Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

ADVERTISEMENT


Computer Science Questions and Answers, For CS Competitive Exams Download

Computer Science Questions and Answers

Computer Science is the study of the theory, experimentation, and engineering based on design and use of computers. Computer Science Questions and Answers have provided here for the contenders who are appearing in CS competitive examinations as it will assist you to grab details about the pattern of the exam. With the help of CS Computer Science Questions and Answers, candidates can be aware from the types of the questions from which paper will be design.

Candidates can download Computer Science Questions and Answers for CS Competitive Exams online also. Participants are informed that Computer Science Contest Test and Questions & Answers can help you to know about the event details happening in your surroundings. So what are you waiting for? Go ahead and check provided some important Computer Science Questions and Answers from various concepts by moving your cursor downwards on this page that is designed by the team members of recruitmentresult.com

Computer Science Questions and Answers

Question1. Which of the following languages is more suited to a structured program?

  1. PL/1
  2. FORTRAN
  3. BASIC
  4. PASCAL
  5. None of the above

Answer: Option 4

Question2. A computer assisted method for the recording and analyzing of existing or hypothetical systems is

  1. Data transmission
  2. Data flow
  3. Data capture
  4. Data processing
  5. None of the above

Answer: Option 2

Question3. The brain of any computer system is

  1. ALU
  2. Memory
  3. CPU
  4. Control unit
  5. None of the above

Answer: Option 3

Question4. What difference does the 5th generation computer have from other generation computers?

  1. Technological advancement
  2. Scientific code
  3. Object Oriented Programming
  4. All of the above
  5. None of the above

Answer: Option 1

Start Online Practice Test: Computer Knowledge Quiz

Question5. Which of the following computer language is used for artificial intelligence?

  1. FORTRAN
  2. PROLOG
  3. C
  4. COBOL
  5. None of the above

Answer: Option 2

Question6. Which Motherboard form factor uses one 20 pin connector

  1. ATX
  2. AT
  3. BABY AT
  4. All of the above
  5. None of the above

Answer: Option 1

Question7. A hard disk is divided into tracks which are further subdivided into:

  1. clusters
  2. sectors
  3. vectors
  4. heads
  5. None of the above

Answer: Option 2

Question8. A wrist grounding strap contains which of the following:

  1. Surge protector
  2. Capacitor
  3. Voltmeter
  4. Resistor
  5. None of the above

Answer: Option 4

Question9. Which standard govern parallel communications?

  1. RS232
  2. RS-232a
  3. CAT 5
  4. IEEE 1284
  5. None of the above

Answer: Option 4

Question10. In laser printer technology, what happens during the conditioning stage?

  1. The corona wire places a uniform positive charge on the paper
  2. A uniform negative charge is placed on the photosensitive drum
  3. A uniform negative charge is placed on the toner
  4. All of the above
  5. None of the above

Answer: Option 2

Read Out here: Operating System Question and Answer

Question11. Which of the following systems software does the job of merging the records from two files into one?

  1. Security software
  2. Utility program
  3. Networking software
  4. Documentation system
  5. None of the above

Answer: Option 2

Question12. Fork is

  1. the dispatching of a task
  2. the creation of a new job
  3. the creation of a new process
  4. increasing the priority of a task
  5. None of the above

Answer: Option 3

Question13. Thrashing

  1. is a natural consequence of virtual memory systems
  2. can always be avoided by swapping
  3. always occurs on large computers
  4. can be caused by poor paging algorithms
  5. None of the above

Answer: Option 4

Question14. Supervisor state is

  1. never used
  2. entered by programs when they enter the processor
  3. required to perform any I/O
  4. only allowed to the operating system
  5. None of the above

Answer: Option 4

Question15. Which of the following instruction steps, would be written within the diamond-shaped box, of a flowchart?

  1. S = B – C
  2. IS A<10
  3. PRINT A
  4. DATA X,4Z
  5. None of the above

Answer: Option 2

Get Here: Computer Network Question and Answers

Question16. Which DOS command is used to detect, diagnose and repair logical and physical disk errors on both, uncompressed and Double space compressed drive?

  1. DEFRAG
  2. DBLSPACE
  3. SCANDISK
  4. MSAV
  5. None of the above

Answer: Option 3

Question17. What command would you type to list all of the files in the current directory?

  1. DIR
  2. LIST ALL
  3. SHOW
  4. SHOW ME
  5. None of the above

Answer: Option 1

Question18. While working with MS-DOS, which command is used to move file from one directory to another?

  1. RENAME
  2. COPY
  3. MOVE
  4. CP
  5. None of the above

Answer: Option 3

Question19. A _____ boot is when DOS is restarted without turning off the computer.

  1. warm
  2. reboot
  3. shutdown
  4. system up
  5. None of the above

Answer: Option 1

Question20. While using the DIR command, you can use certain switches with it. Which one of the following cannot be used with DIR?

  1. /P
  2. /W
  3. /S
  4. /T
  5. None of the above

Answer: Option 4

Read Out: Overview of SQL queries

Here we discuss concepts from which Computer Science Questions will be asked in the examination. Appearing candidates in the examination are required to make command on each and every concept. In order to check Computer Science Questions and Answers based on each concept, you need to be in touch with us.

Computer HardwareOperating Systems Concepts
Disk Operating System (DOS)Unix
LinuxNetworking
Windows NTWindows 2000 Server
Artificial IntelligenceDatabase Systems
Management Information SystemsSystem Analysis and Design
Automation SystemDigital Computer Electronics
Electronic PrinciplesLanguage Processors
Object Oriented Programming Using C++Computer Fundamentals

Tips To: Solve Objective Type Question Papers with Negative Marking

Hope you are satisfied with this page of Computer Science Questions and Answers and if you want to aware from more updates in this regard, be in touch with us by pressing CTRL + D or following us on Facebook or Google Plus.

Something That You Should Put an Eye On

Online Quiz for Competitive ExamsHow To Prepare For Online Exam
English Grammar QuizLatest Current Affairs Updates
How To Find Online Study MaterialEnglish Language Online Quiz
Quantitative Aptitude QuizLogical Reasoning Quiz

Filed in: online quiz

20, 00,000+ Top Jobs For Freshers, Salary 1.75 Lakh– Apply Now

ADVERTISEMENT


One Response to "Computer Science Questions and Answers, For CS Competitive Exams Download"

  1. kiruthika

    thank you to all

Leave a Reply

Submit Comment