Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

BITSAT Mock Test 2019 Free Sample Test, Practice Questions with Answers

BITSAT Mock Test

BITSAT Exam 2019 is scheduled to be held from 16-05-2019 to 26-05-2019 at various exam centres. The BITSAT Mock Test 2019 has been released for all those candidates who wish to practice for upcoming BITSAT Entrance Examination. BITSAT Sample Test will help the students to know the about type and nature of questions asked in exam etc. Get BITSAT Free Mock Test and BITSAT Practice Questions with Answers from this page.

recruitmentresult.com

Overview of BITSAT 2019:

Name of UniversityBirla Institute of Technology & Science Admission Test
Name of ExamBITSAT
Deadline to Apply Online for BITSAT-201920-03-2019
Candidates to reserve Test date and slot28-03-2019 to 08-04-2019
BITSAT Admit Card Date12-04-2019 to 13-05-2019
BITSAT Exam Date16-05-2019 – 26-05-2019
Apply for admission with 12th marks and Preferences16-05-2019 – 18-06-2019
Admit list and Wait list announcement20-06-2019
Official Websitewww.bitsadmission.com

BITSAT Mock Test

How to Take BITSAT Exam Mock Test 2019?

  • Hit the official link that is www.bitsadmission.com/BITSAT/BITSAT_SAMPLETEST/
  • Hit the image link to get BITSAT Mock Test Series.
  • Since the BITSAT Test Series will be in zip file, the candidates will have to extract the files
  • Hit on Start button
  • The candidates will have to select their preferred section out of the four (Physics, Chemistry, English & Logical Reasoning and Mathematics) to be attempted first.
  • The questions of the selected section will appear for the candidates to solve. A timer of 30 minutes will start.
  • In the BITSAT mock test 2019, Physics and Chemistry section will have 40 Questions, English and Logical Reasoning will have 25 Questions and Mathematics section will have 45 Questions.
  • The questions numbers of the section will be reflected on the left hand side of the screen and individual questions were reflected along with the options.
  • In the mock test of BITSAT 2019, many options will be provided for the candidates such as – redirection to other sections, marking the questions for review and going to the next question. The “Completed Test” button was also available.
  • After the “Completed Test” button was selected by the candidates, the scores were generated.
  • The candidates were also given an option of “Take me back to the test”.

Direct Link For Online BITSAT Mock Test

Get Here: BITSAT Official Website

BITSAT Mock Test Questions with Answers:

Question1: Which of the following two organelles look most alike structurally?

  1. Nucleus and vesicle
  2. Golgi apparatus and smooth endoplasmic reticulum ER
  3. Vacuole and cytoskeleton
  4. Lysosome and chloroplast

Answer: Option 2

Question2: In terms of basic cell structure, what do an elephant and an oak tree have in common?

  1. They both are eukaryotes
  2. They both have a cell nucleus
  3. They both have mitochondria
  4. All of the above

Answer: Option 4

Question3: Where in a eukaryotic cell, DNA can be found?

  1. Nucleus
  2. Mitochondrion
  3. Vacuole
  4. Both (a) and (b)

Answer: Option 4

Question4: Which of the following structures is expected in a bacterium?

  1. Nucleus
  2. Plasma membrane
  3. Golgi apparatus
  4. Endoplasmic reticulum

Answer: Option 2

Question5: Which of the following organelles is directly connected to the outer membrane of the nucleus in a eukaryotic cell?

  1. Mitochondrion
  2. Lysosome
  3. Golgi apparatus
  4. Endoplasmic reticulum

Answer: Option 4

Read Here: How To Find Online Study Material

Question6: Which of the following cell organelles are expected to be associated with motor proteins?

  1. Smooth ER
  2. Vesicles
  3. Plasma membrane
  4. Chloroplasts

Answer: Option 2

Question7: An organism’s first line of defense against attack by an invader such as a virus or bacterium is usually

  1. to flee or hide
  2. its body wall
  3. a specific immune response
  4. a nonspecific immune response

Answer: Option 2

Question8: Choose the correct meaning of proverb/idiom. To make clean breast of

  1. To gain prominence
  2. To praise oneself
  3. To confess without of reserve
  4. To destroy before it blooms
  5. None of these

Answer: Option 3

Question9: To keeps one’s temper

  1. To become hungry
  2. To be in good mood
  3. To preserve ones energy
  4. To be aloof from
  5. None of these

Answer: Option 2

Question10: To catch a tartar

  1. To trap wanted criminal with great difficulty
  2. To catch a dangerous person
  3. To meet with disaster
  4. To deal with a person who is more than one’s match
  5. None of these

Answer: Option 2

Check More BITSAT Related Links:

BITSAT CounsellingPress Here
BITSAT SyllabusPress Here
BITSAT Application FormPress Here
BITSAT Sample PapersPress Here
How To Prepare For BITSATPress Here
BITSAT Accepting CollegesPress Here
BITSAT Cut offPress Here
BITS Pilani Fee StructurePress Here
BITSAT Slot BookingPress Here
BITSAT Exam CentresPress Here
BITSAT ResultsPress Here
BITSAT Admit CardPress Here
BITSAT Previous Year Question PapersPress Here
BITSAT Admit CardPress Here
Official WebsitePress Here

Question11: To drive home

  1. To find one’s roots
  2. To return to place of rest
  3. Back to original position
  4. To emphasise
  5. None of these

Answer: Option 4

Question12: To have an axe to grind

  1. A private end to serve
  2. To fail to arouse interest
  3. To have no result
  4. To work for both sides
  5. None of these

Answer: Option 1

Question13: For specific antigen recognition by T cells,

  1. antigen is bound by a T cell membrane antibody
  2. denaturation of antigen does not reduce epitope recognition
  3. MHC molecules are not required
  4. antigen exposure during T cell maturation is required

Answer: Option 2

Question14: Antigen, when injected in the body activates its specific lymphocytes in the

  1. blood circulation
  2. draining lymph nodes
  3. MALT (mucosa associated
  4. spleen lymphoid tissue

Answer: Option 2

Question15: A molecule that can be covalently linked to a non-immunogenic antigen to make it an immunogen is called a (n)

  1. adjuvant
  2. carrier
  3. hapten
  4. mitogen

Answer: Option 2

Question16: Which of the following is incorrect with regard to antigen epitopes?

  1. An epitope may be shared by two different antigens
  2. A protein molecule usually contains multiple epitopes
  3. B cells bind only processed antigen epitopes
  4. Epitopes may be linear or assembled

Answer: Option 3

You May Read This: Tips to Get Motivated for Everything

Question17: Very low doses of antigen may induce

  1. hypersensitivity
  2. immunological ignorance
  3. low zone tolerance
  4. low zone immunity

Answer: Option 3

Question18: Lymphocytes are activated by antigen in the

  1. blood stream
  2. bone marrow
  3. liver
  4. lymph nodes

Answer: Option 4

Question19: A pathogen can be a (n)

  1. agent that causes a disease
  2. virus
  3. bacteria
  4. All of these

Answer: Option 4

Question20: A virus vaccine that can activate cytotoxic T cells must contain

  1. a high dose of virus particles
  2. an adjuvant to stimulate T cell division
  3. live virus
  4. virus peptides

Answer: Option 3

Get Tips: How To Prepare For Online Exam

Features of BITSAT Mock Test 2019:

  • The mock test will be only 30 minutes.
  • There will be four sections of questions in BITSAT 2019 mock test – Physics, Chemistry, English & Logical Reasoning, and Mathematics.
  • Total number of questions in BITSAT mock test will be 150.
  • There will be various symbols in the mock test which candidates will have to understand.

Final Words:

To know more about BITSAT Mock Test 2019, must visit the Official Link. Dear candidates stay connected with this page for getting more updates regarding Free Online Tests and Model Questions with Solutions etc.

Something That You Should Put An Eye On

Avoid Sleeping While StudyingHow to Solve a Problem in Exam Correctly
Tips To Create Your Own Study GuideHow to Choose Right Career
Strategies To Improve MemoryTips to Get Motivated for Everything
Last Minute Exam Preparation Tips8 Ways To Build Self-Esteem In Teenagers

Filed in: online quiz Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment