Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

Books and Authors Quiz | GK Questions/Answers, Trivia, Practice Test

Books and Authors Quiz

We have provided an interesting and informative Books and Authors Quiz containing GK Questions/Answers to the aspirants keen to know about the works of famous writers such as Charles Dickens, Alexandre Dumas, Rabindranath Tagore, etc. Try the following Books and Authors Practice Test and develop your Author’s Trivia.

This Books and Author Quiz for Competitive Exams like of SSC CHSL, SSC CGL, SSC MTS, IBPS PO, IBPS Clerk, IBPS SO, etc. offers you to go through a number of questions related to the Famous Books & Authors. This will help you to score well in the General Awareness category questions in the aforesaid Examination.

Books and Authors – General Knowledge Questions and Answers

The Following Section consists of General Knowledge Questions on Books and Authors. Take the Famous Authors Quiz and improve your overall Books and Authors Trivia. Test yourself on how much you know about the major works of literature mentioned in this Famous Books & Authors General Knowledge Quiz.

Checkout this complete page which is efficiently designed by the team of recruitmentresult.com and try the Books and Authors Quiz given in the following section. Have a look below provided General Knowledge Questions on Books and Authors.

Books and Authors Quiz

Question 1: Which of the following books has been written by Vikram Seth?

  1. My God Died Young
  2. Islamic Bomb
  3. Look Back in Anger
  4. A Suitable Boy

Answer: 4

Question 2: Who wrote the line: ‘ A thing of beauty is a joy forever’?

  1. John Keats
  2. Robert Browing
  3. B.Shelley
  4. William Wordsworth

Answer: 1

Question 3: The book ‘To Live or Not Live’ was written by

V.S. Naipaul

Alexandra Dumas

George Elliot

Nirad C. Chaudhuri

Answer: 4

Check Also: Ways Exercise Makes Your Brain Work Better

Question 4: Who is the father of English Poetry?

  1. Milton
  2. Wordsworth
  3. Chaucer
  4. Charles Dickens

Answer: 3

Question 5: The popular TV serial ‘Neem ka Ped’ was written by

  1. Rahi Masoom Raza
  2. Sharad Joshi
  3. Ashapurna Devi
  4. Harivansh Rai Bachachan

Answer: 1

Question 6: Who wrote ‘War and Peace’?

  1. Leo Tolstoy
  2. Mahatma Gandhi
  3. Charles Dickens
  4. Kipling

Answer: 1

Get Best Answer: How To Stay Awake All Night To Study

Question 7: ‘Mirchchhakatika’ was written by

  1. Vikramaditya
  2. Shudraka
  3. Kalhana
  4. Banabhatta

Answer: 2

Question 8: The famous book ‘Anandmath’ was authored by

  1. Sarojini Naidu
  2. Bankim Chandra Chottapadhya
  3. Sri Aurobindo
  4. Rabindrnath Tagore

Answer: 2

Question 9: Who is the author of famous statement: “That Government is the best which governs least”?

  1. Herbert Spencer
  2. Harold Laski
  3. Alexis De Tocqueville
  4. Henry David Thoreau

Answer: 4

Read Also: Best Ways To Finish Exam On Time

Question 10: Who wrote the book ‘Reminiscences of the Nehru Age’?

  1. D.Deshmukh
  2. P.C.Alexander
  3. O.Mathai
  4. C.Rajagopalachari

Answer: 3

Question 11: Aurobindo was the author of

  1. Discovery of India
  2. Hindu view of life
  3. Yogashastra
  4. Savitri

Answer: 4

Question 12: In which year was the ‘All India Radio’ set up?

  1. 1936
  2. 1927
  3. 1947
  4. 1950

Answer: 1

Check Here: Strategies To Improve Memory

Question 13: Which of the following is not written by Munshi Premchand?

  1. Gaban
  2. Godan
  3. Manasorovar
  4. Guide

Answer: 4

Question 14: ‘Alice in Wonderland’ the famous TV serial is based on a book written by

  1. Father Discoste
  2. Thomas Hardy
  3. Charles Dickens
  4. Lewis Caroll

Answer: 4     

Question 15: Who is the writer of ‘Swamy and Friends’?

  1. Munshi Premchand
  2. Raman
  3. Max Muller
  4. K. Narayan

Answer: 4

Question 16: The book named ‘Three Decades in Parliament’ is a collection of the speeches of

  1. B. Vajpayee
  2. Somnath Chatterjee
  3. K. Advani
  4. G. Ranga

Answer: 1

Start Now:  Online Quiz for Competitive Exams

Question 17: ‘Sports Channel’ a monthly video magazine has been launched by

  1. Kapil Dev
  2. Sunil Gavaskar
  3. Ajit Wadekar
  4. Nawab Pataudi

Answer: 1

Question 18: The creator of ‘Sherlock Holmes’ was

  1. Arthur Conan Doyle
  2. Ian Fleming
  3. Watson
  4. Shakespeare

Answer: 1

Check Now: Latest Current Affairs Updates

Question 19: Who is the author of book ‘We Indians’?

  1. Nirad C. Choudry
  2. Subramaniya Swamy
  3. Khushwant Singh
  4. Muluk Raj Anand

Answer: 3

Question 20: ‘India of our Dreams’ is a book written by

  1. S. Radhakrishnan
  2. C. Subramanian
  3. V. Kamath
  4. Rajendra Prasad

Answer: 3

Read Also: How to Solve Objective Type Questions

We hope that the above Books and Authors Questions for Competitive Exams helped you to a great extent while preparing for various Examinations. It is advised to read more and more Books and Authors Questions and Answers in order to excel in Competitive Examinations. Furthermore, a series of questions related to Books and Authors Quiz will be added time to time. Therefore, you are advised to stay connected with our web portal to get fresh and important questions with regards to Books and Authors GK Quiz.

Something That You Should Put An Eye On

How To Find Online Study MaterialTips to Manage Stress
How Can You Write Fast In Exams?Health Hazards due to over Studying
Common Mistakes You Make in TestsTips to Manage Time In Exam
Tips To Create Your Own Study GuideHow To Prepare For Online Exam

Filed in: online quiz, Question & Answers

Leave a Reply

Submit Comment