Check Your Email To Activate the Confirmation Link


FIITJEE Sample Papers 2016–2017 Check Previous 5 Year Question Paper PDF

FIITJEE Sample Papers

Going To Attempt FIITJEE Exam First Time & Wish To Sore High Marks? Check Out FIITJEE Sample Papers 2016 From Here To Prepare Well…Candidates, who’re going to appear inFIITJEE Entrance Exam, may begin their preparation through FIITJEE Previous Year Question Paper. You can also download last 5 years FIITJEE Sample Question Papers in pdf format through this page. Keep Continue on our web portal to get latest updates aboutFIITJEE Sample Papers 2017.  

Forum for Indian Institute of Technology and Joint Entrance Examination is a coaching institute which has a pan India manifestation that proffers programs for students of classes VI to XII aspiring to excel in JEE (previously AIEEE and IITJEE), SAT, NTSE KVPY and other exams.FIITJEE Entrance Exam Sample Paperhelps you lot in preparation, which is provided by team of recruitmentresult.com, have a look.

FIITJEE Sample Papers

Ques: 1-Which of the following is a prime number?

  1. 9
  2. 8
  3. 4
  4. 2

Answer: 4

Ques: 2-Which one of the following remains constant while throwing a ball upward?

  1. Velocity
  2. Displacement
  3. Acceleration
  4. kinectic energy

Answer: 3

Read Also: Last Minute Exam Preparation Tips

Ques: 3-A sum of money at simple interest amounts to Rs. 815 in 3 years and to Rs. 854 in 4 years. The sum is :

  1. Rs. 700
  2. Rs. 690
  3. Rs. 650
  4. Rs. 698

Answer: 4

Ques: 4-The most extensive, commercially useful source of thorium as monazite sand occurs in India at

  1. Orissa coast
  2. Travancore coast
  3. West Bengal coast
  4. Gujarat coast

Answer: 2

Want to Know? Tips To Create Your Own Study Guide

Ques: 5-Five different books (A, B, C, D and E) are to be arranged on a shelf. Books C and D are to be arranged first and second starting from the right of the shelf. The number of different orders in which books A, B and E may be arranged is

  1. 5!
  2. 3!
  3. 2!
  4. 3! * 2!

Answer: 2

Ques: 6-The price of 24 apples is equal to that of 28 oranges. The price of 45 apples and 60 oranges together is Rs.1350. The total price of 30 apples and 40 oranges is

  1. Rs.920
  2. Rs.940
  3. Rs.880
  4. Rs.900

Answer: 4

Ques: 7-Mica is used in electrical appliances such as electric iron because mica is

  1. a good conductor of heat but a bad conductor of electricity
  2. a bad conductor of heat but a good conductor of electricity
  3. a good conductor of heat as well as electricity
  4. a bad conductor of heat as well as electricity

Answer: 1

Read Now: Health Hazards due to over Studying

Ques: 8-If the length of a rectangle is halved and its breadth is tripled, what is the percentage change in its area?

  1. 25 % Increase
  2. 25 % Decrease
  3. 50 % Decrease
  4. 50 % Increase

Answer: 4

Ques: 9-Rare gases are

  1. mono atomic
  2. di atomic
  3. tri atomic
  4. None of above

Answer: 2

Check Common Mistakes You Make in Tests

Ques: 10- If in a certain number of years Rs. 10000 amount to Rs. 160000 at compound interest, in half that time Rs. 10000 will amount to:

  1. Rs. 50000
  2. Rs. 40000
  3. Rs. 80000
  4. Rs. 60000

Answer: 2

Ques: 11-What is the smallest prime number?

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Answer: 2

Read Here: Best Ways To Finish Exam On Time

Ques: 12-Colour formation in thin films is due to

  1. Reflection
  2. Refraction
  3. Interference
  4. Diffraction

Answer: 3

Ques: 13-If the simple interest on Rs. 2000 is less than the Simple Interest on Rs. 3000 at 5% by Rs. 50, find the time.

  1. 2.5 year
  2. 1 year
  3. 1.5 year
  4. 2 year

Answer: 1

Read Here: How To Find Online Study Material

Ques: 14-The National Chemical Laboratory is situated in

  1. New Delhi
  2. Bangalore
  3. Pune
  4. Patna

Answer: 3

Ques: 15-A school committee consists of 2 teachers and 4 students. The number of different committees that can be formed from 5 teachers and 10 students is

  1. 10
  2. 15
  3. 2100
  4. 8

Answer: 3

You May Read This: Strategies To Improve Memory

Ques: 16-A fires 5 shots to B’s 3 but A kills only once in 3 shots while B kills once in 2 shots. When B has missed 27 times, A has killed:

  1. 30 birds
  2. 22 birds
  3. 18 birds
  4. 38 birds

Answer: 1

Ques: 17-Minimum number of unequal vectors which can give zero resultant are

  1. two
  2. three
  3. four
  4. more than four

Answer: 2

Ques: 18-A room 5m 44cm long and 3m 74cm broad needs to be paved with square tiles. What will be the least number of square tiles required to cover the floor?

  1. 176
  2. 124
  3. 224
  4. 186

Answer: 1

Read Now: How to Get in the Mood to Study

Ques: 19-The oxide of Nitrogen used in medicine as anaesthetic is ?

  1. Nitrogen pentoxide
  2. Nitrous oxide
  3. Nitric oxide
  4. Nitrogen dioxide

Answer: 1

Ques: 20-Simple interest on a sum at 5% per annum for 2 years is Rs. 60. The compound interest on the same sum for the same period is

  1. Rs. 62.4
  2. Rs. 61.5
  3. Rs. 62
  4. Rs. 60.5

Answer: 2

Check Here: Tips to Make Study Interesting

Do You Know?

As per the recent survey, we get information that FIITJEE has produced maximum number of Toppers & Selections in JEE Advanced / Mains. This Institute also prepares students for total success in various exam such as Joint Entrance Examination, SAT, NTSE KVPY and many more.

We hope that, above provided questions and answers are beneficial for you so stay tuned with us on our web portal to get latest updates. Candidates may also join us on Facebook or Google plus to acquire updated information on your timeline wall directly. Best of luck for your Exam…

Something That You Should Put An Eye On

Tips to Manage Stress How to Prepare for Written Exam
How To Stay Awake All Night To Study Get Rid Of Sleeping While Studying
How Can You Write Fast In Exams? Tips to Reaching Your Full Potential
How To Prepare For Online Exam Tips to Manage Time In Exam

Filed in: Question & Answers, Question Paper

High Salary | Safe Future | 100% Job Guarantee – Apply Now


Leave a Reply

Submit Comment