Latest Qualification Jobs

Closet Test – Verbal Ability Questions and Answers – MCQ Quantitative Test

Closet Test

For solving Closet Test Questions and Answers of Verbal Ability section, candidates must have strong command over the English language and vocabulary. Here, we have provided Closet Test MCQ with their answers, so that candidates can prepare from the given quantitative test to score good marks in the examination.

recruitmentresult.com

Closet Test

Closet Test – Verbal Ability Questions and Answers

In Closet Test verbal ability questions, there will be a paragraph with missing words or empty spaces which are numbered from 1 to 5. You are required to fill this space one by one by choosing the most appropriate word out of the four options given in the question.

Closet Test I:

Her talk was full of wit and humor. She …1… reading novels, newspapers. She was a ….2….reader and would pore over books….3….she had never seen them before. She used to start her day …4… the newspaper and …5…. her day reading a novel.

1. Solve as per the direction given above

  1. liked
  2. liked
  3. were
  4. have

Answer: 1

2. Solve as per the direction given above

  1. passionate
  2. skilled
  3. friendly
  4. clever

Answer: 1

3. Solve as per the direction given above

  1. so
  2. when
  3. as
  4. as if

Answer: 4

4. Solve as per the direction given above

  1. bringing
  2. reading
  3. watching
  4. engaging

Answer: 2

5. Solve as per the direction given above

  1. end
  2. close
  3. open
  4. down

Answer: 1

Get Here Sample Practice Set: Reading Comprehension Questions

Closet Test II:

The children should be allowed to judge their own work. A child …1… to talk does not learn …2… being corrected all the time…3… corrected throughout the day, he or she may ….4…. talking. He notices differences between his or her…..5…… and the language of others.

1. Solve as per the direction given above

  1. starting
  2. listening
  3. learning
  4. experiencing

Answer: 3

2. Solve as per the direction given above

  1. by
  2. with
  3. on
  4. in

Answer: 1

3. Solve as per the direction given above

  1. not
  2. till
  3. if
  4. so

Answer: 3

4. Solve as per the direction given above

  1. like
  2. forget
  3. start
  4. avoid

Answer: 4

5. Solve as per the direction given above

  1. language
  2. skill
  3. speech
  4. behaviour

Answer: 1

Get Here: 44+ Antonyms Questions and Answers

Closet Test III:

A company who is doing business with clear cut objectives does not derail, i.e. it does not stray ….1…. the direct route that it has set for ……2…….Enterprises with clear objectives can easily undertake ….3…. and achieve long term business goals. Identification of the objectives …4… the temptation to compromise long term …5…for short term gains and thus improves performance.

1. Solve as per the direction given above

  1. on
  2. from
  3. of
  4. with

Answer: 2

2. Solve as per the direction given above

  1. yourself
  2. himself
  3. itself
  4. it

Answer: 3

3. Solve as per the direction given above

  1. appraisal
  2. training
  3. production
  4. conference

Answer: 3

4. Solve as per the direction given above

  1. prevents
  2. invites
  3. disqualify
  4. encourage

Answer: 1

5. Solve as per the direction given above

  1. interests
  2. objectives
  3. benefits
  4. missions

Answer: 2

Check Out: Idioms and Phrases Questions and Answers

Closet Test IV:

It has been found that the cost of a manned mission is around fifty times more than an unmanned mission. So, for the scientific exploration alone….1…. missions with machine intelligence are ….2…. However, there may be ……3……. reasons for exploring space ……4……… social, economical, political, cultural or ……5……………..

1. Solve as per the direction given above

  1. lunar
  2. manned
  3. unmanned
  4. space

Answer: 3

2. Solve as per the direction given above

  1. disliked
  2. preferred
  3. opted
  4. used

Answer: 2

3. Solve as per the direction given above

  1. various
  2. only
  3. lots
  4. few

Answer: 1

4. Solve as per the direction given above

  1. till
  2. such as
  3. or
  4. and

Answer: 2

5. Solve as per the direction given above

  1. unpredictable
  2. formal
  3. casual
  4. commercial

Answer: 4

Practice Here: Spotting Errors Questions and Answers

Closet Test V:

Today, doing business is not easy for businessmen, as they are not used to competition. In the past they were selling whatever …..(1)……produced and at their desired price. But, 2… the competition has increased over the years, customers started to ….3…..and choose. Imports have become…..4….available and that too at cheaper …….5………..

1. Solve as per the direction given above

  1. he
  2. them
  3. it
  4. they

Answer: 4

2. Solve as per the direction given above

  1. with
  2. as
  3. when
  4. only

Answer: 2

3. Solve as per the direction given above

  1. pick
  2. select
  3. want
  4. take

Answer: 1

4. Solve as per the direction given above

  1. costly
  2. not
  3. easily
  4. hardly

Answer: 3

5. Solve as per the direction given above

  1. inputs
  2. costs
  3. profits
  4. prices

Answer: 4

Check Out: Sentence Correction Questions

We have mentioned Closet Test Questions on this page of recruitmentresult.com Individuals must go through it, as this topic requires lots of practice to gain good marks in the examination.

Something That You Should Put an Eye On

English Language QuizEnglish Improvement Tips
How to Prepare English for ExamsVocabulary Quiz
English Grammar QuizOne Word Substitution Quiz
Synonyms Online Practice TestAntonyms Quiz

Excel Your Preparation with Vidya24.Com - Enroll Today For Free

Filed in: Question & Answers

Leave a Reply

Submit Comment

© Recruitment result 2021. All rights reserved.