Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

Biology Quiz | Online Trivia, Bio Questions/Answers (Class 9-12), MCQ

Biology Quiz

Students, who are preparing for any competitive medical exam, must solve Biology Quiz for better preparation. As Biology is one of the important subjects of medical examination. Biology Quiz will be helpful for you so as to increase the speed and efficiency.

On this page we have provided Bio Questions/Answers from class 9 to class 12 and MCQs. By going through these Biology Quiz Questions with Answers and solving Biology Online Trivia you may enhance your knowledge.

Biology Mock Test: Solve Here!!

Biology Section coverssignificant topics such asecology, DNA, viruses, botany, evolution, and bacteria etc. If you want to know your capability then you may challenge yourself by taking our online biology quiz and solve maximum questions of Bio so as to boost your speed.

For getting more updates regardingOnline Biology Quiz/ Biology General Knowledge Quiz and others, you need to go through this page which is well designed by the team members of recruitmentresult.com

Biology Quiz

Biology Quiz For Class 9

Question 1: Cereals largely fulfill which of the following energy requirement?

  1. Proteins
  2. Carbohydrates
  3. Fats
  4. Minerals

Answer: 2

Question 2:Which of the following is not included in ‘organic farming’?

  1. compost and vermi-compost
  2. chemical fertilizers
  3. green manures
  4. crop rotation

Answer: 2

Question 3:Which one of the following species of honey bee is an Italian species?

  1. Apisdorsata
  2. Apis florae
  3. Apisceranaindica
  4. Apismellifera

Answer: 4

Read Now: Biology Questions And Answers

Question 4:Which is the oldest breeding method?

  1. introduction
  2. hybridization
  3. mutation
  4. selection

Answer: 1

Question 5:Red Sindhi, Sahilwal, Jersey, Brown Swiss are breeds of

  1. Pigs
  2. Buffaloes
  3. Cows
  4. Fowl

Answer: 3

Biology Quiz For Class 10

Question 6:The plant hormone which is essential for cell division is:

  1. Auxin
  2. Cytokinin
  3. Ethylene
  4. Gibberellin

Answer: 2

You May Read This: Microbiology Questions And Answers

Question 7:The gap between two neurons is called _____

  1. Synapse
  2. Axon
  3. Synthesise
  4. Dendron

Answer: 1

Question 8:Tropic movements are

  1. in response to light
  2. in response to gravity
  3. non-directional
  4. unidirectional

Answer: 4

Question 9:Gustatory receptors are specialized in detecting ______

  1. Taste
  2. light
  3. Smell
  4. Touch

Answer: 1

Read Also: How to Solve Objective Type Questions

Question 10:The seat of intelligence and voluntary actions in the brain is

  1. Cerebellum
  2. Cerebrum
  3. Medulla Oblongata
  4. Diencephalon

Answer: 2

Biology Quiz For Class 11

Question 11:Green-house effect is warming due to

  1. infra-red rays reaching the earth
  2. moisture layer in atmosphere
  3. increase in temperature due to increase in carbon dioxide concentration of atmosphere
  4. ozone layer of atmosphere

Answer: 3

Question 12:The relation between algae and fungi in a lichen is

  1. symbiosis
  2. parasitism
  3. commensalism
  4. protocooperation

Answer: 1

Start Now:  Online Quiz for Competitive Exams

Question 13:Sunken stomata is a characteristic feature of

  1. hydrophyte
  2. mesophyte
  3. xerophyte
  4. halophyte

Answer: 3

Question 14:Desert plants are generally

  1. viviparous
  2. succulent
  3. herbaceous
  4. heterophyllus

Answer: 2

Question 15:Which one of the following organism is used as indicator of water quality

  1. Beggiatoa
  2. Chlorella
  3. Azospirillum
  4. Escherichia

Answer: 4

 Do You Know: How To Prepare For Online Exam

Biology Quiz For Class 12

Question 16:Which of the following is a ‘club moss’?

  1. Selaginella
  2. Equisetum
  3. Lycopodium
  4. None of these

Answer: 3

Question 17:Which of the following is an oilseed crop ?

  1. Marigold
  2. Chrysanthemum
  3. Rose
  4. Sunflower

Answer: 4

Question 18:In honeybee colony the drones are produced by _______

  1. Fertilized eggs
  2. Unfertilized eggs
  3. Larvae fed upon leaves
  4. Fasting larvae

Answer: 2

START: General Science Quiz

Question 19:Cytopyge is found in ______

  1. Paramecium
  2. Entamoeba
  3. Amoeba
  4. Trypanosoma

Answer: 1

Question 20:Which of the following secretions associated with digestion does not have enzymes?

  1. Bile
  2. Gastric juice
  3. Saliva
  4. Pancreatic juice

Answer: 1

Final Words:

By the help of this page you can boost your knowledge in Biology subject. For getting more updates regarding Bio Quiz/ Biology Quizzes, you may log on to Facebook and Google+. If you have any query regarding Biology Quiz Questions & Answers/ General Science Biology Quiz then you may ask us in below provided comment box.

Something That You Should Put An Eye On

Best Ways To Finish Exam On TimeHow to Prepare for Written Exam
Strategies To Improve MemoryGet Rid Of Sleeping While Studying
How Can You Write Fast In Exams?Health Hazards due to over Studying
Common Mistakes You Make in TestsTips to Manage Time In Exam

Filed in: online quiz

Leave a Reply

Submit Comment