Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

General Knowledge Online Test | Free GK Mock Test for Competitive Exams

General Knowledge Online Test

As we all know, the topic “General Knowledge” become very crucial area in competitive exams and most of the students feels difficulty to crack this section. For removing difficulty of candidates, we are presenting General Knowledge Online Test on this page.

Students can make their base strong through Free GK Mock Test given on this page that is recruitmentresult.com for Competitive Exams. In every competitive exam like banking, railways, SSC etc, there are always GK questions asked.

To crack any competition exam, a good base in General Knowledge is very important.  Tackling these exams, aspirants should develop a good understanding of the things happening around them.

General Knowledge Online Test

General Knowledge Online Test:

This Online General Knowledge Quiz with Answers includes a wide range of GK Questions and Answers in GK Quiz form which will help a lot to learn so many new things and help to increase General Knowledge. These Online General Knowledge Tests cover all those topics which can be useful for any Competitive Exams.

General Knowledge Question and Answers

Question 1: Grand Central Terminal, Park Avenue, New York is the world’s

  1. largest railway station
  2. highest railway station
  3. longest railway station
  4. None of the above

Answer: 1

Check Here: How To Prepare For GK

Question 2: Entomology is the science that studies

  1. Behavior of human beings
  2. Insects
  3. The origin and history of technical and scientific terms
  4. The formation of rocks

Answer: 2

Question 3: Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is in the continent of

  1. Asia
  2. Africa
  3. Europe
  4. Australia

Answer: 2

Question 4: Garampani sanctuary is located at

  1. Junagarh, Gujarat
  2. Diphu, Assam
  3. Kohima, Nagaland
  4. Gangtok, Sikkim

Answer: 2

Check Here: Current Affairs For Competitive Exams

Question 5: For which of the following disciplines is Nobel Prize awarded?

  1. Physics and Chemistry
  2. Physiology or Medicine
  3. Literature, Peace and Economics
  4. All of the above

Answer: 2

Question 6: The Paithan (Jayakwadi) Hydro-electric project, completed with the help of Japan, is on the river

  1. Ganga
  2. Cauvery
  3. Narmada
  4. Godavari

Answer: 4

Question 7: The percentage of irrigated land in India is about

  1. 45
  2. 65
  3. 35
  4. 25

Answer: 3

Question 8: The southernmost point of peninsular India, that is, Kanyakumari, is

  1. north of Tropic of Cancer
  2. south of the Equator
  3. south of the Capricorn
  4. north of the Equator

Answer: 4

Question 9: The pass located at the southern end of the Nilgiri Hills in south India is called

  1. the Palghat gap
  2. the Bhorghat pass
  3. the Thalgat pass
  4. the Bolan pass

Answer: 1

Check Latest: GK Current Affairs

Question 10: Which of the following factors are responsible for the rapid growth of sugar production in south India as compared to north India?

I. Higher per acre field of sugarcane
II. Higher sucrose content of sugarcane
III. Lower labour cost
IV. Longer crushing period

  1. I and II
  2. I, II and III
  3. I, III and IV
  4. I, II and IV

Answer: 4

Question 11: The ratio of width of our National flag to its length is

  1. 3:5
  2. 2:3
  3. 2:4
  4. 3:4

Answer: 2

Question 12: Rabindranath Tagore’s ‘Jana Gana Mana’ has been adopted as India’s National Anthem. How many stanzas of the said song were adopted?

  1. Only the first stanza
  2. The whole song
  3. Third and Fourth stanza
  4. First and Second stanza

Answer: 2

Question 13: Natya – Shastra’ the main source of India’s classical dances was written by

  1. Nara Muni
  2. Bharat Muni
  3. Abhinav Gupt
  4. Tandu Muni

Answer: 2

Question 14:‘Dandia’ is a popular dance of

  1. Punjab
  2. Gujarat
  3. Tamil Nadu
  4. Maharashtra

Answer: 2

Question 15: The words ‘Satyameva Jayate’ inscribed below the base plate of the emblem of India are taken from

  1. Rigveda
  2. Satpath Brahmana
  3. Mundak Upanishad
  4. Ramayana

Answer: 3

You May Also Check:- New Appointments In India

Question 16: The theory of economic drain of India during British imperialism was propounded by

  1. Jawaharlal Nehru
  2. Dadabhai Naoroji
  3. C. Dutt
  4. K. Gandhi

Answer: 2

Question 17: The treaty of Srirangapatna was signed between Tipu Sultan and

  1. Robert Clive
  2. Cornwallis
  3. Dalhousie
  4. Warren Hastings

Answer: 2

Question 18: The system of competitive examination for civil service was accepted in principle in the year

  1. 1833
  2. 1853
  3. 1858
  4. 1882

Answer: 2

Question 19: Through which one of the following, the king exercised his control over villages in the Vijayanagar Empire?

  1. Dannayaka
  2. Sumanta
  3. Nayaka
  4. Mahanayakacharya

Answer: 4

Check Here: Date Wise Current Affairs

Question 20: The Vijayanagara ruler, Kirshnadev Raya’s work Amuktamalyada, was in

  1. Telugu
  2. Sanskrit
  3. Tamil
  4. Kannada

Answer: 1

Question 21: Sir C V Raman is famous in the field of ?

  1. Physics
  2. Chemistry
  3. Politics
  4. Economics

Answer: 1

Question 22:  “The Greatest Game Ever played” Movie is made on Which Sport /game?

  1. Golf
  2. Chess
  3. Tennis
  4. Badminton

Answer: 1

Question 23: Who among the following built The Red fort in New Delhi?

  1. Akbar
  2. Babar
  3. Shahjahan
  4. Aurangazeb

Answer: 3

Check Here: Current National News

Question 24:  Which indian State is earlier known as “Magadha” ?

  1. Uttar Pradesh
  2. Madhya pradesh
  3. Karnataka
  4. Bihar

Answer: 4

Question 25:  Simon Commission came in to India 1942

  1. True
  2. False

Answer: 2

Question 26:  Who among the following built The Red fort in New Delhi ?

  1. Akbar
  2. Shahjahan
  3. Babar
  4. Aurangazeb

Answer: 2

Question 27:  Which of these places is not located in Mumbai?

  1. The Gateway of India
  2. The Kamala Nehru Park
  3. The Juhu Beach
  4. The Charminar

Answer: 2

Question 28:  The first President of India who died while in office was –

  1. D. Sharma
  2. Giri
  3. Radhakrishnan
  4. Zakir Hussain

Answer: 4

Question 29:  The language spoken by the people by Pakistan is ?

  1. Palauan
  2. Nauruan
  3. Hindi
  4. Sindhi

Answer: 3

Get Here: Current  International News

Question 30: The most important river of Orissa is?

  1. Mahanadi
  2. Godaveri
  3. Bramaputra
  4. Sharavathi

Answer: 1

Final Words:

Candidates must do practice from above General Knowledge Online Test as this test is prepared by our team of recruitmentresult.com we hope these question will beneficial for your practice. Write us for any help or query in below box. All the best!!

Something That You Should Put An Eye On

Defence Current AffairsOnline Test Series
Monthly Current AffairsRail Budget
Union Budget Price AlertWays to Pay less Tax
Awards And HonoursDaily Current Affairs
Current Affairs QuizCurrent Affairs for bank exams

Filed in: Latest GK, online quiz, Question & Answers, Question Paper Tags: 

39 Responses to "General Knowledge Online Test | Free GK Mock Test for Competitive Exams"

  1. SAMEER

    Amazing Quiz

    • Amritanshu

      Thanks sir good quedtion for preparation

      • Amritanshu

        Good question for cracking upsc exam.

  2. Krish

    Thanks sir for giving current amazing question answers….

  3. sai

    really excellent sir

  4. sam

    very helpful

  5. saikat

    thanks sir

  6. Manti

    Thanks sir

  7. priya

    thank you sir

  8. shankararao

    thanks…

  9. Sorna

    Very Much Useful ……Thank u…

  10. lallikrishna

    Really Useful sir…thank you sir.

  11. Affu

    nice…helpful…. thanks….

  12. anil kumar

    nice…helpful…. thanks

  13. gnanam

    thank u so much..it will be very useful if you provide these type of questions regularly..

  14. srinu

    It’s amazing

  15. sandhya

    Thanks sir… It will be very useful….

  16. sumit

    thanks

  17. arjun

    very useful

  18. arjun

    awesome

  19. yogiiah

    Thank you It’s a good practise

  20. syedbasha

    Thank u its nice practice

  21. Hanumant

    It’s very very usefull. every one job seeker practice it.

  22. harsh vardhan mamgai

    This is very good apportunity for talented students thank you very much for these good questions…….

  23. pankaj

    awsome

  24. Arati

    Thanku it is nice practice

  25. urmi

    it is very useful sir.

  26. lulu das

    Thanks sir

  27. sumant

    very useful

  28. altaf

    good can u just update latest current affairs of 2016 and 2017

  29. durgesh

    thank sir

  30. bharathi

    thank u so much plz update more quizs with answers

  31. Aparna

    thank you sir
    it is very useful for me in cucet 2017

  32. palani

    thanks for guide

  33. Pankaj Solanki

    Cool

  34. Nitin Nayan

    Very helpfull for competative exams

  35. Harish Dhange

    This is first competitive exam for me so I know how the exmas are taken or held…..This online exam very helpful for me…Now i have an idea about how exmas are….Thanks sir…

  36. kiran kumar savanapudiq

    VERY NICE WE WANT MUCH MORE PRACTICE PAPERS LIKE THIS TNQ ….

  37. sani

    thanks sir…..
    this is awasome way to study.

Leave a Reply

Submit Comment