
  3. VIJ
  4. IJT

Ans: 3

Ques 10: Look at this series: 53, 53, 40, 40, 27, 27, … What number should come next?

  1. 12
  2. 14
  3. 27
  4. 53

Ans: 2

Ques 11: The total expenditure of the company over these items during the year 2000 is?

  1. 544.44 lakhs
  2. 501.11 lakhs
  3. 446.46 lakhs
  4. 478.87 lakhs

Ans: 1

Ques 12: The ratio between the total expenditure on Taxes for all the years and the total expenditure on Fuel and Transport for all the years respectively is approximately?

  1. 4:7
  2. 10:13
  3. 15:18
  4. 5:8

Ans: 2

Ques 13: What was the day on 15th august 1947?

  1. Friday
  2. Saturday
  3. Sunday
  4. Thursday

Ans: 1

Ques 14: One of the warmest winters on record has put consumers in the mood to spend money. Spending is likely to be the strongest in thirteen years. During the month of February, sales of existing single-family homes hit an annual record rate of 4.75 million. This paragraph best supports the statement that

  1. consumer spending will be higher thirteen years from now than it is today.
  2. more people buy houses in the month of February than in any other month.
  3. during the winter months, the prices of single-family homes are the lowest.
  4. warm winter weather is likely to affect the rate of home sales.

Ans: 4

Check Here: Last Minute Exam Preparation Tips

Ques 15: The total amount of bonus paid by the company during the given period is approximately what percent of the total amount of salary paid during this period?

  1. 1%
  2. 5%
  3. 1%
  4. 25%

Ans: 3

Importance of solving APSET Previous Question Papers

  • By Solving AP SET Previous Papers, candidates can evaluate their exam preparation.
  • APSET Previous Papers helps in understanding the format and difficulty level of examination.
  • APSET Model Papers are the most coveted study material for all the aspirants going to appear in Andhra Pradesh State Eligibility Test 2019.
  • Solving APSET Previous Question Papers 2019 With Key helps candidates in boosting confidence level.

APSET Previous Papers Download

We have provided subject-wise APSET Previous Paper PDF on this page. Aspirants who are going to appear in AP SET 2019 Exam can excel their preparation using APSET Previous Question Papers / APSET Previous Papers. Even, toppers of APSET believes that practicing using APSET Previous Year Question Papers helps in boosting performance and raise the confidence level of aspirants.

Did You Know? How to Solve a Problem in Exam Correctly

Aspirants Also Search For:

APSET Previous Papers With AnswersAPSET Previous Question Papers With Answers
APSET Physics Previous PapersAPSET Commerce Previous Question Papers
APSET Computer Science Previous PapersAPSET Life Sciences Previous Papers
APSET Previous Papers With KeyAPSET Commerce Model Papers

 Final Words

Aspirants appearing for Andhra Pradesh State Eligibility Test can download APSET Previous Papers 2019 from this page subject-wise. To acquire more details, you can visit the Official Website.

Something You Should Put An Eye Upon!!

Tips To Create Your Own Study GuideTips to Get Motivated for Everything
How To Find Online Study MaterialStrategies To Improve Memory
How to Prepare for Written ExamAvoid Sleeping While Studying

Filed in: Question & Answers, Question Paper

Leave a Reply

Submit Comment