Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

DDA Previous Year Question Paper | JE, ASO, AAO, Director, Group A, B, C PDF

DDA Previous Year Question Paper

Candidates who are interested to work with Delhi Development Authority and had applied for its upcoming recruitment, they can download DDA Previous Year Question Paper with the help of this page.

Here on this web page made by the team of recruitmentresult.com, candidates will get previous year question papers PDF of JE, ASO, AAO, Director, Group A, B, C. With these DDA Sample Papers, candidates will be able to score good marks.

DDA Question Paper

Aspirants interested in government jobs can utilize this chance by applying and preparing for exam through DDA previous year question paper for ASO. Interested candidates can download the Delhi Development Authority Group A, B, C Exam Model Papers PDF.

Students preparing for the examination must look for important questions that will be asked in Delhi Development Authority Examination. So on the below section of this page, they will also get DDA Previous Year Question.

DDA Previous Year Question Paper PDF

Candidates who are interested to get a Job In DDA they can apply online mode and after that they should download DDA ASO previous year question paper PDF by hitting the direct links provided below:

DDA Patwari Previous PapersGet PDF
Delhi Development Authority JE Previous PapersGet PDF
DDA Stenographer Model PapersGet PDF
DDA Deputy Director Old Question PapersGet PDF
Delhi Development Authority Asst Director Sample PapersGet PDF
DDA Junior Engineer Solved Papers – CivilGet PDF
DDA Jr Engineer Previous Papers – MechanicalGet PDF
DDA Junior Engineer Model Papers – ElectricalGet PDF
DDA Assistant Section Officer (ASO) Solved PapersGet PDF
General KnowledgeGet PDF

DDA Previous Year Question Paper

DDA is working for Development of Delhi since 1957 under the provisions of the Delhi Development Act” to promote and secure the development of the Delhi”. Those who have applied for DDA Recruitment must check the below provided question and answers to know the pattern of questions.

Question1: Hydrographic surveys deal with the mapping of

  1. large water bodies
  2. heavenly bodies
  3. mountainous region
  4. canal system
  5. Movement of clouds.

Answer: 1

Question 2: If h is the difference in level between end points separated by l, then the slope correction is. The second term may be neglected if the value of h in a 20 m distance is less than

  1. m
  2. 1 m
  3. 2 m
  4. 3 m

Answer: 4

Question 3: An ideal vertical curve to join two gradients, is

  1. circular
  2. parabolic
  3. elliptical
  4. hyperbolic
  5. None of these.

Answer: 2

Get Here Details Of: DDA Syllabus

Question4: Pick up the correct statement from the following:

  1. the eyepiece plays no part in defining the line of sight
  2. the diaphragm plays no part in defining the line of sight
  3. the optical centre of the objective plays no part in defining the line of sight
  4. None of these.

Answer: 1

Question 5: The intercept of a staff

  1. Is maximum if the staff is held truly normal to the line of sight.
  2. Is minimum if the staff is held truly normal to the line of sight.
  3. decreases if the staff is tilted away from normal
  4. Increases if the staff is tilted towards normal.

Answer: 2

Question6: In regenerative cycle, bled steam is

  1. discharged to atmosphere
  2. condensed in steam condenser
  3. used to beat feed water for boiler
  4. is mixed with steam supplied to turbine

Answer: 3

Question7: Most of the generators in thermal power plants run at

  1. 3000 rpm
  2. 1500 rpm
  3. 1000 rpm
  4. 750 rpm

Answer: 1

Want to Know? Tips To Create Your Own Study Guide

Question8: Which of the following is not the voltage at which power is usually transmitted?

  1. 132 kV
  2. 66 kV
  3. 33 kV
  4. 20 kV

Answer: 4

Question 9: Overall thermal efficiency of a steam power station is in the range

  1. 18-24%
  2. 30-40%
  3. 44-62%
  4. 68-79%

Answer: 1

Question10: What is the maximum size of steam turbine usually being installed, for thermal power plants?

  1. 120 MW
  2. 250 MW
  3. 500 MW
  4. 1000 MW

Answer: 3

Question11: Which gear is used if the axes of two shafts are neither intersecting nor parallel?

  1. Hypoid gears
  2. Worm gears
  3. Both a and b
  4. None of the above

Answer: 2

Read Here: Common Mistakes You Make in Tests

Question12: Spiral gears are used only if the axes of two shafts are non-intersecting, non-parallel and __________.

  1. perpendicular
  2. parallel
  3. non-perpendicular
  4. none of the above

Answer: 3

Question13: In which of the following processes, tooth ends are made thinner?

  1. Backlash effect
  2. Crowing of gear tooth
  3. Hunting of gear tooth
  4. None of the above

Answer: 2

Question 14: What are the advantages of smaller pressure angles?

  1. High radial force
  2. High separating force
  3. High contact ratio
  4. All of the above

Answer: 3

Question 15: In force analysis of spur gears which component of force assists the rotation on driven gear?

  1. Axial component
  2. Radial component
  3. Tangential component
  4. All of the above

Answer: 3

Read Now: How to Get in the Mood to Study

Final Words:

Candidates can check out this page to get complete details of DDA Previous Year Question Paper. Aspirants having any query or doubts related to DDA JE civil previous year question paper, can type their comment in below comment box. Our experts will soon solve your queries.

Something That You Should Put An Eye On

DDA Answer KeyDDA Admit Card
Tips to Make Study InterestingTips to Manage Time In Exam
Health Hazards due to over StudyingLast Minute Exam Preparation Tips
Makes Your Brain Work BetterHow To Stay Awake All Night To Study

Filed in: Question & Answers, Question Paper Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment