Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

BSNL Question Paper–JE/TTA/JTO Previous Year Papers With Solution PDF

BSNL Question Paper

Download BSNL Question Paper With Solution PDF for JE/TTA/JTO from here!! Applicants who are going to participate in any of recruitments exam such as JE/TTA/JTO can get BSNL Previous Year Papers PDF for better preparation.

BSNL Previous Year Question Paper PDF will help you to enhance your overall preparation. Applicants can download the BSNL Previous Paper with Solution PDF through online mode or directly by hitting the below given links.

Download BSNL Question Paper With Answers PDF

BSNL question paper is distributed into three parts, namely General Ability Test, Basic Engineering, and Specialization. Maximum marks of exam is 200 with the duration of 180 minutes

Applicants can download the BSNL Question Paper With Solution PDF by going through this below structured page which is well presented by the dedicated team member of recruitmentresult.com.

BSNL Question Paper

BSNL JE Question Paper

BSNL Exam Paper

BSNL DGM Exam Paper

 

BSNL JTO Exam Paper

 

BSNL TTA Question Paper

BSNL TTA Previous years Question PaperBSNL TTA Model Paper PDF
BSNL TTA Question Paper 1Download Paper
BSNL TTA Model Question Paper 2Download Paper
BSNL TTA Sample Question Paper 3Download Paper
BSNL TTA sample Paper 4Download Paper
BSNL TTA Previous Question Paper 5Download Paper
BSNL TTA Previous Paper 6Download Paper

Benefits of BSNL Previous Year Question Papers

  • Through BSNL Previous Question Paper you will understand c0ncept of questions asked in the exam
  • With BSNL Sample Question Papers one will be familiarize with changes made in exam during past years.
  • BSNL Model Question Papers applicants will get to know about structure of exam
  • Regular practice with BSNL Previous Papers will enhance your efficiency
  • With the help BSNL Sample Papers you can analyze your preparation
  • Somehow questions may be repeat in exam as given in BSNL Model Papers

BSNL JE/TTA/JTO Question Answers

Question1: What addressing mode is used in the instruction RET?

  • Direct
  • Immediate
  • Implicit
  • Register-indirect

Answer: 4

Question 2: Silicon has a preference in IC technology because Q.5

  • it is an indirect semiconductor
  • it is a covalent semiconductor
  • it is an elemental semiconductor
  • of the availability of nature oxide SiO

Answer: 4

Question 3: A house served by a 220V supply light, is protected by a 9-Ampere fuse. The maximum number of 60 W bulbs in parallel that can be turned on is

  • 11
  • 33
  • 22
  • 44

Answer: 2

Read This:- Tips to Avoid Sleep While Studying

Question 4: An analog voltmeter has a sensitivity of 10kΩ/volt. The galvanometer used in constructing the instrument will produce a full scale deflection when the current passed through it is

  • 10 mA
  • 20 mA
  • 50 mA
  • 100 μA

Answer: 4

Question 5: A capacitor of 1 Q.4 μF initially charged to 10 V is connected across an ideal inductor of 0.1 mH. The maximum current in the circuit is

  • 5 A
  • 1 A
  • 5 A
  • 2 A

Answer: 2

Question 6: To distinguish between signals having very close values, we need an instrument with

  • high accuracy
  • high resolution
  • high sensitivity
  • high linearity

Answer: 2

Read Here:-How to Prepare for Written Exam

Question 7: An n-channel JFET has I Q.2 DSS = 1 μA & VP =–5V. The maximum trans conductance is

  • gm = 0.4 milli mho
  • gm = 0.04milli mho
  • gm = 0.04 mho
  • gm = 0.4 millimilli mho

Answer: 4

Question 8: By which of these nicknames is Nagpur also known as?

  • Diamond City
  • Orange City
  • Pink City
  • City of Lakes

Answer: 2

Question 9: Which flag does not change by the execution of the instruction DCR B in 8085 microprocessor ?

  • Parity
  • Carry
  • Zero
  • Sign

Answer: 2

Know Here: How To Find Online Study Material

Question 10: Which of these is a traditional Sikh Maritial Art named after a stick used to practice sword fighting?

  • Gatka
  • Hola Mohalla
  • Shakhl
  • Kakaar

Answer: 1

Question 11: For an antenna to be frequency-independent, it should expand or contract in proportion to the

Gain

  • Directivity
  • Wavelength
  • Impedance

Answer: 4

Question 12: The zero flag of 8085 microprocessor is to be set keeping the content of the accumulator unchanged. Which instruction is to be used?

  • MOV A,A
  • ANI 00H
  • XRA A
  • CMP A

Answer: 4

Have A Look On This Useful Section

BSNL RecruitmentBSNL Online Mock Test
BSNL TTA SyllabusBSNL Admit Card
BSNL ResultHow To Stay Awake All Night To Study

 Question 13: At which of the following places Diesel Component Works is established?

  • Jamshedpur
  • Patiala
  • Perambur
  • Varanasi

Answer: 2

Question 14: Guwahati High Court is the judicature of

  • Nagaland
  • Arunachal Pradesh
  • Assam
  • All of the above

Answer: 4

Question 15: Fire temple is the place of worship of which of the following religion?

  • Taoism
  • Judaism
  • Zoroastrianism (Parsi Religion)
  • Shintoism

Answer: 3

Read Here: Tips to Make Study Interesting

Question 16: Crystal size in a continuous crystalliser depends upon the

  • rate of heat transfer.
  • degree of turbulence.
  • degree of supersaturation.
  • all (a), (b) and (c).

Answer: 4

Question 17: Heat waves

  • Can not pass through vacuum.
  • Travel in straight line.
  • can be reflected by a mirror.
  • both (b) and (c).

Answer: 4

Question 18: Which of the following is generally considered as opaque surface towards radiations?

  • Gases
  • Solids
  • Liquids
  • Both (b) and (c)

Answer: 4     

Check out: Common Mistakes You Make in Tests

Question 19: Film and TV institute of India is located at

  • Pune (Maharashtra)
  • Rajkot (Gujarat)
  • Pimpri (Maharashtra)
  • Perambur (Tamilnadu)

Answer: 1

Question 20: During World War II, when did Germany attack France?

  • 1940
  • 1941
  • 1942
  • 1943

Answer: 1

Get Here>> BSNL Official Link

Essential Note

So that’s all about BSNL Question Paper!! Applicants may stay connected with us to get latest updates time to time. If you want to get information in your mail box, you may also subscribe our free mail service. If you have any problem or you want to give any suggestion, you may ask in comment box.


Filed in: BSNL, Question Paper Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment