Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

APTET Previous Papers (2011 To 2018) – Download Past Question Paper Pdf

APTET Previous Papers

Preparing for Andhra Pradesh Teacher Eligibility Test, APTET-2019? If Yes, Then Candidates can check APTET Previous Papers given in this page in order to prepare for the Exam effectively. Here we have provided direct links to download Past APTET Question Paper Pdf’s  for the years 2011 to 2018 in the below section.

recruitmentresult.com

APTET 2019 – Overview

  • Name of the Exam: Andhra Pradesh Teacher Eligibility Test (APTET)
  • Conducted By: Commissionerate of School Education
  • Date of Notification and Start of Online Registration: May, 2019
  • Last Date of Submission of Application Form: May, 2019
  • Date of Entrance Exam: June, 2019
  • Category: APTET Previous Question Papers
  • Status: Available

APTET Previous Papers

Andhra Pradesh Teacher Eligibility Test-2018 Question Papers

EXAM DATE – 10-JUNE-2018
MORNING SESSION ( 9:30 AM to 12:00 NOON )AFTERNOON SESSION ( 2:30 PM to 05:00 PM )
PAPER-I TELUGU
EXAM DATE – 11-JUNE-2018
MORNING SESSION ( 9:30 AM to 12:00 NOON )AFTERNOON SESSION ( 2:30 PM to 05:00 PM )
PAPER-I TELUGUPAPER-I TELUGU
EXAM DATE – 12-JUNE-2018
MORNING SESSION ( 9:30 AM to 12:00 NOON )AFTERNOON SESSION ( 2:30 PM to 05:00 PM )
PAPER-I TELUGUPAPER-I TELUGU
EXAM DATE – 13-JUNE-2018
MORNING SESSION ( 9:30 AM to 12:00 NOON )AFTERNOON SESSION ( 2:30 PM to 05:00 PM )
PAPER-I TELUGU
EXAM DATE – 14-JUNE-2018
MORNING SESSION ( 9:30 AM to 12:00 NOON )AFTERNOON SESSION ( 2:30 PM to 05:00 PM )
PAPER-II(A) TELUGU ( SOCIAL STUDIES ) 
EXAM DATE – 15-JUNE-2018
MORNING SESSION ( 9:30 AM to 12:00 NOON )AFTERNOON SESSION ( 2:30 PM to 05:00 PM )
PAPER-II(A) TELUGU ( SOCIAL STUDIES )
EXAM DATE – 17-JUNE-2018
MORNING SESSION ( 9:30 AM to 12:00 NOON )AFTERNOON SESSION ( 2:30 PM to 05:00 PM )
PAPER-II(A) TELUGU ( MATHEMATICS AND SCIENCE )PAPER-II(A) TELUGU ( MATHEMATICS AND SCIENCE )
EXAM DATE – 18-JUNE-2018
MORNING SESSION ( 9:30 AM to 12:00 NOON )AFTERNOON SESSION ( 2:30 PM to 05:00 PM )
EXAM DATE – 19-JUNE-2018
MORNING SESSION ( 9:30 AM to 12:00 NOON )AFTERNOON SESSION ( 2:30 PM to 05:00 PM )
PAPER-II(A) TELUGU ( TELUGU )

Andhra Pradesh Teacher Eligibility Test-2017 Question Papers

EXAM DATE – 21-Feb-2018
MORNING SESSION ( 9:30 AM to 12:00 NOON )AFTERNOON
SESSION
( 2:30 PM to
05:00 PM )
PAPER-I
TELUGU
EXAM DATE – 22-Feb-2018
MORNING SESSION ( 9:30 AM to 12:00 NOON )AFTERNOON
SESSION
( 2:30 PM to
05:00 PM )
PAPER-I TELUGUPAPER-I
TELUGU
EXAM DATE – 23-Feb-2018
MORNING SESSION ( 9:30 AM to 12:00 NOON )AFTERNOON
SESSION
( 2:30 PM to
05:00 PM )
PAPER-I TELUGUPAPER-I
TELUGU
EXAM DATE – 24-Feb-2018
MORNING SESSION ( 9:30 AM to 12:00 NOON )AFTERNOON
SESSION
( 2:30 PM to
05:00 PM )
PAPER-I TELUGUPAPER-I
TELUGU
EXAM DATE – 25-Feb-2018
MORNING SESSION ( 9:30 AM to 12:00 NOON )AFTERNOON
SESSION
( 2:30 PM to
05:00 PM )
PAPER-II
TELUGU
( SOCIAL
STUDIES )
EXAM DATE – 26-Feb-2018
MORNING SESSION ( 9:30 AM to 12:00 NOON )AFTERNOON
SESSION
( 2:30 PM to
05:00 PM )
PAPER-II TELUGU
( SOCIAL STUDIES )
PAPER-II
TELUGU
( SOCIAL
STUDIES )
EXAM DATE – 27-Feb-2018
MORNING SESSION ( 9:30 AM to 12:00 NOON )AFTERNOON
SESSION
( 2:30 PM to
05:00 PM )
PAPER-II
TELUGU
(MATHE
MATICS
AND SCIE
NCE)
EXAM DATE – 28-Feb-2018
MORNING SESSION ( 9:30 AM to 12:00 NOON )AFTERNOON
SESSION
( 2:30 PM to
05:00 PM )
PAPER-II TELUGU
( MATHEMATICS AND
SCIENCE )
PAPER-II
TELUGU
(MATHE
MATICS
AND SCI
ENCE)
EXAM DATE – 01-Mar-2018
MORNING SESSION ( 9:30 AM to 12:00 NOON )AFTERNOON
SESSION
( 2:30 PM to
05:00 PM )
EXAM DATE – 01-Mar-2018
MORNING SESSION ( 9:30 AM to 12:00 NOON )AFTERNOON
SESSION
( 2:30 PM to
05:00 PM )
PAPER-III TELUGU
( TELUGU )

Get Direct Links To Download APTET Question Papers

APTET Previous Year PapersDownload APTET Previous Papers PDF
AP TET Previous PapersDownload Here
APTET Model PapersDownload  Here
AP TET Previous Question Papers (Paper-I 2014)Download Here
APTET Previous Papers (Paper-II 2014)Download Here
APTET Child Development Question PapersDownload Here
APTET Paper 1 Previous Papers (Mathematics)Download Here
APTET 2012 Question Paper With Answers (Sanskrit)Download Here
APTET Previous Year Paper 2Download Here
APTET Past Years SolvedDownload Here

APTET Previous Papers With Answers

Question 1: The Battle of Plassey was fought in

  1. 1757
  2. 1782
  3. 1748
  4. 1764

Answer: Option 1

Question 2: The territory of Porus who offered strong resistance to Alexander was situated between the rivers of

  1. Sutlej and Beas
  2. Jhelum and Chenab
  3. Ravi and Chenab
  4. Ganga and Yamuna

Answer: Option 2

Question 3: Under Akbar, the Mir Bakshi was required to look after

  1. military affairs
  2. the state treasury
  3. the royal household
  4. the land revenue system

Answer: Option 1

Question 4: Tripitakas are sacred books of

  1. Buddhists
  2. Hindus
  3. Jains
  4. None of the above

Answer: Option 1

Download Also: TET Model Question Paper

Question 5: The trident-shaped symbol of Buddhism does not represent

  1. Nirvana
  2. Sangha
  3. Buddha
  4. Dhamma

Answer: Option 1

Question 6: Brass gets discoloured in air because of the presence of which of the following gases in air?

  1. Oxygen
  2. Hydrogen sulphide
  3. Carbon dioxide
  4. Nitrogen

Answer: Option 2

Question 7: Which of the following is a non metal that remains liquid at room temperature?

  1. Phosphorous
  2. Bromine
  3. Chlorine
  4. Helium

Answer: Option 2

Question 8: Chlorophyll is a naturally occurring chelate compound in which central metal is

  1. copper
  2. magnesium
  3. iron
  4. calcium

Answer: Option 2

Do You Know: How to Solve Objective Type Questions

Question 9: Which of the following is used in pencils?

  1. Graphite
  2. Silicon
  3. Charcoal
  4. Phosphorous

Answer: Option 1

Question 10: Which of the following metals forms an amalgam with other metals?

  1. Tin
  2. Mercury
  3. Lead
  4. Zinc

Answer: Option 2

Question 11: Grand Central Terminal, Park Avenue, New York is the world’s

  1. largest railway station
  2. highest railway station
  3. longest railway station
  4. None of the above

Answer: Option 1

Question 12: Entomology is the science that studies

  1. Behavior of human beings
  2. Insects
  3. The origin and history of technical and scientific terms
  4. The formation of rocks

Answer: Option 2

Get Here Free: Online Quiz for Competitive Exams

Question 13: Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is in the continent of

  1. Asia
  2. Africa
  3. Europe
  4. Australia

Answer: Option 2

Question 14: Garampani sanctuary is located at

  1. Junagarh, Gujarat
  2. Diphu, Assam
  3. Kohima, Nagaland
  4. Gangtok, Sikkim

Answer: Option 2

Question 15: For which of the following disciplines is Nobel Prize awarded?

  1. Physics and Chemistry
  2. Physiology or Medicine
  3. Literature, Peace and Economics
  4. All of the above

Answer: Option 4

Question 16: Hitler party which came into power in 1933 is known as

  1. Labour Party
  2. Nazi Party
  3. Ku-Klux-Klan
  4. Democratic Party

Answer: Option 2

Get Detailed: TET Syllabus

Question 17: Antonym of ENORMOUS

  1. Soft
  2. Average
  3. Tiny
  4. Weak

Answer: Option 3

Question 18: Antonym of COMMISSIONED

  1. Started
  2. Closed
  3. Finished
  4. Terminated

Answer: Option 4

Question 19: Synonym of EMBEZZLE

  1. Misappropriate
  2. Balance
  3. Remunerate
  4. Clear

Answer: Option 1

Question 20: Synonym of VENT

  1. Opening
  2. Stodge
  3. End
  4. Past tense of go

Answer: Option 1

More Links related to APTET:

APTET Previous Papers

Aspirants who will be appearing in the upcoming APTET-2019 must check these APTET Previous Year Question Papers for the effective preparation of the examination. The AP TET Question Papers for the years (2011 to 2018) are available in this page.

APTET Past Question Paper PDF can be downloaded by going through the direct links which have been facilitated at the top section. Acquire the APTET Previous Years Question Paper and prepare for the Teacher’s Examination as per the paper pattern and scheme.

Must Read: Tips To Create Your Own Study Guide

Important Note:

If you have any query of suggestions regarding APTET Previous Papers, APTET Previous Year Question Papers Answer etc. you can comment us in below given comment box.

To get other updated details regarding latest government Recruitments/ Admit card/ Results/ Application Form/ Scholarship/ Pradhan Mantri Yojana etc. keep visiting recruitmentresult.com time to time or subscribe to get free email alerts directly to your inbox.

Something That You Should Put An Eye On

Strategies To Improve MemoryHow Do Toppers Study?
Get Rid Of Sleeping While StudyingHow To Prepare For Online Exam
Last Minute Exam Study Preparation TipsWritten Exam Techniques
Tips to Prepare for Written ExamHow To Find Online Study Material

Filed in: Question & Answers, Question Paper, TET

Leave a Reply

Submit Comment