Latest Qualification Jobs

Check Your Email To Activate the Confirmation Link

BPO Interview Questions and Answers, Commonly Asked in Genpact, Wipro, TCS

BPO Interview Questions and Answers

Are you looking for job in the BPO Industry and are searching BPO Interview Questions and Answers then surely this page will help you tremendously. This page is including all possible questions that you should have in mind in order to be successful in your interview.

Interviews for BPO are quite easy. The reason why I say this with so much conviction is that they don’t test you on any specific knowledge of yours. They won’t ask you about your knowledge, your country’s History or Geography and certainly not the 2nd law of Newton.

So, if you are going to appearing in BPO interview then you must read this page completely well designed by the team members of where we have listed all Commonly Asked in Genpact, Wipro, TCS.

BPO Interview Questions and Answers

BPO Interview Questions and Answers:

Question 1: Tell me something about yourself

Answer: Every interviewer’s favorite question, the best replies are simple and informative. However, there may be a need to add an interesting element, so that it doesn’t sound textbook-like. You can find the best way to devise a good answer here.

Question 2: What is a BPO and how does it work?

Answer: BPO means Business Process Outsourcing. Any outsourcing company works on the concept of outsourcing some of its non-core processes to another company. Often, some companies work completely as BPOs also, sourcing processes as the core service.

This is the general definition of a BPO. Reading a bit about BPOs may be the best way to give a more detailed reply.

Apply Here: Fresher/Exp Call Centre BPO Jobs Walk-In Interview

Question 3: Are you comfortable with the night shifts?

Answer: You should be well prepared to work even graveyard shifts if required when appearing for a BPO interview. The best answer to this question is ‘yes!’

Question 4: What is offshore outsourcing?

Answer: When the work is outsourced from a company to another in a different country, which is not nearby, it is known as offshore outsourcing. If the country is nearby, it is known as shore outsourcing.

Question 5: What is the difference between inbound and outbound call centers?

Answer: When a call center only receives calls, it’s inbound. If they are allowed to place calls as well, they are called outbound call centers. Inbound call centers usually handle the customer care functions of any department.

Must Read About: Career in BPO Sector 

Question 6: Why do you think BPO is the right career choice for you?

Answer: I have always believed that I should work in an industry that puts my speaking skills to good use. The BPO industry is the perfect career choice since it helps me to develop my personality and enhance my communication skills.

Your answer can vary though but it should show a relevance of the industry and the job to your career and/or developmental goals. An example would be, ‘I am looking at a career in trading and stock brokerage in future where good communication and people skills are must, and this job can help me develop that along with experience.’

Question 7: What is the difference between a BPO and a KPO?

Answer: KPO stands for Knowledge Process Outsourcing that deals with services like documentation, billing or insurance while BPO is Business Process Outsourcing, which primarily deals with customer services.

You can certainly elaborate on the subject with a little research and we recommend you do that.

Want to Know? In Which Color Interviewer Will Love To See You

Question 8: Why do companies need to outsource?

Answer: Not only does it save cost, it is also imperative to get quality work done by resources who know their job. Therefore, it is essential for companies to outsource certain processes and is widely regarded as a good move.

Question 9: Will you be comfortable handling customers on the phone?

Answer: Well, this could be a tricky one considering they could have a mock call with you following this question. You better be prepared. And of course, the answer must be a confident ‘yes!’

Question 10: Where do you see yourself in the next five years?

Answer: Another one of the employers’ favorite, it’s important that you include the company you are interviewing for in your five-year plan.

Read Out More: Interview Questions and Answers

An answer like, ‘I see myself growing with this company and reaching a position where I become a valuable asset for the organization.’ is ideally a standard reply. You can also go further with specific details, depending on the company and other works it deals in.


We hope, you are satisfied with the information provided by us on this page related to BPO Interview Questions and Answers. But, still, if you have any query related to this post then you may ask it in below given comment box. Our expert team will definitely solve your query ASAP!!

Something That You Should Put an Eye On

Latest Private JobsWhy Should We Hire You
Online Jobs from HomeLatest Walkin
Interview Preparation to Get JobHow to Write a Good Resume
Latest Jobs Openings For FreshersOvercome Job Interview Fear

Filed in: Articles

Leave a Reply

Submit Comment