Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

ADVERTISEMENT


BCECE Previous Year Question Papers | Subject Wise Solved Paper PDF

BCECE Previous Year Question Papers

Students who are going to attend BCECE 2018 Exam need to prepare well and practice more and more with the help of below given BCECE Previous Year Question Papers subject wise.

If you will do regular practice from BCECE Previous Year Solved Paper indicated below in Pdf Form for Bihar Combined Entrance Competitive Examination then you will understand the level of questions asking in BCECE Exam.

What is BCECE?

Bihar Combined Entrance Competitive Examination is known as BCECE which is a state level entrance exam. Main purpose to conduct this exam is to provide admission to candidates in Engineering, Pharmacy and Agriculture courses in the institutions of the state of Bihar.

How does BCECE Sample Papers will help?

All the candidates must practice from BCECE Previous Year Question Papers subject wise as it will helps you to understand each and every of all the subjects. You can also get the idea of questions asking in BCECE Exam.

To get BCECE Subject Wise Solved Paper PDF, you need to go through this page which is well prepared by the team members of recruitmentresult.com

BCECE Previous Year Question Papers

BCECE 2015 Question Paper
BiologyGet BCECE Previous Year Question Papers
ChemistryDownload BCECE Previous Year Sample Papers
MathematicsDownload BCECE Previous Year Solved Question Papers
PhysicsGet BCECE Previous Year Question Papers PDF
BCECE 2016 Question Paper
BiologyDownload BCECE  Previous Year Question Papers
ChemistryGet BCECE Previous Year Paper
MathematicsDownload BCECE Previous Year Question Paper
PhysicsDownload BCECE Year Papers

BCECE Previous ear Questions and Answers:

Question 1: Radiocarbon is produced in the atmosphere as a result of

  1. collision between fast neutrons and nitrogen nuclei present in the atmosphere
  2. action of ultraviolet light from the sun on atmospheric oxygen
  3. action of solar radiations particularly cosmic rays on carbon dioxide present in the atmosphere
  4. lightning discharge in atmosphere

Answer: 1

Question 2: It is easier to roll a stone up a sloping road than to lift it vertical upwards because

  1. work done in rolling is more than in lifting
  2. work done in lifting the stone is equal to rolling it
  3. work done in both is same but the rate of doing work is less in rolling
  4. work done in rolling a stone is less than in lifting it

Answer: 4

Question 3: The absorption of ink by blotting paper involves

  1. viscosity of ink
  2. capillary action phenomenon
  3. diffusion of ink through the blotting
  4. siphon action

Answer: 2

Check Here: BCECE Exam Pattern

Question 4: Siphon will fail to work if

  1. the densities of the liquid in the two vessels are equal
  2. the level of the liquid in the two vessels are at the same height
  3. both its limbs are of unequal length
  4. the temperature of the liquids in the two vessels are the same

Answer: 2

Question 5: Large transformers, when used for some time, become very hot and are cooled by circulating oil. The heating of the transformer is due to

  1. the heating effect of current alone
  2. hysteresis loss alone
  3. both the heating effect of current and hysteresis loss
  4. intense sunlight at noon

Answer: 3

Question 6: Nuclear sizes are expressed in a unit named

  1. Fermi
  2. angstrom
  3. newton
  4. tesla

Answer: 1

Want to Know? Tips To Create Your Own Study Guide

Question 7: Ordinary table salt is sodium chloride. What is baking soda?

  1. Potassium chloride
  2. Potassium carbonate
  3. Potassium hydroxide
  4. Sodium bicarbonate

Answer: 4

Question 8: Ozone hole refers to

  1. hole in ozone layer
  2. decrease in the ozone layer in troposphere
  3. decrease in thickness of ozone layer in stratosphere
  4. increase in the thickness of ozone layer in troposphere

Answer: 3

Question 9: Pine, fir, spruce, cedar, larch and cypress are the famous timber-yielding plants of which several also occur widely in the hilly regions of India. All these belong to

  1. angiosperms
  2. gymnosperms
  3. monocotyledons
  4. dicotyledons

Answer: 2

Read Here: How To Find Online Study Material

Question 10: Pollination is best defined as

  1. transfer of pollen from anther to stigma
  2. germination of pollen grains
  3. growth of pollen tube in ovule
  4. visiting flowers by insects

Answer: 1

Question 11: Plants receive their nutrients mainly from

  1. chlorophyll
  2. atmosphere
  3. light
  4. soil

Answer: 4

Question 12: Movement of cell against concentration gradient is called

  1. osmosis
  2. active transport
  3. diffusion
  4. passive transport

Answer: 2

You May Read This: Strategies To Improve Memory

Question 13: The nucleus of an atom consists of

  1. electrons and neutrons
  2. electrons and protons
  3. protons and neutrons
  4. All of the above

Answer: 3

Question 14: The number of moles of solute present in 1 kg of a solvent is called its

  1. molality
  2. molarity
  3. normality
  4. formality

Answer: 1

Question 15: The most electronegative element among the following is

  1. sodium
  2. bromine
  3. fluorine
  4. oxygen

Answer: 3

Read Now: How to Get in the Mood to Study

Question 16: The metal used to recover copper from a solution of copper sulphate is

  1. Na
  2. Ag
  3. Hg
  4. Fe

Answer: 4

Question 17: A train running at the speed of 60 km/hr crosses a pole in 9 seconds. What is the length of the train?

  1. 120 metres
  2. 180 metres
  3. 324 metres
  4. 150 metres

Answer: 4

Question 18: A train 125 m long passes a man, running at 5 km/hr in the same direction in which the train is going, in 10 seconds. The speed of the train is:

  1. 45 km/hr
  2. 50 km/hr
  3. 54 km/hr
  4. 55 km/hr

Answer: 2

Check Here: Tips to Make Study Interesting

Question 19: The length of the bridge, which a train 130 metres long and travelling at 45 km/hr can cross in 30 seconds, is:

  1. 200 m
  2. 225 m
  3. 245 m
  4. 250 m

Answer: 3

Question 20: Two trains running in opposite directions cross a man standing on the platform in 27 seconds and 17 seconds respectively and they cross each other in 23 seconds. The ratio of their speeds is:

  1. 1 : 3
  2. 3 : 2
  3. 3 : 4
  4. None of these

Answer: 2

Dear candidates, we hope the above provided BCECE Previous Year Question Papers or BCECE Question paper will surely help you in your preparation. If you have any query regarding information of BCECE Previous Year Solved Question Papers, please ask in comment box that is given below. We will try to solve your query as soon as possible.

Something That You Should Put An Eye On

BCECE NotificationBCECE Cut Off
BCECE ResultBCECE 2018 Application Form
BCECE Rank CardBCECE Admit Card
BCECE CounsellingBCECE Answer Key

Filed in: Question & Answers, Question Paper Tags: 

20, 00,000+ Top Jobs For Freshers, Salary 1.75 Lakh– Apply Now

ADVERTISEMENT


Leave a Reply

Submit Comment