Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

C Language Quiz | Online Test, C Programming Questions & Answers (MCQ)

C Language Quiz

Check your knowledge and Programming Language skills through C Language Quiz. Candidates, who want to be Software Developer in IT company, must have knowledge about C Language. The acquaintance of the candidates will only increase to solve Online Test on regular basis.

On this page we have provided C Programming Questions & Answers (MCQ) and C Language Online Practice test. You can take help from Multiple Choice Questions (MCQs) related to C Programming Framework provided on this page.

C Programming Questions & Answers:

C is the basic language to create many software errors free. Notwithstanding its low-level capabilities, the language was designed to embolden cross-platform programming. Well, Participants can enhance their knowledge on the concept of C Language with the help of C Language Online test.

Through this page, you can download C Language Quiz Questions and Answers in PDF file via online mode. For the purpose of obtaining detailed information regarding C Language Quiz, just scroll down this page which is created for you by the team of recruitmentresult.com.

C Language Quiz

Ques 1. How would you round off a value from 1.66 to 2.0?

  1. Ceil (1.66)
  2. floor (1.66)
  3. roundup (1.66)
  4. roundto (1.66)

Answer: 1

Ques 2.By default a real number is treated as a

  1. float
  2. double
  3. long double
  4. far double

Answer: 2

Ques 3.When we mention the prototype of a function?

  1. Defining
  2. Declaring
  3. Prototyping
  4. Calling

Answer: 2

Give Now: Computer Knowledge Online Quiz

Ques 4.Which of the following cannot be checked in a switch-case statement?

  1. Character
  2. Integer
  3. Float
  4. enum

Answer: 3

Ques 5. In mathematics and computer programming, which is the correct order of mathematical operators?

  1. Addition, Subtraction, Multiplication, Division
  2. Division, Multiplication, Addition, Subtraction
  3. Multiplication, Addition, Division, Subtraction
  4. Addition, Division, Modulus, Subtraction

Answer: 2

Ques 6.What are the different types of real data type in C ?

  1. float, double
  2. short int, double, long int
  3. float, double, long double
  4. double, long int, float

Answer: 3

Check Out: C Language Interview Questions & Answers

Ques 7.The binary equivalent of 5.375 is

  1. 101110111
  2. 011
  3. 101011
  4. None of above

Answer: 2

Ques 8.What will you do to treat the constant 3.14 as a float?

  1. use float(3.14f)
  2. use 3.14f
  3. use f(3.14)
  4. use (f)(3.14)

Answer: 2

Ques 9.In C, if you pass an array as an argument to a function, what actually gets passed?

  1. Value of elements in array
  2. First element of the array
  3. Base address of the array
  4. Address of the last element of array

Answer: 3

Read Also: How to Solve Objective Type Questions

Ques 10.What will happen if in a C program you assign a value to an array element whose subscript exceeds the size of array?

  1. The element will be set to 0.
  2. The compiler would report an error.
  3. The program may crash if some important data gets overwritten.
  4. The array size would appropriately grow.

Answer: 3

Ques11. When we mention the prototype of a function?

  1. Defining
  2. Declaring
  3. Prototyping
  4. Calling

Answer: 2

Ques12. By default a real number is treated as a

  1. Float
  2. Double
  3. Long double
  4. Far double

Answer: 2

Do You Know: How To Prepare For Online Exam

Ques13.  Is the following statement a declaration or definition? extern int i;

  1. Declaration
  2. Definition
  3. Function
  4. Error

Answer: 1

Ques14. What will you do to treat the constant 3.14 as a float?

  1. use float (3.14f)
  2. use 3.14f
  3. use f(3.14)
  4. use (f)(3.14)

Answer: 2

Ques15. In C, if you pass an array as an argument to a function, what actually gets passed?

  1. Value of elements in array
  2. First element of the array
  3. Base address of the array
  4. Address of the last element of array

Answer: 3

 Check Out: Computer Hardware Questions & Answers

Ques16. What does the following declaration mean? int (*ptr)[10];

  1. ptr is array of pointers to 10 integers
  2. ptr is a pointer to an array of 10 integers
  3. ptr is an array of 10 integers
  4. ptr is an pointer to array

Answer: 2

Ques17. The keyword used to transfer control from a function back to the calling function is

  1. switch
  2. goto
  3. go back
  4. return

Answer: 4

Ques18. What do the following declaration signify? int (*pf)();

  1. pf is a pointer to function
  2. pf is a function pointer
  3. pf is a pointer to a function which return into
  4. pf is a function of pointer variable

Answer: 4

Must Check: Computer Science Questions And Answers

Ques19.Which bit wise operator is suitable for turning on a particular bit in a number?

  1. && operator
  2. & operator
  3. || operator
  4. | operator

Answer: 4

Ques20.In which numbering system cans the binary number 1011011111000101 be easily converted to?

  1. Decimal system
  2. Hexadecimal system
  3. Octal system
  4. No need to convert

Answer: 2

Brief Introduction to ‘C’ Language:

C language was formerly developed by Dennis Ritchie between 1969 and 1973 at Bell Laboratory and it was used to re-implement the UNIX operating system, and has since become one of the most widely used programming languages of all time. It is Easy to learn, structured language, it produces efficient programs, it can handle low-level activities, it can be compiled on a variety of computer platforms and Developer of Language was died in 2011 after a long illness.

Final Words:

Above listed C Language question and answers will clear your C Basics, Expression, control statement, loops in C, and functions etc in C concepts. So for enhancing your skills, you can take participate in C Language Online Quiz through our web portal. You can also join us on Facebook or Google plus to get latest updates on your timeline wall directly.

Something That You Should Put An Eye On

C++ Interview Questions AnswersOperating System Question and Answer
Computer Networking Interview QuesGIF Full Form In Computer
Best Computer Courses For Bright CareerOnline Quiz for Competitive Exams
How to Get in the Mood to StudyOverview of SQL queries

Filed in: online quiz

Leave a Reply

Submit Comment