Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

ADVERTISEMENT


Current Affairs June 2017 Latest Updates, News, Questions & Answer PDF

Current Affairs June

In upcoming month many competitive / entrance exams and tests are scheduled, if you’re preparing for any of such exams then get Latest Current Affairs June Updates from this page. We wish for your fortuity and keeping your needs / search in our mind, here on this page we listed up News Current Affairs June 2017, also you can download Latest Questions & Answer in PDF format through online mode with the help of this page.

We assure that candidates searching for Current Affairs June will get latest updates from this page; here we have also listed some important Quiz/questions and answers related to Current Affairs. Please go through entire page as these will definitely help you to prepare well in any competitive / competitions examinations.

Current affair is the compulsory section of any competitive exam. So you must know latest news, Current Affairs and events of the month June happening over the world, plus newest questions & answers. Yes! And for getting any government jobs you have to appear competitive exam. Therefore, team recruitmentresult.com with your concern provided some questions related to Current Affairs June 2017 for the students who are preparing competitive exams and interview.

Current Affairs June

Highlights Updates of Current Affairs June

  • India Ranked 100th In FIFA Rankings
  • Facebook Launches Express Wi-Fi In India
  • Odisha To Introduce Boat Ambulances In Four Districts
  • India’s Second Tallest Flag Pole Inaugurated In Kolhapur
  • Sachin Tendulkar Conferred With Fellowship Award In UK
  • World’s Highest Railway Bridge To Come Up Over Chenab River
  • Mallikarjun Kharge Appointed As New Chairman Of Public Accounts
  • RBI Announces India’s Financial Literacy Week From June 5-9, 2017
  • Haryana Government To Offer Meals At Affordable Rates For Workers
  • Union Cabinet Committee Approves Seven Top-Level Changes In Banks
  • Power Minister Announces 1,000 Megawatt Wind Energy Auction Scheme
  • India Won 7 Medals At 48th Grand Prix Of Liberation Plzen Shooting Meet
  • RBI To Authorize The Promulgation Of The Banking Regulation Amendment
  • NASA’s First Inflatable Green House Could Enable Water Recycling On Mars
  • RBI, Commercial Banks Spend Rs 21,000 Crore On Currency Management’
  • Indian Actress Shabana Azmi Starrer Movie The Black Prince Awarded At International Film Fest In Houston
  • Mr. Anthony Lianzuala Takes Over As The New Controller General Of Accounts

 Check Out:- Latest Current Affairs Updates

Current Affairs June 2017 Questions & Answers

Question 1: What are the two warships send by India to Egypt recently?

  1. INS Kolkata , Destroyers
  2. INS Mumbai and INS Aditya
  3. Frigates (15) ,Corvettes (25)
  4. Anti Mine Ships, Patrol Ships

Answer: 2

Question 2: Who is the in charge of deliberations of the Governing Council of UN-Habitat for the next two years?

  1. Mr .Arun Jaitley
  2. Mr Karun Tharoor
  3. Mr Suresh Prabhu
  4. Mr M.Venkaiah Naidu

Answer: 4

Question 3: Which country PM Narendra Modi planned to attend Buddhist Festival?

  1. Srilanka
  2. Canada
  3. North Korea
  4. USA

Answer: 1

Read Also:- Person in News Current Affairs

Question 4: Which district India’s First Bio Refinery Plant inaugurated recently?

  1. Guntur , Andhra pradesh
  2. Rahu, Pune district
  3. Balrampur district, Chhattisgarh
  4. Aurangabad district, Bihar

Answer: 2

Question 5: Which social networking site has officially launched “Express Wi-Fi” internet services in India?

  1. YouTube
  2. Facebook
  3. Twitter
  4. Instagram

Answer: 2

Question 6: Which hotel will be e -auctioned by New Delhi Municipal Corporation?

  1. Hotel Sheraton
  2. Hotel Radisson
  3. The Taj Mahal Hotel
  4. Taj Mansingh hotel

Answer: 4

Question 7: What United Nations planned to issue for International Yoga Day?

  1. Awareness programs
  2. Free yoga training
  3. Special Stamps
  4. International Tour for yoga practice.

Answer: 3

Question 8: Which purchase has been cleared by Union Government recently?

  1. VVPAT
  2. EVM
  3. Ballot Box
  4. Voting device

Answer: 1

Question 9: How much crores being invested for VIT campus at Madhya Pradesh?

  1. 500 crores
  2. 400 crores
  3. 200 crores
  4. 100 crores

Answer: 1

International Current Affairs:- Check Here

Question 10: Who involved in the verdict of Panama Case?

  1. Nawaz Sharif
  2. Babar Nawaz Khan
  3. Sardar Muhammad Yousaf
  4. Muhammad Azhar Khan

Answer: 1

Question 11: Which day is observed as Chinese Language Day by United Nations?

  1. April 20th
  2. May 2nd
  3. June 15th
  4. July 10th

Answer: 1

Question 12: Which minister Inaugurates civil service function?

  1. Rajnath Singh
  2. K Advani
  3. Arun Jaitley
  4. Suresh prabhu

Answer: 1

Question 13: Which function Rajnath to inaugurate on April 20, 2017?

  1. Civil service function
  2. National sports event
  3. Military Function
  4. UN function

Answer: 1

Question 14: Which Government is to introduce destination Buses from May 1 by National Green Tribunal?

  1. Mumbai Government
  2. Delhi Government
  3. Kerala government
  4. Orissa Government

Answer: 2

Question 15: Which place National Green Tribunal ordered for closure of industries recently?

  1. Bengaluru
  2. Orissa
  3. Bihar
  4. Kerala

Answer: 1

Check the Awards and Honours in India

Question 16: Which country launched its first satellite recently?

  1. Syria
  2. China
  3. Libya
  4. Mongolia

Answer: 4

Question 17: Which government organization told to introduce destination Buses from May 1?

  1. National Green Tribunal
  2. Green peace Institute
  3. Wildlife Trust of India
  4. National Wildlife Federation

Answer: 1

Question 18: Which country gets support on peace and stability from India?

  1. Nepal
  2. China
  3. Japan
  4. Pakistan

Answer: 1

Question 19: Which famous person uttered “India is hopeful that Nepal will be able to forge consensus through dialogue in its quest for peace, stability and multi-party democracy “?

  1. Prime minister Narendra Modi
  2. President Pranab Mukherjee
  3. Shri Rajnath singh
  4. Shri Arun Jaitley

Answer: 2

Question 20: Which partnership going to be launched by Nomura in India?

  1. Fintech partnership
  2. Health care Partnership
  3. Wealth management Partnership
  4. Financial Advisory Partnership

Answer: 1

To Know Latest Name of Books and their Authors:- Press Here

Highlights Updates of Current Affairs This Month:

  • Kazakhstan opens consulate in Chennai
  • India and Cyprus signed four agreements
  • India to host 18th World Road Meeting
  • 1st ‘India Indonesia Energy Forum’ held in Jakarta
  • NASA discovered Iceball planet through Microlensing
  • One of Asia’s largest churches inaugurated in Nagaland
  • Aamir Khan receives Dinanath Mangeshkar Award For Dangal
  • Prime Minister inaugurates International Basava Convention
  • Oorja-CAPFs Under-19 Football Talent Hunt Tournament-2017
  • Flipkart completes ten years, launches ‘CEO of the Day’ context
  • World Bank to give $37.5 cr. for National Waterway-1 on Ganga
  • Home Minister Rajnath Singh Inaugurates Civil service Function.
  • The United Nations (UN) observes the UN Chinese Language Day.
  • Mahatma Gandhi stamps sold for £500,000 at auction in United Kingdom
  • Jehan Daruvala becomes 1st Indian to take pole in FIA F3 European Championship
  • Indian Sand artist Sudarsan Pattnaik wins gold medal in Moscow competition
  • UNESCO to screen Indian short film as part of World Press Freedom Day celebrations
  • National Green Tirbunal asks Delhi govt to introduce destination buses from May 1.
  • Newly Discovered Exoplanet May be Best Candidate in Search for Signs of Life

You May Also Check:- New Appointments In India

Important Takeaways from above GK Update for Exams are as follows-

  • Sudarsan Pattnaik is from Odisha.
  • Jehan Daruvala is an Indian racing driver.
  • HIV stands for Human Immunodeficiency Virus.
  • The Indian ambassador to Russia is Pankaj Saran.
  • JP Nadda is present Union Health Minister of India.
  • Pinarayi Vijayan is present Chief Minister of Kerala.
  • India’s 1st book village to come up in Maharashtra.
  • The chief organizer of the event was Pavel Menikov.
  • Bhilar, Maharashtra will become India’s first ‘book village’.
  • Devendra Fadnavis is present Chief Minister of Maharashtra.
  • Chennamaneni Vidyasagar Rao is present Governor of Maharashtra.
  • Union Health Minister JP Nadda has launched the Test and Treat policy.
  • Jehan Daruvala becomes 1st Indian to take pole in FIA F3 European Championship.
  • Sudarsan Pattnaik has won the jury prize gold medal at the 10th Moscow Sand art Championship.
  • Kerala has organized the country’s first transgender one-day athletic meet at Thiruvananthapuram.

Check Date Wise Current Affairs

Dear visitors we suggest you to stay with us on same portal for receiving updates and notifications regarding more careers’ information. So, keep checking our web portal recruitmentresult.com regularly AND even you can join us on Facebook or Google Plus getting latest notifications and updates of Current Affairs June 2017 on your social accounts.

Something That You Should Put An Eye On

Railway Current AffairsSports Current Affairs
National Current AffairsIBPS Current Updates
Meetings And Summits Current AffairsPratiyogita Darpan
All Defence Current AffairsCurrent Affairs for bank exams

Filed in: Current Affairs Tags: 

Get Jobs As Manager | High Salary | NIIT Program

ADVERTISEMENT


Leave a Reply

Submit Comment