Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

ADVERTISEMENT


AUCET Previous Year Papers (Chemistry, Physics, English) Download Pdf

AUCET Previous Papers

Here, we are providing valuable information for those candidates, who are appearing in Andhra University Common Entrance Test (AUCET).  So, for the better preparation of exam, you may download AUCET Previous Papers by going through this page. Candidates can get their AUCET Previous Year Papers Free through online mode. Participants can easily search AUCET English Previous Papers/ AUCET Physics Previous Papers PDF/ AUCET Chemistry Previous Papers with Answers in PDF format.  Andhra University is going to be conduct AUCET examination for admissions to 5 years integrated courses to post graduate in different streams like Arts/ Science/ Engg/ Law courses at Andhra University. AUCET sample Papers for electronics, biochemistry, biotechnology, botany, chemistry, mathematics, microbiology in PDF format are also available on this page. For the purpose of downloading AUCET Previous Papers subject wise, scroll down this page.

With the help of these AUCET Previous Question Papers you can get idea of the pattern of questions paper. By this you can score more marks in exam. We the team of recruitmentresult.com is providing other details about AUCET Model Paper / AUCET Previous Model Papers on this page, so please have a look…

AUCET Previous Papers

Download AUCET Previous Year Papers in PDF Form

Maths Question PaperDownload Here
Microbiology Question PaperDownload Here
Chemistry  Botany Question PaperDownload Here
Electronics Question Paper I ADownload Here
Electronics Question Paper II BDownload Here
Biotechnology Question Paper IIDownload Here
Biochemistry Question Paper IIDownload Here
Biochemistry Question Paper IDownload Here
Botany Question Paper IIDownload Here
MHRM Question PaperDownload Here

Math Questions with Answers

Ques1: If Logx (1 / 8) = – 3 / 2, then x is equal to

  1. – 4
  2. 4
  3. 1 / 4
  4. 10

Answer: 2

Ques2:  20 % of 2 is equal to

  1. 20
  2. 4
  3. 4
  4. 04

Answer: 3

Check Out Here: Maths Formulas – Shortcuts

Ques3: If Log 4 (x) = 12, then log 2 (x / 4) is equal to

  1. 11
  2. 48
  3. -12
  4. 22

Answer: 4

Ques4:  The population of a country increased by an average of 2% per year from 2000 to 2003. If the population of this country was 2 000 000 on December 31, 2003, then the population of this country on January 1, 2000, to the nearest thousand would have been

  1. 1 846 000
  2. 1 852 000
  3. 1 000 000
  4. 1 500 000

Answer: 1

Ques5: if is a quadratic function whose graph is a parabola opening upward and has a vertex on the x-axis. The graph of the new function g defined by g(x) = 2 – f(x – 5) has a range defined by the interval

  1. [ -5 , + infinity)
  2. [ 2 , + infinity)
  3. ( – infinity , 2]
  4. ( – infinity , 0]

Answer: 3

Do You Know: How to Prepare for Maths

Microbiology Question with Answers

Ques1: The phospholipids present in cytoplasm membrane of the archaeo-bacteria is

  1. Phosphoglycerides
  2. polyisoprenoid
  3. polyisoprenoid branched chain lipids
  4. none of the above

Answer: 3

Ques2:  The oldest eukaryotic organisms are considered to be

  1. diplomonads like Giardia
  2. archaea
  3. fungi
  4. animals

Answer: 2

Ques3: The phospholipids present in cytoplasm membrane of eubacteria is mainly

  1. phosphoglycerides
  2. polyisoprenoid
  3. phospholipoprotein
  4. none of these

Answer: 1

Check Here Updated: AUCET Syllabus

Ques4: The unifying feature of the archaea that distinguishes them from the bacteria is

  1. habitats which are extreme environments with regard to acidity
  2. absence of a nuclear membrane temperature
  3. presence of a cell wall containing a characteristic outer membrane
  4. cytoplasmic ribosomes that are 70S

Answer: 2

Ques5: Which were the investigators lived at the same time?

  1. Koch and Pasteur
  2. Darwin and Woese
  3. Van Leeuenhoek and Ricketts
  4. Berg and Hooke

Answer: 1

Chemistry Botany Question with Solution

Ques1: The nucleus of an atom consists of

  1. electrons and neutrons
  2. electrons and protons
  3. protons and neutrons
  4. All of the above

Answer: 3

START Practice With: Online Chemistry Quiz

Ques2: The metal used to recover copper from a solution of copper sulphate is

  1. Na
  2. Ag
  3. Hg
  4. Fe

Answer: 4

Ques3: The most electronegative element among the following is

  1. sodium
  2. bromine
  3. fluorine
  4. oxygen

Answer: 3

Ques4: The metallurgical process in which a metal is obtained in a fused state is called

  1. smelting
  2. roasting
  3. calcinations
  4. froth floatation

Answer:1

Ques5: The number of moles of solute present in 1 kg of a solvent is called its

  1. molality
  2. molarity
  3. normality
  4. formality

Answer: 1

Check Here: Last Minute Exam Study Preparation Tips

Electronics Question Answers

Ques1: What is the color code for a 220 omega.gif 5% resistor?

  1. Red, Red, Brown, Gold
  2. Orange, Orange, Black, Gold
  3. Red, Red, Black, Gold
  4. Red, Red, Brown, Silver

Answer:  1

Ques2: An atom’s atomic number is determined by the number of:

  1. neutrons minus protons
  2. protons
  3. electrons
  4. neutrons

Answer: 2

Ques3: A voltage will influence current only if the circuit is:

  1. open
  2. insulated
  3. high resistance
  4. closed

Answer: 4

Get Best Answer: How To Maximize Your Score In Exam

Ques4: If 60 J of energy are available for every 15 C of charge, what is the voltage?

  1. 4 V
  2. 60 V
  3. 15 V
  4. 25 V

Answer: 1

Ques5: Which resistive component is designed to be temperature sensitive?

  1. Thermistor
  2. Rheostat
  3. Potentiometer
  4. Photoconductive cell

Answer: 1

Biotechnology Question with their Solutions

Ques1: A molecular technique in which DNA sequences between two oligonucleotide primers can be amplified is known as

  1. southern blotting
  2. northern blotting
  3. polymerase chain reaction
  4. DNA replication

Answer: 3

Read Here: Tips to Make Study Interesting

Ques2: Problems in obtaining large amounts of proteins encoded by recombinant genes can often be overcome by using

  1. BACS
  2. expression vectors
  3. YACS
  4. all of these

Answer: 2

Ques3: Agrobacterium tumefaciens is

  1. a disease in humans that causes loss of sight
  2. a bacterium that can be used to introduce DNA into plants
  3. a fungi that is used to produce antibiotics in large amounts
  4. a disease in humans that causes loss of weight

Answer: 2

Ques4: The Southern blotting technique depends on

  1. similarities between the sequences of probe DNA and experimental DNA
  2. similarities between the sequences of probe RNA and experimental RNA
  3. similarities between the sequences of probe protein and experimental protein
  4. the molecular mass of proteins

Answer: 1

Ques5: In genetic engineering, a chimera is

  1. an enzyme that links DNA molecules
  2. a plasmid that contains foreign DNA
  3. a virus that infects bacteria
  4. a fungi

Answer: 2

Also Check: How to Get in the Mood to Study

Biochemistry Question Answers

Ques1: What is the end product of leucine metabolism?

  1. Acetyl-CoA
  2. Pyruvic acid
  3. Oxaloacetic acid
  4. Acetyl carnitine

Answer:1

Ques2: When the amino acid alanine (R-group is CH3) is added to a solution with a pH of 7.3, alanine becomes

  1. a cation
  2. nonpolar
  3. a zwitterions
  4. an isotope

Answer: 3

Ques3: Which of the following amino acids can form hydrogen bonds with their side (R) groups?

  1. Asparagine
  2. Aspartic acid
  3. Glutamine
  4. All of these

Answer: 4

Read Now: How to Solve a Problem in Exam Correctly

Ques4: The isoelectric point of an amino acid is defined as the pH

  1. where the molecule carries no electric charge
  2. where the carboxyl group is uncharged
  3. where the amino group is uncharged
  4. of maximum electrolytic mobility

Answer: 1

Ques5: What is the heaviest of the twenty amino acids?

  1. Phenylalanine
  2. Tryptophan
  3. Tyrosine
  4. Histidine

Answer: 2

Botany Question & Solution

Ques1: Ordinary table salt is sodium chloride. What is baking soda?

  1. Potassium chloride
  2. Potassium carbonate
  3. Potassium hydroxide
  4. Sodium bicarbonate

Answer: 4

Check Now: 10 Tips To Absorb Information What You Read

Ques2: Plants receive their nutrients mainly from

  1. chlorophyll
  2. atmosphere
  3. light
  4. soil

Answer: 4

Ques3: Ozone hole refers to

  1. hole in ozone layer
  2. decrease in the ozone layer in troposphere
  3. decrease in thickness of ozone layer in stratosphere
  4. increase in the thickness of ozone layer in troposphere

Answer: 3

Ques4: Pine, fir, spruce, cedar, larch and cypress are the famous timber-yielding plants of which several also occur widely in the hilly regions of India. All these belong to

  1. angiosperms
  2. gymnosperms
  3. monocotyledons
  4. dicotyledons

Answer: 2

Ques5: Pollination is best defined as

  1. transfer of pollen from anther to stigma
  2. germination of pollen grains
  3. growth of pollen tube in ovule
  4. visiting flowers by insects

Answer: 1

Must Read: Tips To Create Your Own Study Guide

Note:

Candidates may go through our web portal time to time to get latest updates about AUCET Previous Papers PDF. Applicants may also get information in their mailbox by subscribing our free mail service. If you have any query you may ask in comment box that is given below. We will solve your problem as soon as possible.

Something That You Should Put An Eye On

AUCET NotificationAUCET Hall Ticket
AUCET ResultsAUCET Online Application Form
AUCET CounsellingList Of Entrance Exam in India

Filed in: Question & Answers, Question Paper Tags: 

Upload Resume & Get Interview Call In 24 Hours

ADVERTISEMENT


Leave a Reply

Submit Comment