ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

ADVERTISEMENT


GENPACT Placement Papers – Study From Solved Previous Placement Paper

GENPACT Placement Papers

Here we’ve brought the GENPACT Placement Papers for you!!! Candidates who are willing to join Genpact, a global organization, firstly they are required to qualify its examination process. Candidates can get success by study from GENPACT Previous Placement Paper. Both freshers and experienced candidates who are preparing for this exam they can acquire the solved Placement Papers through this page to know the test pattern.

Genpact conducts the recruitment process time to time to hire talented candidates. The recruitment process includes Written Exam, Group Discussion, Technical Interview and HR Interview. Candidates can crack the first stage of recruitment process by preparing at their best level. Candidates can practice with the GENPACT Previous Papers which are provided on this page by the group members of recruitmentresult.com.

GENPACT Placement Papers

Ques 1. In simple interest what sum amounts of Rs.1120/- in 4 years and Rs.1200/- in 5 years ?

1)    Rs. 500

2)    Rs. 600

3)    Rs. 800

4)    Rs. 900

Ans. 3

Ques  2. How many mashes are there in 1 squrare meter of wire gauge if each mesh is 8mm long and 5mm wide ?

1)    2500

2)    25000

3)    250

4)    250000

Ans. 2

Read Also: Last Minute Exam Preparation Tips

Ques  3. In a row of children Nidhi is twelfth from left end and Radha is sixth from right end. When Radha is shifted to left by two places and Nidhi is shifted to right by two places there six children between Radha and Nidhi. How many children are there in the row?

1)    23

2)    27

3)    26

4)    28

5)    None of these

Ans. 4

Ques  4. If the order of the letter in the English alphabet is reversed which letter will be the seventh to right of the twelfth letter from the right?

1)    E

2)    V

3)    F

4)    U

5)    None of these

Ans. 1

Want to Know? Tips To Create Your Own Study Guide

Ques  5. If it is a possible to make a meaningful word from the first, the fourth, the seventh and the ninth letters of the word PESTICIDE, then last letter of the word is your answer. If more than one such word can be formed give ‘M’ as your answer and if no such word can be formed give ‘X’ as your answer.

1)    E

2)    T

3)    P

4)    M

5)    X

Ans. 5

Ques  6. Sudesh was standing in the garden early in the morning after sunrise. His sister Gauri, who was coming from the opposite directions, saw that Sudesh’s shadow had fallen to his right. Which directions was Gauri facing?

1)    North

2)    South

3)    South-West

4)    North-East

5)    None of these

Ans. 1

Must Check These Related Links:

Ques  7. Mitali, a student of VIIIth standard, ranks eighth when put in class VIII A, ranks fifth when put in class VIII B, and ranks sixth when put in class VIII C. What will be Mitali’s rank if students of all the three sections are put together?

1)    17th

2)    16th

3)    15th

4)    Cannot be determined

5)    None of these

Ans. 1

Ques  8. If on an item a company gives 25% discount, they earn 25% profit. If they now give 10% discount then what is the profit percentage.

1)    40%

2)    55%

3)    35%

4)    30%

Ans. 4

Check Common Mistakes You Make in Tests

Directions (Q. 9-12): Study the following letter-number series carefully and answer the questions given below:

J 5 4 T P 2 3 K L Q 3 7 R D A 6 8 3 F H 7 8

Ques  9. How many odd numbers are there which are immediately followed by an even number and immediately preceded by a letter?

1)    One

2)    Two

3)    Three

4)    Four

5)    None of these

Ans. 2

Ques  10. How many letters are there in the given sequence which are immediately preceded by an odd number and immediately followed by a letter?

1)    Four

2)    Three

3)    Two

4)    One

5)    None of these

Ans. 2

Read Now: Tips to Overcome the Fear of Exam

Ques 11. If the positions of all the letters in the given sequence is reversed, like H and J are interchanged, F and T are interchanged and so on, but the position of numeral is kept undisturbed, which letter will be at the eighth position from the right end?

1)    A

2)    K

3)    P

4)    D

5)    None of these

Ans. 3

Ques  12. If the position of the first half of the sequence given above is interchanged with the second half of the sequence without changing the order within the halves, which letter/number will be fourth to the left of the fourteenth letter/number from the left?

1)    Q

2)    H

3)    R

4)    L

5)    None of these

Ans. 5

Ques  13. A certain number of men can finish a piece of work in 10 days. If however there were 10 men less it will take 10 days more for the work to be finished. How many men were there originally?

1)    110 men

2)    130 men

3)    100 men

4)    none of these

Ans. 1

Read Here: Best Ways To Finish Exam On Time

Ques 14. Amita is taller than Rita but not as tall as Sapna, who is shorter than Farida. Sumedha is shorter than Farida but not as short as Rita. Who is the shorest among them?

1)    Amita

2)    Sumedha

3)    Rita

4)    Cannot be determined

5)    None of these

Ans. 3

Ques  15. If a sum of money compound annually amounts of thrice itself in 3 years. In how many years will it become 9 times itself.

1)    6

2)    8

3)    10

4)    12

Ans. 1

Ques  16. Two trains move in the same direction at 50 kmph and 32 kmph respectively. A man in the slower train observes the 15 seconds elapse before the faster train completely passes by him. What is the length of faster train ?

1)    100m

2)    75m

3)    120m

4)    50m

Ans. 2

Read Here: How To Find Online Study Material

Ques 17. How many pairs of letters are there in the word INSTITUTE which have as many letters between them in the word as in the English alphabet?

1)    Six

2)    Two

3)    One

4)    Three

5)    None of these

Ans. 5

Ques  18. If “go out or in to the roomï” is coded to make a passcode as “or to to go in the out roomï”, how will “was she good at the card gameï” be coded following the same rule?

1)    good the was at card she game

2)    good was the at card she game

3)    good the at was card she game

4)    good the was at she card game

5)    None of these

Ans. 1

You May Read This: Strategies To Improve Memory

Ques 19. If each letter in the English alphabet is assigned an even number such as A = 2, B = 4 and so on, then what will be the total value of the letters in the word LEAD?

1)    42

2)    40

3)    46

4)    44

5)    None of these

Ans. 4

Ques  20. “Some stars are planetsï” and “No planet is a satelliteï”. If both these statements are true, then which of the following statements is definitely true?

1)    No star is a satellite.

2)    All planets are stars.

3)    All stars are either planets or satellites.

4)    Some planets are stars.

5)    None of these

Ans. 4

Read Now: How to Get in the Mood to Study

By preparing with GENPACT Placement Papers candidates can get an idea of questions asked in the test and by regular practicing, candidates can boost up their confidence to crack the exam. You may also go through our web portal to get placement paper of other reputed companies. If you have any query you may ask in comment box that is given in below section. We will try to solve your problem shortly.

Something That You Should Put An Eye On

Tips to Manage StressHow to Prepare for Written Exam
How To Stay Awake All Night To StudyGet Rid Of Sleeping While Studying
How Can You Write Fast In Exams?How To Prepare For Online Exam
Tips to Reaching Your Full PotentialTips to Manage Time In Exam

Filed in: Placement Papers Tags: 

Are You Still Jobless, Get Salary Upto 8.5 Lakhs – Apply Now


ADVERTISEMENT


Leave a Reply

Submit Comment