Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

eLitmus Mock Test 2018–19 Online Free pH Test Practice Papers Series

eLitmus Mock Test

eLitmus Mock Test provided here will help you to accelerate your preparation for Employability Test. By solving Online Free pH Test Practice Papers Series you will learn about the latest exam pattern, types of question asked and your preparation level.

Aspirants who are going to appear in Employability Test they must give eLitmus pH Test Practice Papers Series as it will be beneficial for them to know how to switch between various questions and how to navigate your way through the entire exam

Something You Should Know About Elitmus Test

eLitmus Test, also prevalently known as the pH Test is carried on a nationwide basis, all across India. Elitmus Evaluation Private Limited Corporation is going to conduct Employability Test from 08-04-2018 to 06-05-2018 on various examination centers.

This pH Test is essentially conducted by the eLitmus Evaluation Private Limited Corporation. The prime function of the company was to provide prospective candidates & manpower to all those corporations looking out to hire and recruit them.

Want to Know? How to Prepare for eLitmus

Elitmus Mock Test

After giving online mock test for elitmus, you are recommended to check your answers with right ones. Students preparing for Employability Test may download elitmus mock test papers by scrolling down this page prepared by team of recruitmentresult.com

Question1. What is the temperature at which the kinetic energy of 0.3 moles of Helium is equal to the kinetic energy of 0.3 moles of Helium is equal to the kinetic energy of 0.4 moles of Argon at 400 K?

  1. 400 K
  2. 873 K
  3. 533 K
  4. 300 K

Answer: 1

Question2: The most probable velocity of a gas molecule at 298 K is m/s 300 m/s. Its RMS. Velocity in m. s–1 is

  1. 420
  2. 245
  3. 402
  4. 367

Answer: 4

Check Now: Elitmus Exam Pattern

Question3: If there are 135 hydrogen bonds between two strands of a fragment of DNA double helix which contains 23 Guanine nitrogen bases, what is its total length?

  1. 04 A
  2. 4 A
  3. 1904 A
  4. 4 nm

Answer: 2

Question 4: Closely and compactly arranged fundamental tissue is not found in

  1. Prothallus of Piers
  2. Medulla of dicot stem
  3. Columetla of Funaria
  4. Adaxial mesophyll of Neriurn

Answer: 2

Question5. False statement related to Cycads is:

  1. Motile male gametes and pollen tube are involved in fertilization
  2. Endosperm formation occurs before fertilization
  3. Ovule contains pollen chamber
  4. Gametophyte tissue is not found in seeds

Answer: 4

Question6. Which of the following are not correct?

  1. Al reacts with NaOH and liberate H2
  2. AICI3 is a Lewis acid
  3. Al is used in the manufacture of electrical cables
  4. NaOH ü used during Halls process of purification of bauxite

Answer: 4

Get Detailed: Elitmus Syllabus

Question7. Which of the following compounds can give iodoform test?

  1. Formaldehyd
  2. Acetaldehyde
  3. Diethyl ketene
  4. Diethyl ether

Answer: 2

Question8. The pH of aqueous KCI solution is 7.0. This solution was electrolyzed for a few seconds using Pt electrodes. Which of the following is correct?

  1. The pH of solution decreases
  2. The pH of solution increases
  3. Cl2 is liberated at cathode
  4. Cl2 is liberated at cathode

Answer. 2

Question 9. Which of the following not only decolorizes the alkaline potassium permanganate but also forms red precipitate with ammoniac cuprous chloride

  1. Ethane
  2. Methane
  3. Acetylene
  4. Ethylene

Answer 3

Read Also: Last Minute Exam Preparation Tips

Question 10. Which of the following is formed when the product of oxidation of chloroform is treated with ethyl alcohol?

  1. Ethyl chloride
  2. Ethyl carbonates
  3. Chloral hydrate
  4. Chioral

Answer. 2

Question 11. How many nucleotides are there in Ss RNA molecule of picorna virus causing FMD?

  1. 1000
  2. 5000
  3. 8000
  4. 10000

Answer: 3

Question 12. Recombinant vaccine for Hepatitis B virus has been synthesized against which of the following antigen?

  1. Viral core antigen (HBcAg)
  2. Viral surface antigen (HBsAg)
  3. e antigen (HBeAg)
  4. All of the above

Answer: 2

Question 13. Chemically synthesized DNA sequences for the two chains are separately inserted into the plasmid pBR 322 by the side of

  1. β-Galactosidase
  2. galactokinase
  3. acid phosphatase
  4. glucokinase

Answer: 1

Question 14. Large parasites such as helminthes may be killed extracellularly by the action of

  1. basophils
  2. monocytes
  3. eosinophils
  4. neutrophils

Answer: 3

Want to Know? Tips To Create Your Own Study Guide

Question 15. Passive immunization is done for

  1. tuberculosis
  2. diphtheria
  3. enteric fever
  4. all of these

Answer: 2

Question 16: The Moplah Rebellion in 1921 in Malabar was Muslim Peasants Rabellion against:

  1. Muslim Land Holders
  2. The British Government Authority
  3. The non-tribal outsiders
  4. Hindu Land Holders

Answer: 4

Question 17: Brass gets discoloured in air because of the presence of which of the following gases in air?

  1. Oxygen
  2. Hydrogen Sulphide
  3. Carbon dioxide
  4. Nitrogen

Answer: 2

Question 18: Mindanoo Island is located in:

  1. The Indian Ocean
  2. North Atlantic
  3. The Pacific Ocean
  4. South Atlantic

Answer: 3

Read Here: Best Ways To Finish Exam On Time

Question 19: The year ____ is called a Great Divide in the demographic history of India.

  1. 1901
  2. 1921
  3. 1941
  4. 1951

Answer: 2

Question20: The only private sector refinery set up by Reliance Petroleum Ltd. is located at

  1. Guwahati
  2. Jamnagar
  3. Mumbai
  4. Chennai

Answer: 2

Features Of The Elitmus Mock Test

Below is the list of benefits or features of elitmus mock test free:

  • Instant Ranking and Result
  • elitmus online mock test can be given anywhere even without internet
  • Get analysis of every single question you attempted as well as the ones you got wrong
  • Get competitor analysis instantaneously
  • Get detailed solution for all the questions asked in mock test for elitmus
  • elitmus verbal ability mock test are Bilingual, i.e. available in both English and Hindi

You May Read This: Strategies To Improve Memory

Final Words:

Aspirants we hope that you are satisfied with eLitmus Mock Test 2018–19 provided on this page. You can bookmark this web page or like this page on face book or Google Plus to get updates of elitmus free mock test.

For having any query or doubts related to elitmus mock test online, then you may type your comment in below comment box. Our experts will soon solve your queries.

Something That You Should Put An Eye On

Daily Job UpdatesTips to Get Motivated for Everything
Tips to Make Study InterestingHow to Get in the Mood to Study
Health Hazards due to over StudyingAvoid Sleeping While Studying
Makes Your Brain Work BetterStay Awake All Night To Study

Filed in: online quiz Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment