Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

CCC Question Paper | NIELIT CCC Previous Year Question Papers Download

CCC Question Paper

Contenders, who are going to appear in CCC examination, can get CCC Question Paper from this page. Aspirants, who enrolled for CCC Courses and want to start their preparation for NIELIT CCC Exam, can download the Previous Year CCC Question Papers through this page either in Hindi or English PDF.

recruitmentresult.com

Brief Info Regarding CCC Question Paper:

Conducting BodyNational Institute of Electronics and Information Technology
Course NameComputer Certificate Course
CategoryCCC Question Paper
Official Websitewww.nielit.gov.in

 CCC Question Paper

CCC Previous Year Question Papers PDF

CCC question paper with answer PDF downloadCCC Question Paper In EnglishC++ Question Paper  PDF
CCC Sample Question Paper Pdf Objective Set 1DownloadAnswer Key
CCC Previous Model Question Papers True and False Set 1DownloadAnswer Key
CCC Previous Model Question Papers Objective Set 2DownloadAnswer Key
CCC Previous Model Question Papers True and False Set 2DownloadAnswer Key

 CCC Question Paper Format

CCC Question Paper PDF DownloadCCC Question Paper Free Download
CCC Question Paper Format 1Download here
CCC Last Year Question Paper 2Download here
CCC Question Paper 3Download here

 NIELIT CCC Previous Year Question And Answers

Question1: Which of the following type of class allows only one object of it to be created?

  1. Virtual class
  2. Abstract class
  3. Singleton class
  4. Friend class

Answer: 3

Question2: Which of the following is not a type of constructor?

  1. Copy constructor
  2. Friend constructor
  3. Default constructor
  4. Parameterized constructor

Answer: 2

Question3: Which of the following is not the member of class?

  1. Static function
  2. Friend function
  3. Const function
  4. Virtual function

Answer: 2

Read Also: How to Solve Objective Type Questions

Question4: Which of the following concepts means determining at runtime what method to invoke?

  1. Data hiding
  2. Dynamic Typing
  3. Dynamic binding
  4. Dynamic loading

Answer: 3

Question5: Which of the following statement is correct?

  1. A reference is stored on heap.
  2. A reference is stored on stack.
  3. A reference is stored in a queue.
  4. A reference is stored in a binary tree.

Answer: 2

Question6: Which of the following statement is correct about the references?

  1. A reference must always be initialized within functions.
  2. A reference must always be initialized outside all functions.
  3. A reference must always be initialized.
  4. Both A and C.

Answer: 3

Question7: A constructor that accepts __________ parameters is called the default constructor.

  1. one
  2. two
  3. no
  4. three

Answer: 3

Check Out: Written Exam Techniques

Question8: Can a class have virtual destructor?

  1. Yes
  2. No

Answer: 1

Question9: Destructor has the same name as the constructor and it is preceded by ______.

  1. !
  2. ?
  3. ~
  4. $

Answer: 3

Question10: For automatic objects, constructors and destructors are called each time the objects

  1. enter and leave scope
  2. inherit parent class
  3. are constructed
  4. are destroyed

Answer: 1

Go Through NIELIT CCC Related Links:

NIELIT CCC Online RegistrationGet Details
NIELIT CCC Admit CardGet Details
NIELIT Exam PatternGet Details
CCC SyllabusGet Details
NIELIT CCC ResultGet Details

 Question11: Which constructor function is designed to copy objects of the same class type?

  1. Create constructor
  2. Object constructor
  3. Dynamic constructor
  4. Copy constructor

Answer: 4

Question12: Which of the following statement is incorrect?

  1. Constructor is a member function of the class.
  2. The compiler always provides a zero argument constructor.
  3. It is necessary that a constructor in a class should always be public.
  4. Both B and C.

Answer: 4

Question13: When are the Global objects destroyed?

  1. When the control comes out of the block in which they are being used.
  2. When the program terminates.
  3. When the control comes out of the function in which they are being used.
  4. As soon as local objects die.

Answer: 2

 Do You Know: How To Prepare For Online Exam

Question14: Copy constructor must receive its arguments by __________ .

  1. either pass-by-value or pass-by-reference
  2. only pass-by-value
  3. only pass-by-reference
  4. only pass by address

Answer: 3

Question15:  A function with the same name as the class, but preceded with a tilde character (~) is called __________ of that class.

  1. constructor
  2. destructor
  3. function
  4. object

Answer: 2

Question16: A union that has no constructor can be initialized with another union of __________ type.

  1. different
  2. same
  3. virtual
  4. class

Answer: 2

Question17: Which of the following gets called when an object goes out of scope?

  1. constructor
  2. destructor
  3. main
  4. virtual function

Answer: 2

Want to Know? Tips to Prepare for Written Exam

Question18: __________ used to make a copy of one class object from another class object of the same class type.

  1. constructor
  2. copy constructor
  3. destructor
  4. default constructor

Answer: 2

Question19:  Constructors __________ to allow different approaches of object construction.

  1. cannot overloaded
  2. can be overloaded
  3. can be called
  4. can be nested

Answer: 2

Question20: Which of the following cannot be declared as virtual?

  1. Constructor
  2. Destructor
  3. Data Members
  4. Both A and C

Answer: 4

Press Here For: NIELIT CCC Official Website

CCC Exam Pattern 2019:

  • CCC Examination will be Online Computer Based across PAN India.
  • The CCC examination will comprise the 100 Objective questions.
  • The CCC Certificate will be awarded to those candidates who will secure minimum 50 percent marks in the Examination.
  • The CCC examination will comprise 50 objective type questions.
  • The CCC certificate will be awarded to those students who will secure minimum 40 percent marks in the Examination.
  • The Language will be Hindi/English.

Final Words:

Student, above listed CCC Exam question and answers are beneficial for you to prepare for exam. Join us on face book or Google plus to acquire details about CCC Question Paper on your timeline wall directly. You may send their feedback regarding CCC Question Paper by leaving their comment in below stated comment box.  Thank You…

Something That You Should Put An Eye On

Strategies To Improve MemoryHow Do Toppers Study?
Tips to Get Motivated for EverythingGet Rid Of Sleeping While Studying
Tips To Create Your Own Study GuideLast Minute Exam Study Preparation Tips
How To Find Online Study MaterialHow to Solve a Problem in Exam Correctly

Filed in: Question Paper

Leave a Reply

Submit Comment