Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

FCI Previous Year Question Paper – Assistant/JE/MT/Watchman Sample Papers

FCI Previous Year Question Paper

Food Corporation of India recruits eligible candidates for posts of JE, Assistant, JE, MT and Watchman and others in different zones. With the help of FCI Previous Year Question Paper, applicants can prepare well for recruitment exam. Download FCI Previous Year Sample Papers from here and start preparation accordingly.

recruitmentresult.com

Highlights of FCI Previous Year Question Paper:

Name of Conducting BodyFood Corporation of India
Exam TypeWritten Exam
Exam LevelNational
Name of PostsJE, Assistant, JE, MT and Watchman and others
CategoryPrevious Old Question Papers
Official Websitewww.fci.gov.in

FCI Previous Year Question Paper

FCI Previous Year Question Paper Download PDF:

FCI Assistant Previous Year Question PaperFCI General Intelligence Questions 2011
FCI AG3 General Intelligence Paper 2011
FCI Assistant Grade 3 English Paper
FCI AG 3 English Question Paper 2011
FCI Assistant Grade 3 Quantitative Aptitude
FCI MT Previous Year Question PaperFCI MT Accountant Paper 1 A
FCI MT Accountant Paper 1 B
FCI MT Accountant Paper 1 C
FCI MT Paper 2 Civil Engineering
FCI Watchman Previous Year Question PaperFCI Watchman Previous Year Question Paper
FCI JE Previous Year Question PaperFCI Junior Engineer Question Paper (Paper-I)

Food Corporation Jr Engineer Paper-II Question Paper

FCI Previous Year Question with Answers:

Question 1. The two principles monuments of Alaud-din Khilji’s reign – the Jama at Kana Masjid and Alai Darwaza – were constructed at

  1. Agra
  2. Delhi
  3. Dhar
  4. Gulbarga

Answer: Delhi

Question 2. Under the Government of India, Provincial Legislatures consisted of two chambers, except in the case of

  1. Assam
  2. Bihar
  3. Madras
  4. Punjab

Answer: Punjab

Question 3. Gabriel Daniel Fahrenheit was

  1. a German Physicist
  2. developed the mercury thermometer in 1714
  3. devised temperature scale
  4. All of the above

Answer: All of the above

Question 4. Lacquer paints

  1. are generally applied on structural steel
  2. are less durable as compared to enamel paints
  3. consist of resin and nitro-cellulose
  4. contain alcohol as thinner
  5. all the above.

Answer: All of the above

Question 5. In paramagnetic materials

  1. permanent magnetic dipoles exist but the interaction between neighbouring dipoles is negligible
  2. permanent magnetic dipole do not exist
  3. permanent magnetic dipoles exist and the interaction between neighbouring dipoles is very strong
  4. permanent magnetic dipole moment may or may not exist

Answer: permanent magnetic dipoles exist but the interaction between neighbouring dipoles is negligible

Important Links Related to FCI:

FCI ResultGet Here
FCI Admit CardGet Here
FCI SyllabusGet Here
FCI RecruitmentGet Here
FCI Watchman RecruitmentGet Here
FCI Watchman Cut OffGet Here
FCI Watchman SyllabusGet Here
FCI Management Trainee SyllabusGet Here

Question 6. Friction can be reduced by changing from

a) Sliding to rolling

b) Rolling to sliding

c) Potential energy to kinetic energy

d) Dynamic to static

Answer: Sliding to rolling

Question 7. Fate smiles …… those who untiringly grapple with stark realities of life.

a) With

b) Over

c) On

d) Round

Answer: On

Question 8. A man standing at a point P is watching the top of a tower, which makes an angle of elevation of 30º with the man’s eye. The man walks some distance towards the tower to watch its top and the angle of the elevation becomes 60º. What is the distance between the base of the tower and the point P?

a) 4√3 units

b) 8 units

c) 12 units

d) Data inadequate

e) None of these

Answer: Data inadequate

Question 9. PAIN:SEDATIVE

a) Comfort:Stimulant

b) Grief:Consolation

c) Trance:Narcotic

d) Ache:Extraction

Answer: Grief:Consolation

Question 10. Fire temple is the place of worship of which of the following religion?

a) Taoism

b) Judaism

c) Zoroastrianism (Parsi Religion)

d) Shintoism

Answer: Zoroastrianism (Parsi Religion)

To know Latest Current Affairs- Visit Here

Question 11. From a point P on a level ground, the angle of elevation of the top tower is 30º. If the tower is 100 m high, the distance of point P from the foot of the tower is:

a) 149 m

b) 156 m

c) 173 m

d) 200 m

Answer: 173 m

Question 12. The angle of elevation of a ladder leaning against a wall is 60º and the foot of the ladder is 4.6 m away from the wall. The length of the ladder is:

a) 2.3 m

b) 4.6 m

c) 7.8 m

d) 9.2 m

Answer: 9.2 m

Question 13. For safety, the fuse wire used in the mains for household supply of electricity must be made of metal having

a) Low Melting Point

b) High Resistance

c) High Melting Point

d) Low Specific Heat

Answer: Low Melting Point

Question 14. Heavy Water Project (Talcher) and Fertilizer plant (Paradeep) are famous industries of

a) Orissa

b) Tamil Nadu

c) Andhra Pradesh

d) Kerala

Answer: Orissa

Question 15. Class A has a higher enrollment than Class B.

Class C has a lower enrollment than Class B.

Class A has a lower enrollment than Class C.

If the first two statements are true, the third statement is

a) True

b) False

c) Uncertain

Answer: False

Start Now:  Online Quiz for Competitive Exams

Question 16. In the past, consumers would rarely walk into an ice cream store and order low-fat ice cream. But that isn’t the case today. An increasing health consciousness combined with a much bigger selection of tasty low-fat foods in all categories has made low-fat ice cream a very profitable item for ice cream store owners.

This paragraph best supports the statement that

a) Low-fat ice cream produces more revenue than other low-fat foods.

b) Ice cream store owners would be better off carrying only low-fat ice cream.

c) Ice cream store owners no longer think that low-fat ice cream is an unpopular item.

d) Low-fat ice cream is more popular than other kinds of ice cream.

e) Consumers are fickle and it is impossible to please them

Answer: Ice cream store owners no longer think that low-fat ice cream is an unpopular item.

Question 17. Hamid Karzai was chosen president of Afghanistan in

a) 2000

b) 2001

c) 2002

d) 2003

Answer: 2002

Question 18. Durand Cup is associated with the game of

a) Cricket

b) Football

c) Hockey

d) Volleyball

Answer: Football

Question 19. I saw a …… of cows in the field.

a) Group

b) Herd

c) Swarm

d) Flock

Answer: Herd

Check Here:- Tips To Create Your Own Study Guide

Question 20. Mara runs faster than Gail.

Lily runs faster than Mara.

Gail runs faster than Lily.

If the first two statements are true, the third statement is

a) True

b) False

c) Uncertain

Answer: False

FCI Online Practice Tests  

 START: Online Reasoning Test

 START: Online Aptitude Test

 START: Online English Test

FCI Previous Year Question Paper:

The FCI Previous Year Question Paper contains all the questions asked in earlier examination. Solving FCI Question Paper will also enhance the level of preparation of candidates. Download FCI Previous Year Question Paper PDF exam wise from here.

Students who are looking for FCI Previous Question Paper for better preparation of exam; they may FCI Question Paper PDF from here. FCI Solved Paper will help the candidates to know more about exam and questions.

Contenders are requested to subscribe free email service of our web portal to get latest updates about FCI Model Paper. You can give your queries and suggestions in comment box. You can also bookmark web portal by pressing Ctrl+D option for FCI Sample Paper.

Something That You Should Put An Eye On

How To Find Online Study MaterialHow to Solve a Problem in Exam Correctly
How to Solve Objective Type QuestionsHow to Prepare for Written Exam
Strategies To Improve MemoryTips to Get Motivated for Everything
Last Minute Exam Preparation Tips8 Ways To Build Self-Esteem In Teenagers

Filed in: Question Paper

Leave a Reply

Submit Comment