Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

CGPSC Question Paper 2019 Previous Year Papers In Hindi/Eng – Download

CGPSC Question Paper

Those Candidates who are going to appear in written examination conducted by Chhattisgarh Public Service Commission can start their preparation with the help of CGPSC Question Paper 2019. Applicants can get direct link to download CGPSC Question Paper PDF in Hindi/ English from this page. You can also check CGPSC Previous Year Question Paper through online mode here.

recruitmentresult.com

CGPSC Question Paper 2019

Download Chhattisgarh State Service Exam Previous Papers

Download CGPSC State Service Prelims Exam Previous Papers

ParticularsCGPSC Pre Question Paper PDF
Chhattisgarh SSE Exam Model Papers for Preliminary ExamDownload PDF
CG State Service Prelims Exam Practice PapersDownload PDF
CGPSC SSE Prelims Exam Solved PapersDownload PDF
CGPSC State Service Prelims Exam Sample PapersDownload PDF

Download CGPSC State Service Mains Exam Previous Papers

ParticularsCGPSC Mains Question Paper PDF
CGPSC SSE Mains Exam Model Question PapersDownload PDF
CG State Service Mains Exam Sample PapersDownload PDF
Chhattisgarh State Service Exam Previous Papers for Mains ExamDownload PDF
CGPSC SSE Mains Exam Solved PapersDownload PDF
CGPSC SSE Mains Exam Sample Papers pdfDownload PDF
CGPSC State Service Exam Solved Papers for Mains ExamDownload PDF
CG State Service Exam Solved Question Papers Mains ExamDownload PDF

CGPSC Chief Municipal Officer Previous Papers

Particulars CGPSC Question Paper Download
Chhattisgarh Chief Municipal Officer Previous PapersPress Here
Subject Wise CGPSC CMO Question Papers PDFPress Here
Chhattisgarh Chief Municipal Officer Model PapersPress Here
www.psc.cg.gov.in CMO Sample Papers With KeysPress Here
CGPSC Chief Municipal Officer Solved PaperPress Here
www.psc.cg.gov.in Chief Municipal Officer Old PapersPress Here

 Download CGPSC Librarian Exam Old Question Papers Pdf

SubjectCGPSC Previous Question Paper
CGPSC Librarian Exam Sample Question Papers – English LanguageGet PDF
Chhattisgarh PSC Sports Officer Exam Model Question Papers PDF General AwarenessGet PDF
CGPSC Librarian Exam  Sample Question Papers ArithmeticGet PDF
CG Public service Commission Librarian exam  Past Year Papers Computer AwarenessGet PDF
Chhattisgarh PSC Exam Practice Papers for Reasoning TestGet PDF
CGPSC Librarian Exam Model Question PapersGet PDF

CGPSC Question Paper With Answer

Ques 1. Which of the following connects the Sikyang Province of China and Pakistan Occupied Kashmir (POK) ?

(A) Siachin road

(B) Silk road

(C) Goodwill road

(D) Karakoram road

Ans : (D)

Ques 2. Starting from evening 8 O’clock to 2 O’clock at night how many times the hands of the clock shall make right angle ?

(A) 6

(B) 8

(C) 11

(D) 7

Ans : (C)

Check Out: Public Service Commission Exam Books

Ques 3. Who constructed the Jagannath Temple at Puri ?

(A) Narsingh Burman

(B) Parmeshwar Burman

(C) Antburman Chodgang

(D) Aadityaburman Chodgang

Ans : (C)

Ques 4. In which of the following the ‘Gayatri Mantra’ is included ?

(A) Samveda

(B) Rigveda

(C) Yagyavalkya

(D) Aitareya Upanishad

Ans : (B)

Ques 5. Enzymes are made mostly of the following—

(A) Fats

(B) Protein

(C) Carbonic acids

(D) Carbohydrate

Ans : (B)

Want to Know? Tips to Prepare for Written Exam

Ques 6. How many spokes (Tilian) are there in the wheel in India’s National Flag ?

(A) 20

(B) 22

(C) 24

(D) 25

Ans : (C)

Ques 7. Which of the following separates Daman from Diu ?

(A) Mahi River

(B) Rann of Kachha

(C) Narmada River

(D) Gulf of Khambhat

Ans : (D)

Ques 8. Of the following countries which is situated in the ‘Horn of Africa’ ?

(A) Tunisia

(B) Somalia

(C) Kenya

(D) Sudan

Ans : (B)

Read Also: PSC Previous Years Question Papers

Ques 9. World’s Wild Ass is found only in—

(A) Rann of Kachchh

(B) Chhota Nagpur

(C) Ladakh

(D) Sunderbans

Ans : (A)

Ques 10. Indian Space Research Institute’s Satellite Tracking and Ranging Station is located at—

(A) Kawalur

(B) Hassan

(C) Sriharikota

(D) Ahmedabad

Ans : (B)

More Links Related To CGPSC

CGPSC RecruitmentCGPSC Result
CGPSC SyllabusCGPSC Admit Card
CGPSC State Service Exam

Ques 11. What is the name of India’s first fast breeder Neutron Reactor located at Kalpakkam ?

(A) Apsara

(B) Dhruv

(C) Poornima

(D) Kamini

Ans : (D)

Ques 12. Of which famous woman’s ‘autobiography’ is ‘Golden Girl’ ?

(A) Amrita Shergil

(B) P. T. Usha

(C) Lata Mangeshkar

(D) Nargis Dutt

Ans : (B)

Ques 13. What is Tejas ?

(A) Ultramodern Radar

(B) Ultramodern Fighter Battleship

(C) Light Combat Aeroplane

(D) Remote Sensing System

Ans : (C)

Check Here: Techniques To Prepare for Written Exam

Ques 14. Sharda Act is related to—

(A) Child Marriage

(B) Sati Pratha

(C) Widow Remarriage

(D) Child Killings

Ans : (A)

Ques 15. Out of the following which is concerned with ‘Al Nino’ ?

(A) Labrador Current

(B) Benguela Current

(C) Humboldt Current

(D) Kuro Shiwo Current

Ans : (C)

Ques 16. Which separates the main land of India from Rameshwaram Island ?

(A) Pamban Channel Channel

(B) 9 Channel

(C) 10

(D) Palk Strait

Ans : (A)

Also Read: Last Minute Exam Study Preparation Tips

Ques 17. What are the main constituents of Biogas ?

(A) Methane + Carbon dioxide

(B) Nitrogen + Butane

(C) Ethane + Butane

(D) Carbon dioxide

Ans : (A)

Ques 18. Who gave the name, ‘Indian National Congress’ ?

(A) Dadabhai Naoroji

(B) A. O. Hume

(C) W. O. Bannerji

(D) Dufrin

Ans : (A)

Ques 19. Which of the following gas produces ‘Green House Effect’ ?

(A) CO

(B) CO2

(C) Nitrogen

(D) Nitric oxide

Ans : (B)

Ques 20. Which of the following is not a Free Trade Zone ?

(A) Kandla

(B) Falta

(C) Santacruz

(D) Pondicherry

Ans : (D)

Press Here For: CGPSC Official Website

About Chhattisgarh Public Service Commission

Chhattisgarh Public Service Commission issued various recruitment notification to hire candidates for filling up Chief Municipal Officer, Associate Professor, Librarian, Deputy Collector, Account Officer and Others posts.

Interested Candidates need to appear in CGPSC Prelims, Mains and Interview. Applicants who will crack prelims and mains examination will further appear in interview process. Appearing Candidates can get official links for CGPSC Question Paper in Hindi and CGPSC Question Paper in English here.

Note:

Stay connected with our web portal to get latest updates regarding CGPSC Question Papers 2019. You can bookmark this page using Ctrl+D for upcoming notifications related to CGPSC Question Paper and Answers.

Visitors can also write their queries about CGPSC Exam Question Paper in below given comment box, we will try solve your query regarding CGPSC Old Question Paper as soon as possible.

Something That You Should Put An Eye On

Strategies To Improve MemoryHow Do Toppers Study?
Tips to Get Motivated for EverythingGet Rid Of Sleeping While Studying
Tips To Create Your Own Study GuideHow To Prepare For Online Exam
How To Find Online Study MaterialHow to Solve a Problem in Exam Correctly

Filed in: PSC, Question & Answers, Question Paper

Leave a Reply

Submit Comment