Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

Blood Relation Problems with Solution, Tricks, Shortcuts, Formulas Online

Blood Relation Problems with Solution

Generally, in every competition exam, there are some questions asking from Blood Relation topic. There are so many tricks, formulas and shortcuts to solve these types of questions. Here, we are providing Blood Relation Problems with Solution for the practice of the candidates preparing for any competitive exam.

The questions based on Blood Relation asking for test the understanding level and potential of the contenders. Aspirants may solve these Blood Relation Problems by learning the formulas and tricks available on the page of recruitmentresult.com.

We are explaining Blood Relation Problems with Solution in simple way through which candidates may learn easy & simple trick to solve these Blood Relation Problems and may analyze their knowledge also. So, contenders are advised to go through the online test by scrolling down this page.

Blood Relation Problems with Solution

Important Blood Relations:

Contenders who are going to start online test given on this page, they should learn first these all important blood relations. All the Blood Relation Problems including in any competition exam asked from only these relations below given.

  • Mother’s (or) father’s son – Brother
  • Mother’s (or) Father’s Daughter – Sister
  • Mother’s brother – Maternal Uncle
  • Father’s Brother – Paternal uncle
  • Mother’s (or) Father’s sister – Aunt
  • Mother’s (or) Father’s father – Grand father
  • Mother’s (or) Father’s mother – Grand mother
  • Son’s wife – Daughter in law
  • Daughter’s husband – Son in law
  • Husband’s (or) Wife’s father – Father in law
  • Husband’s (or) Wife’s mother – Mother in law
  • Husband’s (or) Wife’s brother – Brother in law
  • Husband’s (or) Wife’s sister – Sister in law
  • Sister’s husband – Brother in law
  • Brother’s (or) Sister’s son – Nephew
  • Brother’s (or) Sister’s daughter – Niece

Check Also: How to Prepare for Reasoning

Question 1: Pointing to a photograph of a boy Suresh said, “He is the son of the only son of my mother.” How is Suresh related to that boy?

  1. Brother
  2. Uncle
  3. Cousin
  4. Father

Answer: 4

Question 2: If A + B means A is the mother of B; A – B means A is the brother B; A % B means A is the father of B and A x B means A is the sister of B, which of the following shows that P is the maternal uncle of Q?

  1. Q – N + M x P
  2. P + S x N – Q
  3. P – M + N x Q
  4. Q – S % P

Answer: 3

Question 3: If A is the brother of B; B is the sister of C; and C is the father of D, how D is related to A?

  1. Brother
  2. Sister
  3. Nephew
  4. Cannot be determined

Answer: 4

START NOW: Reasoning Online Quiz

Question 4: If A + B means A is the brother of B; A – B means A is the sister of B and A x B means A is the father of B. Which of the following means that C is the son of M?

  1. M – N x C + F
  2. F – C + N x M
  3. N + M – F x C
  4. M x N – C + F

Answer: 4

Question 5: Introducing a boy, a girl said, “He is the son of the daughter of the father of my uncle.” How is the boy related to the girl?

  1. Brother
  2. Nephew
  3. Uncle
  4. Son-in-law

Answer: 1

Question 6: Pointing to a photograph Lata says, “He is the son of the only son of my grandfather.” How is the man in the photograph related to Lata?

  1. Brother
  2. Uncle
  3. Cousin
  4. Data is inadequate

Answer: 1

Question 7: If A + B means A is the brother of B; A x B means A is the son of B; and A % B means B is the daughter of A then which of the following means M is the maternal uncle of N?

  1. M + O x N
  2. M % O x N + P
  3. M + O % N
  4. None of these

Answer: 4

Question 8: If D is the brother of B, how B is related to C? To answer this question which of the statements is/are necessary?

The son of D is the grandson of C.

B is the sister of D.

  1. Only 1
  2. Only 2
  3. Either 1 or 2
  4. 1 and 2 both are required

Answer: 4

GIVE NOW: Logical Reasoning Test

Question 9: If A + B means A is the father of B; A – B means A is the brother B; A % B means A is the wife of B and A x B means A is the mother of B, which of the following shows that M is the maternal grandmother of T?

  1. M x N % S + T
  2. M x N – S % T
  3. M x S – N % T
  4. M x N x S % T

Answer: 1

Question 10: Pointing to a photograph. Bajpai said, “He is the son of the only daughter of the father of my brother.” How Bajpai is related to the man in the photograph?

  1. Nephew
  2. Brother
  3. Father
  4. Maternal Uncle

Answer: 4

Question 11: Deepak said to Nitin, “That boy playing with the football is the younger of the two brothers of the daughter of my father’s wife.” How is the boy playing football related to Deepak?

  1. Son
  2. Brother
  3. Cousin
  4. Brother-in-law

Answer: 2

Question 12: Pointing a photograph X said to his friend Y, “She is the only daughter of the father of my mother.” How X is related to the person of photograph?

  1. Daughter
  2. Son
  3. Nephew
  4. Cannot be decided

Answer: B

Question 13: Veena who is the sister-in-law of Ashok, is the daughter-in-law of Kalyani. Dheeraj is the father of Sudeep who is the only brother of Ashok. How Kalyani is related to Ashok?

  1. Mother-in-law
  2. Aunt
  3. Wife
  4. None of these

Answer: 4

Question 14: If A + B means A is the sister of B; A x B means A is the wife of B, A % B means A is the father of B and A – B means A is the brother of B. Which of the following means T is the daughter of P?

  1. P x Q % R + S – T
  2. P x Q % R – T + S
  3. P x Q % R + T – S
  4. P x Q % R + S + T

Answer: 2

Read Also: How to Solve Objective Type Questions

Question 15: Pointing to a woman, Abhijit said, “Her granddaughter is the only daughter of my brother.” How is the woman related to Abhijit?

  1. Sister
  2. Grandmother
  3. Mother-in-law
  4. Mother

Answer: 4

Question 16:  Pointing towards a man, a woman said, “His mother is the only daughter of my mother.” How is the woman related to the man?

  1. Mother
  2. Grandmother
  3. Sister
  4. Daughter

Answer: 1

Question 17:  If A + B means A is the brother of B; A % B means A is the father of B and A x B means A is the sister of B. Which of the following means M is the uncle of P?

  1. M % N x P
  2. N x P % M
  3. M + S % R % P
  4. M + K % T x P

Answer: 4

Question 18:  If A + B means A is the brother of B; A % B means A is the father of B and A x B means A is the sister of B. Which of the following means M is the uncle of P?

  • M % N x P
  • N x P % M
  • M + S % R % P
  • M + K % T x P

Answer: 4

Question 19:  Introducing a woman, Shashank said, “She is the mother of the only daughter of my son.” How that woman is related to Shashank?

  1. Daughter
  2. Wife
  3. Sister-in-law
  4. Daughter-in-law

Answer: 4

Get Tips: How To Prepare For Online Exam

Question 20:  If A + B means B is the brother of A; A x B means B is the husband of A; A – B means A is the mother of B and A % B means A is the father of B, which of the following relations shows that Q is the grandmother of T?

  1. Q – P + R % T
  2. P x Q % R – T
  3. P x Q % R + T
  4. P + Q % R – T

Answer: 1

So, these are the Blood Relation Problems with Solution through which students may analyze their knowledge and may practice for the competitive Examinations. Aspirants may get idea through this Online Test about their preparation of Blood Relations Problems.

Conclusion:

Aspirants may practice of these questions with their friends and relatives also. Students can challenge these Blood Relations Problems quiz to their friends and may practice in fun way also. If, you want to test your knowledge or practice from more online test then you must go through the direct links available on this page.

Something That You Should Put An Eye On

How to Prepare for EnglishHow to Prepare for Maths
Current Affairs for competitive examsHow To Prepare For GK
Health Hazards due to over StudyingGet Rid Of Sleeping While Studying
Makes Your Brain Work BetterSolve a Problem in Exam Correctly

Filed in: online quiz, Question & Answers Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment