Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

ADVERTISEMENT


Current Affairs August 2017 Latest Updates Important MCQ’s, Quiz, Ques/Ans

60,000 Already Register, Opportunity In Film & Gaming Industry

Current Affairs August

Going to appear in any competitive, entrance exam, recruitment examination, this information will be very helpful for you. Get the Current Affairs August from this single page. There are various examinations that are conducted every year for hiring eligible personnel on state level posts. Those aspirants who are willing to apply for any recruitment exam they must have better knowledge about 2017 Latest Updates Important MCQ’s, Quiz, Ques/Ans. But not everyone gets all the updates details about tragic incidents, business deals, victories, failures, corruption, political agreements etc. This is the reason we have designed this page and provided all latest Current Affairs August 2017.

There are numerous candidates who are preparing for Jobs in government sector as well as private sector. In each examination questions regarding the Current Affairs usually arise. Sometime due to less information it becomes very hard for candidates to answer those questions. To lessen this burden we have created this page. here we have provided all the latest August Highlights about the banking, sports, politics, economics, and other sector. Hence candidates want to avail all the details about Current Affairs August 2017 Latest Updates Important MCQ’s, Quiz, Ques/Ans etc can go through the below section of this page created by the team members of recruitmentresult.com

Current Affairs August

Leading Current Affairs Highlights for August 2017

  • Ministry of Culture launches ‘National Mission on Cultural Mapping of India’
  • President Pranab Mukherjee approves ordinance allowing Kambala in Karnataka
  • Law Commission recommends compulsory registration of marriages, defaulters to be fined
  • GST rollout: India launches historic indirect tax regime GST after 17 years of debate
  • Union Government launched National Biopharma Mission
  • NALSA launches web application for free legal services to prisoners
  • Congress-led opposition names Meira Kumar as presidential nominee
  • TB patients have to submit Aadhaar details to avail cash benefits: Health Ministry
  • Ministry of Electronics and IT launches webpage for smooth GST implementation
  • Rural Development Ministry confers 144 awards to states and institutions
  • Prime Minister Narendra Modi inaugurates Centenary Celebrations of Sabarmati Ashram
  • India declares itself free from Highly Pathogenic Avian Influenza H5N1 and H5N8
  • PM Modi pays homage to veteran leader Babu Jagjivan Ram on his death anniversary
  • EPFO inks agreement with 5 banks to collect PF dues
  • Indian Vice Presidential Election 2017 to be held on 5 August
  • Union Government launched new bidding mechanism for mega oil and gas auctions
  • Election Commission to launch nationwide Voter Registration Reminder on Facebook
  • Power Minister Piyush Goyal launches portal on weather information
  • Govt announces another 30 cities under Smart City Mission
  • Positive growth registered in foreign & domestic tourists in 2016
  • Union Cabinet approves amendment of Social Security Agreement between India and Netherlands
  • Union Government launches VAJRA scheme to attract Indian scientists abroad
  • Initiatives launched by Union Government to promote Yoga worldwide
  • India and ADB sign USD 275 million loan agreement for upgrading small towns in Madhya Pradesh
  • India and Portugal sign historical agreement to promote cooperation in field of archives
  • Union Government launches ‘Celebrating Yoga’ mobile app

Must Check: National Current Affairs

Important MCQ’s, Quiz, Ques/Ans for Current Affairs August

Ques 1. Who has been appointed as the new Chairman of Indian Institute of Management (IIM) Amritsar?

[A] Parimal Rai

[B] Santosh Kumar

[C] Sanjay Gupta

[D] V P Singh Badnore

Correct Answer: C

Ques 2. Who has been appointed as the new chief of the National Disaster Response Force (NDRF)?

[A] P C Thakur

[B] RK Pachnanda

[C] Sanjay Kumar

[D] Kirti Shekhar

Correct Answer: C

Ques 3. Who has been appointed as the new Chairman of Indian Institute of Management (IIM) Amritsar?

[A] Parimal Rai

[B] Santosh Kumar

[C] Sanjay Gupta

[D] V P Singh Badnore

Correct Answer: C

Check Latest: GK Current Affairs

Ques 4. The 2017 Indo-Thai joint military exercise “Maitree” has started in which Indian state?

[A] Himachal Pradesh

[B] Uttar Pradesh

[C] Andhra Pradesh

[D] Maharashtra

Correct Answer: A

Ques 5.Which state government has launched ‘Elevate 100’ scheme to identify and nurture innovative start-ups?

[A] Karnataka

[B] Assam

[C] Kerala

[D] Tamil Nadu

Correct Answer: A

Ques 6.Which country’s team has won the 2017 Asian Team Snooker Championship?

[A] Japan

[B] China

[C] India

[D] Malaysia

Correct Answer: C

Ques 7.Which Indian city is hosting the International conference on sports “CII ScoreCard 2017”?

[A] New Delhi

[B] Pune

[C] Jaipur

[D] Lucknow

Correct Answer: A

Read This- International Current Affairs

Ques 8.Who will become the new Ambassador of India to the Republic of Indonesia?

[A] Hemalata C. Bhagirath

[B] Gurjit Singh

[C] Gautam Mukhopadhaya

[D] Pradeep Kumar Rawat

Correct Answer: D

Ques 9.Which Indian Institute has been ranked 2nd in the 2016 ICCG Top Climate Think Tanks in the Rest of the World – Absolute Ranking?

[A] All India Institute of Speech and Hearing (AIISH)

[B] Centre for the Study of Developing Societies (CSDS)

[C] Indian Institute of Forest Management (IIFM)

[D] The Energy Resources Institute (TERI)

Correct Answer: D

Ques 10.Which country is hosting the 7th edition of BRICS Health Ministers’ Meeting-2017?

[A] China

[B] India

[C] South Africa

[D] Russia

Correct Answer: A

Get Here: Current Indian books and Authors

Ques 11.India has signed how much amount of loan agreement with ADB for improving road connectivity and efficiency in Rajasthan?

[A] $220 million

[B] $470 million

[C] $350 million

[D] $185 million

Correct Answer: A

Ques 12.The 2017 International Plastic Bag Free Day (IPBFD) is observed on which date?

[A] July 2

[B] July 3

[C] July 4

[D] July 5

Correct Answer: B

Ques 13.Who has become the first female Prime Minister of Serbia?

[A] Xavier Bettel

[B] Elio Di Rupo

[C] Calsi Vucic

[D] Ana Brnabic

Correct Answer: D

Railway Current Affairs:-  Check Here

Ques 14.Who has become the first Indian to win in the FIA Formula 3 European Championship?

[A] Narain Karthikeyan

[B] Ashwin Sundar

[C] Jehan Daruvala

[D] Karun Chandhok

Correct Answer: C

Ques 15.What is the India’s rank in money hoarded in Swiss banks in 2016, as per analysis by the Swiss National Bank (SNB)?

[A] 88th

[B] 75th

[C] 108th

[D] 96th

Correct Answer: A

Ques 16.Which Indian commodity exchange will merge with Indian Commodity Exchange (ICEX)?

[A] Universal Commodity Exchange

[B] National Commodity and Derivatives Exchange

[C] National Multi-Commodity Exchange of India Ltd

[D] Multi Commodity Exchange

Correct Answer: C

Ques 17.The Tadoba Andhari Tiger Reserve (TATR) is located in which state?

[A] Tamil Nadu

[B] Karnataka

[C] Maharashtra

[D] Goa

Correct Answer: C

Must Know: Person In News Current Affairs

Ques 18.The 2017 Save Public Sector Banks Day (SPSBD) will be celebrated on which date in India?

[A] July 19

[B] July 8

[C] July 15

[D] July 11

Correct Answer: A

Ques 19.Which union misiter has launched MERIT app and e-bidding portal for providing e-Bidding solution to States to select Independent Power Producers (IPPs)?

[A] Jagat Prakash Nadda

[B] Piyush Goyal

[C] Kiren Rijiju

[D] Anupriya Patel

Correct Answer: B

Ques 20.The Wilpattu National Park (WNP) is located in which country?

[A] India

[B] Bhutan

[C] Maldives

[D] Sri Lanka

Correct Answer: D

Check Also: Current Affairs For Bank Exams

Above provided information about Current Affairs August 2017 are beneficial for you so applicants may prepare themselves accordingly. You may stay in touch with us on our web portal to get latest updates regarding the same.

Something That You Should Put An Eye On

New Appointments In IndiaPratiyogita Darpan
Science & TechnologyIBPS Current Updates
Meetings And Summits Current AffairsGk Questions & Answers
All Defence Current AffairsSports Current Affairs

Filed in: Current Affairs Tags: 

Salary In Lakhs, Opportunity In Film & Gaming Industry

ADVERTISEMENT


Leave a Reply

Submit Comment