Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

ADVERTISEMENT


DMRC Previous Year Papers | Maintainer, CRA, SC/TO, JE Question Paper PDF

DMRC Previous Year Question Paper

You can also download the PDF of DMRC Customer Relation Assistant Previous Year Question Paper through official website. Aspirants going to appear for the exam are advised to check all latest DMRC Previous Year Question Paper with Answers for better result.

DMRC Question Paper PDF

Candidates can download DMRC JE Exam Model Papers very easily through online mode as available on this web page. Candidates are advised to go through all the details regarding DMRC Previous Year Question Paper PDF thoroughly as provided on this web page.

On this page of recruitmentresult.com we have provided the PDF links of DMRC Previous Year Question Paper for Junior Engineer Electrical associated with the exam that will prove to be very help full in better preparation of exam.

DMRC Previous Year Papers PDF

Delhi Metro Rail Corporation (DMRC) is a joint venture company with participation of Govt. of India and Govt. of National Capital Territory of Delhi. DMRC organized examination for Junior Engineers in fields of Electrical, Electronics, Mechanical, Civil; Diploma in respective disciplines is a must to apply for any specific field.

DMRC Junior Engineer Telecom Signal Solved Papers
Je General English Test PaperDownload PDF
Junior Engineer Signal Telecom Exam PaperDownload PDF
JE Sample Question PaperDownload PDF
DMRC Junior Engineer Electrical Question Paper PDF
Electrical Engineering Test PaperDownload PDF
JE Question Paper For JE ElectricalDownload PDF
Junior Engineering Solved Question PaperDownload PDF
Electrical Engineering Model Question PaperDownload PDF
DMRC Junior Engineer Civil Previous Question Papers
Junior Engineering Civil Model Question Paper-IDownload PDF
Junior Civil Engineering Solved Question Paper-IIDownload PDF
JE Civil Engineering Model Question Paper IIIDownload PDF
Jr Civil Engineering Model Question Paper IVDownload PDF
Je Exam PapersDownload PDF
Delhi Metro Je Civil Question PaperDownload PDF
Je Sample Question PapersDownload PDF

 

DMRC CRA previous year question paperDownload PDF
DMRC SC/TO previous year question paper pdfDownload PDF

DMRC Previous Year Question Paper

Those candidates, who are going to appear for Delhi Metro Rail Corporation (DMRC) Junior Engineer Examination and practicing hard to crack the exam, must collect DMRC CRA Previous Year Question Paper PDF from this page.

Interested aspirants, who wish to get success in concerned exam must collect all study material and start with their preparations.

Question 1: Which one of the following is not a prime number?

  1. 31
  2. 61
  3. 71
  4. 91

Answer: 4

Check Also: DMRC Syllabus

Question 2: (112×54)=?;

  1. 67000
  2. 70000
  3. 76500
  4. 77200

Answer: 2

Question 3: It is being given that (232 + 1) is completely divisible by a whole number. Which of the following numbers is completely divisible by this number?

  1. 216+1
  2. 216-1
  3. 7×223
  4. 296+1

Answer: 4

Question 4: What least number must be added to 1056, so that the sum is completely divisible by 23?

  1. 2
  2. 3
  3. 18
  4. 21

Answer: 1

Read Also:  How to Prepare for DMRC

Question 5: 1397 x 1397 = ?

  1. 1951609
  2. 1981709
  3. 18362619
  4. 2031719

Answer: A

Question6: Grand Central Terminal, Park Avenue, New York is the world’s

  1. largest railway station
  2. highest railway station
  3. longest railway station
  4. None of the above

Answer: 1

Question 7: Entomology is the science that studies

  1. Behavior of human beings
  2. Insects
  3. The origin and history of technical and scientific terms
  4. The formation of rocks

Answer: 2

Question 8: Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is in the continent of

  1. Asia
  2. Africa
  3. Europe
  4. Australia

Answer: 2

Check Here: DMRC Recruitment

Question 9: Garampani sanctuary is located at

  1. Junagarh, Gujarat
  2. Diphu, Assam
  3. Kohima, Nagaland
  4. Gangtok, Sikkim

Answer: 2

Question 10: For which of the following disciplines is Nobel Prize awarded?

  1. Physics and Chemistry
  2. Physiology or Medicine
  3. Literature, Peace and Economics
  4. All of the above

Answer: 4

Junior Engineer (JE) Exam Preparation Tips:

There are some important tips provided below for preparation of exam in better way.

Updated Syllabus:

Individual must know the proper and updated syllabus of the concerned exam for which they are applying before starting with the preparation of exam. As syllabus provides a specific idea to individual about topics to be covered for the preparation of exam.

Latest Study Material:

Candidates must start their JE Preparation by going through latest preparation books that are available for the purpose of JE Exam.

Read Here: Railway Books

Proper Study Routine:

One must set a fix study plan as per the syllabus and pattern of exam. Cracking the JE Exam is not an easy task so candidate should prepare and follow the routine strictly with full dedication for sure success.

Clear Doubts:

Aspirants if having any doubt regarding any topic of exam, must not delay it for the last day, and rather try resolving all doubts within the time so that you will get time for practicing on them. Be prepared for everything so you can increase your chances of a high score.

You Can Also Check:

Maximize your Speed:

Practicing more and more will held you to improve your speed as success in clearing the test will depends on those 2 hours that you will be writing the paper. Whenever you are solving the question paper, have a timer with you and try to beat your score each time you do it.

Convert weaknesses to strength:

Practice regularly all the topics you find difficult while preparing and as much you practice them you weak points will get converted into your strong areas. Make yourself confident in your weak areas by continuous practice and constant revaluation.

Do You Know? How To Develop Powerful Concentration

Practice previous years question papers:

Practice more and more previous year questions papers, sample papers and answer them like you are attempting the real exam. Practice daily 2 hours and try to finish within the time. Read the questions properly while answering the questions and answer only sure answers as paper will contain negative marking. Adapting yourself to the exam environment can help take away any fear related to the exam. Be wise with your time.

Check Related Links:

Hope, these tips provided here will help the candidates in better way for preparation of exam. Aspirants, preparing for concerned exam, are requested to go through complete page regarding DMRC Previous Year Papers as created for your convenience and keep visiting this portal for getting more updated info regarding relevant competitive exams.

Candidates eager to get more updates regarding this examination,  can bookmark this page by pressing Cntrl+d,  since we will be updating this web page regularly or you can subscribe our free email service to get facility of direct email into your mailbox.

Something That You Should Put An Eye On

Railway Exam SyllabusRailway Online Quiz
RRB Previous Year Question PapersRailway Salary Package
Upcoming Railway JobsRailway Eligibility Criteria
Railway Selection Procedure
Rules to Crack Railway Exam
Railway Exam Coaching InstitutesRailway Exam Pattern

Filed in: Question & Answers, Question Paper

ADVERTISEMENT


One Response to "DMRC Previous Year Papers | Maintainer, CRA, SC/TO, JE Question Paper PDF"

  1. kumud

    sir,i m graduated b.tech ece student.please send me previous years papers of je ece dmrc along with a detaled syllabus accroding to 2017 paper which will held in feb.
    i will really thankfull.

Leave a Reply

Submit Comment