Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

CEED Question Papers- With Answers Download, Previous 5 Years Question Bank

CEED Question Papers 2020

CEED Entrance Exam Date is 3rd week of January 2020. In order to confirm one seat under Master of Design (M.Des) programme, plan out studies by referring CEED Question Papers With Answers.

Give a boost to preparation by downloading CEED Previous 5 Years Question Bank now.

recruitmentresult.com

CEED Previous Year Question Paper With Solutions PDF 2020:

2019CEED Question Paper 2019 Download
2018CEED Question Papers
2017CEED Question Papers
2016CEED Previous Year Question Paper 1 (rest of India)
2015CEED Question Papers PDF
2014CEED Question Papers PDF
2013CEED Question Papers PDF
2012CEED Previous Year Papers
2011IIT CEED Previous Year Papers
2010IIT CEED Previous Year Papers

CEED Entrance Exam 2020 Short Description:

Exam NameCommon Entrance Exam for Design (CEED)
Conducting AuthorityIIT Bombay on behalf of Government of India,
Ministry of Human Resource Development
CategoryCEED Question Papers
Exam TypePG Level
Exam LevelNational Level
Course OfferedMaster of Design (M.Des) 
CEED Scores Validity12 months (1 year)
Application ModeOnline
Exam ModeOnline
Exam Duration03 Hours
CEED Registration 2020 commences1st week of October 2019
CEED Application Form 2020 Last Date2nd week of November 2019
CEED Admit Card Date 20201st week of January 2020
CEED 2020 Exam Date3rd week of January 2020
CEED Result Download 2020 Date1st week of March 2020
HelplineTel: 91 22 2576 4063 / 9093 / 9094
Email ID: ceed@iitb.ac.in
Official Websitewww.ceed.iitb.ac.in

CEED Question Papers

Know Here: Last Minute Exam Study Preparation Tips

CEED Question Papers With Answers 2020:

CEED Question Paper contains two parts – Part A and Part B. The duration of Part A is one hour. On the other hand, you will be allotted 2 hours to complete Part B.

Part B will start only after Part A ends. Part A cannot be attempted after Part B commences. Questions of Part A and Part B will appear on the computer.

Have a look on CEED Exam 2020 Links:

CEED 2020 ExamGet Details
CEED Admit CardGet Details
CEED SyllabusGet Details
CEED ResultGet Details
CEED PreparationGet Details
CEED Cut offGet Details

CEED Previous Year Question Papers Download 2020

CEED Question Papers will help candidates to prepare better for the examination by improving their speed and accuracy. It also gives idea of what type of questions can be asked in the examination.

CEED Preparation Books 2020

CEED Books Name 2020 Name of the Author
Change by Design Tim Brown
Seeds For CEED Bhushan Patil1
CEED ENTRANCE AFAINDIA
CEED and NID 2017 Study Material- COMBO COURSE by Architecture Aptitude (Author), ICR Education services (Editor), Architects and Designers
NID PG (DAT) + CEED (all disciplines) – Study Material Kit SILICA(Author)
Comprehensive English for NID, NIFT, UCEED, CEED, NATA, B.Arch& Other Design Entrance Exams Designologue

Check Now: How To Find Online Study Material

Steps to Download CEED Question Papers 2020 PDF:

  • First of all candidates have to visit the official website that is www.ceed.iitb.ac.in
  • After that navigate the homepage and take your cursor to bottom of the homepage
  • Now you have to hit on “PREVIOUS QUESTION PAPERS” link
  • Then choose the suitable year of CEED Question Papers
  • At last download it and start preparing from it.

Press Here: CEED Official Website Link

CEED Important Question and Answers 2020

Question 1: What is common between Kutty, Shankar, Laxman and Sudhir Dar?

  1. Film Direction
  2. Drawing Cartoons
  3. Instrumental Music
  4. Classical Dance

Ans: 2

Question 2: Mr. Sham Lal has done commendable work in the field of?

  1. Journalism
  2. Politics
  3. Socail Service
  4. Trade Unionism

Ans: 1

Question 3: Samantha Fox is associated with

  1. Politics
  2. Pop music
  3. Journalism
  4. Sports

Ans: 2

Question 4: Dr. V. Kurien is famous in the field of ?

  1. Atomic Power
  2. poultry farms
  3. Dairy development
  4. Economic Reforms

Ans: 3

Question 5: Which of the following pairs of artists and their areas of specialization is not correct?

  1. Ravi Shankar – Sitar
  2. S. Subbulakshmi – Dance
  3. Hari Prasad Chaurasia – Flute
  4. Ustad Zakir Hussain Khan – Tabla

Ans: 2

Practice Here: Online Quiz For Competitive Exams

Question 6: Using the Relative Polar Coordinate System to add a 3 inch line that is 45 degrees from the end point of the line created above the drafter would ________.

  1. type @3<45 and enter
  2. type 3 back slash and enter
  3. type 3 forward slash and enter
  4. type 3 and try to use the Dynamic Input readout to find the end point

Ans: 1

Question 7: When using the direct entry method to create a horizontal line exactly three inches long the drafter should ________ first.

  1. pull the line from away from the starting point very carefully
  2. insure that Ortho is on
  3. enter 3 for the length of the line
  4. read the coordinate position on the Dynamic Readout

Ans: 2

Question 8: The UCS icon represents the intersection of the ________.

  1. X axis
  2. Y axis
  3. Z axis
  4. All of the above

Ans: 4

Question 9: Understanding the Cartesian coordinate system will help the beginning drafter ________.

  1. control the accuracy of the drawing
  2. produce a visible grid system
  3. select a different text style
  4. choose various line types

Ans: 1

Question 10: A line with a tapering width can be easily created by using the ________ tool.

  1. circle
  2. eclipse
  3. line
  4. polyline

Ans: 4

Question 11: In order to set drawing limits for a “C” size architectural drawing the drafter should set the limits to ________.

  1. 0,0 and 2,9
  2. 0,0 and 17,11
  3. 0,0 and 18,24
  4. 0,0 and 34,24

Ans: 3

Question 12: Dilip Chhabria is best known as

  1. Animator
  2. Illustrator
  3. Product designer
  4. Automobile designer

Ans: 2

Get Best Answer: How To Prepare For Online Exam

Question 13: which of the following file format is lossless?

  1. JPEG
  2. PNG
  3. BMP
  4. SVG

Ans: 2

Question 14: Who is known as “Father of Indian Cinema?”

  1. Shyam Benegal
  2. Satyajit Ray
  3. Raj Kapoor
  4. Dadasaheb Phalke

Ans: 4

Question 15: The following part is made out of aluminium block of 50 x 40 x 10 mm. Which of the following is the best process to make the rounded corners and pockets inside?

  1. Turning
  2. Drilling
  3. Milling
  4. Rolling

Ans: 3

Know Here: How To Score Good Grades

Question 16: A smooth, long, flexible strip used to draw a smooth curve through several points on a plane is called ___?

  1. Ruler
  2. French curves
  3. Stripe
  4. Spline

Ans: 4

Question 17:  A farmer owns a rectangular farm that has a road on all the four sides. He starts from one corner of the field and walks north. After going 600 meters, he takes a right turn and walks another 400 meters. Again he takes a right and walks for 100 meters Estimate the minimum distance between his starting point and the current position.

  1. 360 m
  2. 500 m
  3. 420 m
  4. None of the above

Ans: 1

Question 18: Find the odd man out

  1. Wings of Fire
  2. Ignited Minds
  3. Letters for a Nation
  4. India 2020

Ans: 3

Question 19: Which color does not occur in standard Google logo?

  1. Blue
  2. Green
  3. Purple
  4. Yellow

Ans: 3

Question 20: With a 50 mm lens when you change aperture from 2.8 to 8, the depth of field of the image will

  1. Increase
  2. Decrease
  3. Remain unchanged
  4. None of the above

Ans: 1

Get List of: Best Study Apps For College Students

CEED Exam Pattern 2020 for January Exam:

Exam Mode: CEED 2020 Test will be held via Online CBT. However Part B which will be drawing based will be conducted in offline mode.

Part: CEED Question Papers will be divided into two parts. Part A and part B.

Number of Section: Part A will consist of 3 sections.

Type of Questions: Part A comprises multiple select type and numerical answer type questions. In addition to this, Part B will have drawing based questions.

Time Duration: 3 hours (Part A-1 hour; Part B- 2 hour).

Total Marks: Part A and Part B will be of 100 marks each.

Language Medium: CEED Question Papers will be in English language.

Weightage of Marks: 25% weightage of marks will be given in Part A and 75% weightage to Part B.

CEED Part A Exam Scheme 2020:

SectionNo. of
Questions
Question
No.
Total
Marks
NAT101 – 1030
MSQ1011 – 2020
MCQ2521 – 4550
Total451 – 45100

Do You Know: How to Solve Objective Type Questions

CEED Part B  Exam Scheme 2020:

SectionNo. of
Questions
Question
No.
Total
Marks
Discipline Specific Question51 – 540
Creativity Question1620
Sketching Question1720
Visualization Question1820
Total81 – 8100

CEED Exam 2020:

Indian Institute of Technology, Bombay is conducting CEED Entrance Exam 2020(Common Entrance Exam for Design ) in 3rd week of January 2020  for admission to Master of Design (M.Des) programs at IISc Bangalore, IIT Bombay, IIT Delhi, IIT Guwahati, IIT Hyderabad and IIITDM Jabalpur.

To know significant topics from Numerical Answer Type (NAT), Multiple Select Question (MSQ) & Multiple Choice Question (MCQ) which are part of CEED Question Paper 2020, it’s best to get CEED Previous Year Question Paper Download 2020 or CEED Question Papers.

Do You Know: How to Prepare for Written Exam

Last Note:

Candidates can go through this Official Link to avail rest details of CEED Question Papers 2020.

Also ask your queries by typing your comment in below stated comment box. Our experts will try to solve your queries.

Something That You Should Put An Eye On

Strategies To Improve MemoryHow Do Toppers Study?
How to Solve a Problem in Exam CorrectlyTechniques To Prepare for Written Exam
Documents Required For Education LoanList Of Universities In India


Filed in: Question & Answers, Question Paper Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment