Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

Cabin Crew Interview Questions 2018 | Sample Ques & Ans for Final Interview

Cabin Crew Interview Questions

Now a day, Cabin crew and Air hostess Jobs are in great demand in India. Cabin crew is also known as Flight Attendants or trolley dolly’s! If you are preparing for Cabin Crew Interview and looking for Cabin Crew Interview Questions can start their preparation by the help of below given Questions and answers.

To impress interviewer at the time of Interview, you have to be confident while answering the questions. For better preparation, Cabin Crew Sample Questions & Answers which are given below will help you to understand the level of questions asking in Interview.

Unit of recruitmentresult.com has prepared this page with mostly asked Cabin Crew Interview Questions 2018. Candidates can get idea of questions asking in Cabin Crew Interview by the help of below mentioned Cabin Crew Questions for Final Interview.

Required Skills for Cabin Crew:

  • communication skills
  • exceptional customer service
  • confidence in dealing with a range of people
  • good co-operation skills as you’ll work with different teams day to day
  • compassion and the ability to support your colleagues
  • discretion when dealing with VIPs or royalty
  • competence in handling difficult situations and the ability to remain calm under pressure and in emergency situations
  • the gift of being tactful and diplomatic but also assertive where necessary
  • commercial awareness and sales skills
  • flexibility in working unsocial hours on any day of the year
  • the capability to work quickly and efficiently, often to tight time constraints
  • numeracy skills for handling cash, including foreign currency
  • the capacity to work in a confined space
  • The ability to diffuse situations calmly and quickly.

Must Know: Difference Between Resume And CV

Cabin Crew Interview Questions and Answers

Individuals, who are pursuing a career as a flight attendant, are advised to start preparation by the help of below given Cabin Crew Interview Questions and Answers that cover a broad range of topics.

Question 1: Tell me about yourself?

Answer: Tell them you name first. Then tell them your degree and the specialization that you have with your institution details. Finally give your educational background apart from profession degree.

Read Here: What Are Your Strength and Weakness?

Question 2: Why should we employ you as cabin crew at XXX Airlines?

Answer: The airline has ordered many new aircraft and is progressing well. So I want to be part of that and also one of my friends worked for you and recommended me to apply as she thought I would fit in with the company ideals.

Also Read- Personality Development Tips

Question 3: Why do you want to be cabin crew?

Answer: I enjoy teamwork and am used to shift work. I think I would adapt well to the role. I am looking for new challenges and I know I would learn a lot as cabin crew, not just about people and places, but skills like first aid too, how can I help others within my limits.

Read Here: Interview Preparation Tips

Question 4: Are you applying for other airlines?

Answer: Although I have applied for other airlines – this is the airline I want to work for most as it has a professional image and I always hear positive comments about the airline, so it would definitely be a great place for me to start as cabin crew.

Question 5: Can you give us an example of when you have provided excellent     customer service?

Answer: Long time ago in a restaurant, the lady didn’t know what to eat for dessert, so I described each dish to her and she was trying to decide between two so I asked the chef if it was okay for her to have a small piece of each – she was very happy with that.

You May Read This: How to Impress the Interviewer in 60 Seconds

Question 6: How would you deal with being away from your friends and family for long periods of time when working as cabin crew?

Answer: I know it is not so easy to go away from my friends and family but I understand that it is necessary for the job. And also it is a good have some time away and learn new things.

Question 7: Describe your communication skills.

Answer: I can communicate in many other foreign languages like French, Russian, Chinese etc. other than English and Hindi and still learning other foreign languages.

Question 8: How much would you give from your side to achieve your goals?

Answer: Definitely, I will give my 100% in my work to achieve my goals and always try to expand that. I can work more than 12 hours and always give my presence wherever it is required.

Also Check- Memory Improvement Techniques

Question 9: Would you like doing repetitive work?

Answer: Yes for sure. Repetitive work will enhance my knowledge about that particular work. I will more familiar with the kind of work every time I will repeat it.

Go Through this Article: Tips For Dressing When Job-Hunting

Question 10: Tell us something about your current job responsibilities?

Answer: Since I am a fresher and just passed out my graduation, therefore I do not have any work experience right now. But once I will get a chance, I will certainly prove myself.

Want to Know? Phone Interview Tips

Sample Ques & Ans for Final Interview

Question 1: Describe an occasion where you have collaborated successfully with others

Answer: Team work

Question 2: Can you give an example of when you have overcome a difficult challenge?

Answer: Problem-solving

Read Here: How To Overcome Job Interview Fear

Question 3: Explain a time where you have exceeded expectations.

Answer: High standards/Excellence

Question 4: Describe a situation when you have had to follow complex instructions.

Answer: Following procedure

Question 5: Tell us about a time where you have had to cope with a big change at work.

Answer: Flexibility

How to Answer: Confusing Interview Question

Question 6: Do you have an example of a time where you have shown your honesty?

Answer: Integrity

Question 7: Explain a situation when you have delivered excellent service.

Answer: Customer service

Get Here: Common Interview Mistakes

Question 8: Explain us an example of when you have coped well under pressure

Answer: Confidence

Question 9: Tell us about a time you have dealt with anger or hostility.

Answer: Conflict management

Question 10: Describe how you have dealt with constructive criticism.

Answer: Integrity

Cabin Crew Interview Questions

At the time of interview, Interviewer may be likely to asked questions relating to the following areas:

  • What you know about the role of a cabin crew member.
  • The reasons for applying and why you want to join this particular airline.
  • What you know about their airline.
  • How you deal with specific situations in your working life and what you learn from them.
  • Challenges faced by the airline.
  • Your own personal qualities and attributes.
  • Your strengths and weaknesses.
  • Team-working skills
  • Respect and diversity

Want to Know? In Which Color Interviewer Will Love To See You

Final Words:

Individuals can get all Cabin Crew Interview Questions 2018 by going through this page. You can also stay conned with us through our web portal to get updated information about the recruitments/ admit card/ government jobs. For any query regarding Cabin Crew Interview Questions you can comment in below given comment box.

Something That You Should Put An Eye On:

How to Write a Good ResumePersonality Improvement Tips
Develop Good Communication SkillsGroup Discussion: Dos and Don’ts
Why Should We Hire You?What Makes You Angry The Most
Latest RecruitmentsCareer as HR Manager
What Makes You Angry the Most?Career Success Strategies


Filed in: Articles, Interview, Preparation Tips Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment