Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

APTRANSCO Previous Papers 2019-20- AE (Elec., Civil, Mech.)Question Paper PDF

APTRANSCO Previous Papers

To score well in APTRANSCO AE Exam (Elec., Civil, Mech.) 2019, it’s best to plan preparation by referring APTRANSCO Previous Papers 2019-20. So, refer APTRANSCO Question Paper PDF for all disciplines of AE.

recruitmentresult.com

APTRANSCO AE Question Paper Download 2019:

APTRANSCO Previous Papers Download 2019
Assistant Engineer Previous PapersAPTRANSCO AE Civil  Question Paper
Assistant Engineer Previous PapersAPTRANSCO AE Electrical Question Paper
Assistant Engineer Previous PapersAPTRANSCO AE Question Paper

APTRANSCO Exam 2019-2020 Overview:

Company NameTransmission Corporation of AndhraPradesh Limited (APTRANSCO)
Post NameAssistant Engineer
CategoryAPTRANSCO Previous Papers
APTRANSCO Selection ProcessWritten Examination (Prelims & Mains),Personal interview
APTRANSCO AE Exam Date 2019Updating Soon
Official Websiteaptransco.co.in

APTRANSCO Previous Papers

APTRANSCO AE Exam Pattern 2019:

  • APTRANSCO AE Exam 2019 will be of Objective type.
  • There is O.M.R (Optical mark Reader) type answer sheet.
  • There are 2 Sections in AE Exam.
  • Total Marks for AE Exam are 100 Marks.
  • You will be allotted 02 Hours to complete paper.

APTRANSCO AE Exam Scheme 2019:

Section Questions
Allotted Time: 02 Hours
Section A: Core Academic Questions (Respective Discipline)70
Section B: Analytical Aptitude30

Useful Links For APTRANSCO 2019:

APTRANSCO NotificationCheck Details
APTRANSCO Admit CardCheck Details
APTRANSCO ResultCheck Details
APTRANSCO SyllabusCheck Details

APTRANSCO AE Questions And Answers

Ques 1:  Two balls of equal mass and of perfectly elastic material are lying on the floor. One of the ball with velocity v is made to struck the second ball. Both the balls after impact will move with a velocity

  1. v
  2. v/2
  3. v/4
  4. v/8

Ans: 2

Ques 2: One litre of water occupies a volume of

  1. 100 cm3
  2. 250 cm3
  3. 500 cm3
  4. 1000 cm3

Ans: 4

Ques 3: The maximum discharge over a broad crested weir is

  1. 384 Cd x L x H1/2
  2. 384 Cd x L x H3/2
  3. 71 Cd x L x H1/2
  4. 71 Cd x L x H3/2

Ans: 4

Check Here: How To Prepare For Online Exam

Ques 4: The neutral axis of the cross-section a beam is that axis at which the bending stress is

  1. zero
  2. minimum
  3. maximum
  4. infinity

Ans: 1

Ques 5: The object of caulking in a riveted joint is to make the joint

  1. Free From Corrosion
  2. Stronger In Tension
  3. Free From Stresses
  4. Leak-Proof

Ans: 4

Ques 6: When a bar is cooled to – 5°C, it will develop

  1. No Stress
  2. Shear Stress
  3. Tensile Stress
  4. Compressive Stress

Ans: 3

Know Here: How To Find Online Study Material

Ques 7: Resilience is the

  1. Energy Stored In A Body When Strained Within Elastic Limits
  2. Energy Stored In A Body When Strained Upto The Breaking Of The Specimen
  3. Maximum Strain Energy Which Can Be Stored In A Body
  4. None Of The Above

Ans: 4

Ques 8: A concentrated load is one which

  1. Acts At A Point On A Beam
  2. Spreads Non-Uniformly Over The Whole Length Of A Beam
  3. Spreads Uniformly Over The Whole Length Of A Beam
  4. Varies Uniformly Over The Whole Length Of A Beam

Ans: 1

Ques 9: Dado is usually provided in

  1. dinning halls
  2. bath rooms
  3. living rooms
  4. verandah
  5. roofs

Ans: 2

Ques 10: An RLC series circuit is underdamped. To make it overdamped, the value of R

  1. Has To Be Increased
  2. Has To Be Decreased
  3. Has To Be Increased To Infinity
  4. Has To Be Reduced To Zero

Ans: 1

Tap Here: APTRANSCO Official Link

APTRANSCO AE Exam 2019(Civil/Mechanical/Electrical):

Transmission Corporation of Andhra Pradesh Limited conducts APTRANSCO AE Exam 2019 for recruiting talented & knowledgeable aspirants at Assistant Engineer posts under civil, mechanical & electrical.

APTRANSCO Previous Year Question Paper or APTRANSCO Previous Papers contains all relevant topics from which APTRANSCO AE Question Paper 2019 is set.

Why to refer APTRANSCO Previous Papers 2019-20?

Self-Assessment:

With APTRANSCO Assistant Engineer Previous Year Question Paper or downloading APTRANSCO Previous Papers PDF & practicing questions, you may know where you stand & evaluate your strengths & weakness.

Time- Management:

Moreover, APTRANSCO AE Previous Papers or APTRANSCO Previous Papers guides in managing time for each section also.

Check Here: Written Exam Techniques

Maintaining Speed:

Along with this, APTRANSCO AE Question Paper also assists in managing speed to solve paper within time. So, it’s best to revise important topics from APTRANSCO Previous Papers.

APTRANSCO Previous Papers 2019-2020:

The main motto of referring APTRANSCO Assistant Engineer Previous Papers or APTRANSCO Assistant Engineer Question Paper is to get familiar with type & nature of questions asked in paper.

Besides this, it will assist you in managing time & speed of solving APTRANSCO Question Paper easily.

Ending Words:

Aspirants may plan their preparation for APTRANSCO AE Exam 2019 with APTRANSCO Previous Papers 2019-20.

Add this page to bookmark for more updates concerning latest exam & others.

Something That You Should Put An Eye On

Last Minute Exam Study – TipsHow To Solve Objective Type Question
How To Solve A Problem In ExamHow To Score Good Grades
Tips To Avoid Sleeping While StudyingHow To Prepare For Written Examination


Filed in: Question & Answers, Question Paper Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment