Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

Corporation Bank Interview Question | Clerical/SO Ques/Ans for Preparation

Corporation Bank Interview Question

Corporation Bank Interview Question and Answers available here!!! A leading public sector bank in India is known as Corporation Bank. This Bank provides various opportunities for those contenders who want to secure their career in banking sector.

If you have applied for Clerical/SO exam and going to appear in the Corporation Bank Clerical Interview then check the Corporation Bank Clerical Interview Questions from here. By the help of below given Corporation Bank Clerical/SO Ques/Ans candidates can prepare in better way.

Corporation Bank Interview Questions and Answers!!

Corporation bank has creating opportunities for jobless as a probationary officer, individual, specialist officers, consultants etc every year by issuing Corporation bank Recruitment Notifications time to time.

Here on this page we have providing corporation bank interview questions and their Answers to the bank job aspirants for giving idea on interview questions for better preparation.

Corporation Bank Interview Question

Corporation Bank Clerical Interview Questions with Answers

Q1- Introduce Yourself

Ans: This is the most often asked question in discussions. You need to have a brief declaration prepared in your thoughts about this. Share a list of your most compelling qualifications for the job at hand, your previous experience, skills etc.

Q2- Why do you choose clerk job as your career?

Ans: The purpose of asking this question is to see if you are really fascinated about this job so, you just say, “Job Security and Job in Corporation bank is a privilege and it is a service to nation”.

Know more- Interview Questions and Answers

Q3- What are your career goals and where do you see yourself five years from now?

Ans:  This question is asked to pay attention to your possible goals and what you are doing to achieve those goals. Give the answer like I would like to become the very best employee of your organization. I want to perform toward becoming the professional that others depend on.

Q4- When was nationalized corporation bank?

Ans 15th April, 1980

Q5- What are the primary functions of a commercial bank?

Ans: The primary functions of a commercial bank include:

  • Accepting deposits
  • Granting loans and advances

Know more- Interview Preparation Tips

Q6- Who is the Chairman of Corporation Bank?

Ans:  To give the answer of such type of questions you have to aware with the current affairs of Corporation Bank. So, before going to interview update yourself with all ongoing events about the organization.

Q7- What is Repo rate?

Ans: Repo rate is the rate at which our banks borrow currency from the central bank. A reduction in the repo rate will help banks to get Money at a cheaper rate.

Must know- Common Interview Mistakes

Q8- Could you tell about Network of Corporation bank?

Ans: The Bank with a Network of 1176 Branches, 1159 ATM centers,and 1408 Grameen vikas kendras as on 30th Sept 2010 .with 10 million coustomers across india.

Q9- What Is Inflation?

Ans: Inflation is increase in price of products & decrease in value of money.

Check here- Phone Interview Tips

Q10- Would you like to ask us anything?

Always have queries prepared to response this one. Ask the questions like- I would like to know about the career growth I can expect being with this bank. I am quite an ambitious person and this information will be helpful.

 Regardless to the number of interviews you have experienced some typical factors to keep in thoughts are given below to have an impact on interviewer. Here are some useful tips for the candidates who are going to appear in the interview.

Best answer of ques- Why Should We Hire You?

Q11- Where was the Head Quarters of Corporation Bank located?

Ans: Mangalore in karnataka state

Q12- Who is the Chairman of Corporation Bank ?

Ans: Shri Ramnath Pradeep appointed on Sept 1st 2010.

Read Here: How To Overcome Job Interview Fear

Q13- When did the bank came into existence?

Ans: Established on 12th march 1906 at the temple town of UDIPI in karnataka state.

Q14- What was the coporation bank initial name?

Ans: Initially the name was “Canara Banking Corporation (Udipi) Limited” later In 1939, the Bank’s name changed from Canara Banking Corporation (Udipi) Ltd., to “Canara Banking Corporation Ltd.,” with the motto-“ Sarve Janah Sukhino Bhavantu” which means “Prosperity to All ” .The second change in the name of the Bank occurred in 1972, from ‘Canara Banking Corporation Ltd.’ to ‘Corporation Bank Limited.’ and finally ‘Corporation Bank’ following its nationalization on 15th April,1980.

Read Here: What Are Your Strength and Weakness?

Q15- When was nationalised corporation bank?

Ans: 15th April, 1980

Q16- Corporation bank “Corporate Vision?

Ans: The Most Preferred Bank with Global Standards”

Want to Know? Phone Interview Tips

Q17- could you tell about Network of Corporation bank?

Ans: The Bank with a Network of 1176 Branches,1159 ATM centers,and 1408 Grameen vikas kendras as on 30th Sept 2010 .with 10 million coustomers across india.

Q18- Why do you choose clerk job as your career?

Ans: You just say, “Job Security and Job in Corporation bank is a privilege and it is a service to nation”

You May Read This: How to Impress the Interviewer in 60 Seconds

Q19- What are the primary functions of a commercial bank?

Ans: The primary functions of a commercial bank include:

  • accepting deposits; and
  • granting loans and advances

Q20-What are the functions of Reserve Bank of India ?

Ans: Mainly the functions of RBI are classified as follows:

Bank of IssueBanker to Government
Bankers’ Bank and Lender of the Last ResortController of Credit
Custodian of Foreign ReservesSupervisory functions
Promotional functions

How to Answer: Confusing Interview Questions

Useful Tips for Interview

  • Reach on time
  • Dress neatly and demonstrate confidence
  • Do not be argumentative
  • Know about the organization
  • Make eye contact
  • Research about the role
  • Avoid negativity
  • Show what you know and give the answer analytically
  • Speak professionally
  • Make a good first impression

Conclusion:

Apart of the above mention Corporation Bank Interview Question candidates must have complete brief detail information & knowledge of the bank for which you apply. At last it is advised to you don’t be nervous at that time while answering any question.

If you have any query regarding above given Corporation Bank Interview Question then you may simply ask in below given comment box. We will try to solve your query as soon as possible.

Something That You Should Put An Eye On

Latest Bank JobsHow to Get Bank Jobs
Eligibility for Bank JobsBank Salary
Bank Preparation MaterialBank Online Test
Bank PO Commonly Asked QuestionsBank PO Exam Preparation Tips
Bank Interview Que & AnsBank Clerk Study Material
Bank Exam PatternBank Placement Papers

Filed in: Interview

Leave a Reply

Submit Comment