Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

GITAM Previous Question Papers | GAT, CDL Sample/Model Papers Download

GITAM Previous Question Papers

With regular preparation from GITAM Previous Question Papers, candidates can increase their accuracy level. Here on below section of this page, you will get Last Year’s GITAM Question Papers.

Contenders can acquire an idea of question asked in the GITAM Admission Test by going through the GITAM GAT Model Papers PDF. We have also provided GITAM university sample papers subject wise such as Physics, Chemistry etc on this page.

Type of Questions asked in GITAM Admission Test:

All the questions asked in GITAM CDL exam are of multiple choices in nature. GITAM Admission Test will be conducted through online mode. Candidates can check the questions asked in GITAM GAT previous year exams through this page.

To fetch more information regarding the GITAM Previous Question Papers, you are suggested to go through below section of this page which is well created by the team of recruitmentresult.com

GITAM Question Papers

Name of the UniversityGandhi Institute of Technology and Management
Name Of The TestGITAM Admission Test
CategoryGITAM Model Papers /  GITAM Sample Papers

GITAM Question Papers

Question 1: The nucleus of an atom consists of

  1. electrons and neutrons
  2. electrons and protons
  3. protons and neutrons
  4. All of the above

Answer: 3

Question 2: The number of moles of solute present in 1 kg of a solvent is called its

  1. molality
  2. molarity
  3. normality
  4. formality

Answer: 1

Book Your Slot: GITAM GAT Slot Booking

Question 3: The most electronegative element among the following is

  1. Sodium
  2. Bromine
  3. Fluorine
  4. Oxygen

Answer: 3

Question 4: The metal used to recover copper from a solution of copper sulphate is

  1. Na
  2. Ag
  3. Hg
  4. Fe

Answer: 4

Question 5: The number of d-electrons in Fe2+ (Z = 26) is not equal to that of

  1. P-Electrons In Ne(Z = 10)
  2. S-Electrons In Mg(Z = 12)
  3. D-Electrons In Fe(Z = 26)
  4. P-Electrons In CI(Z = 17)

Answer: 4

Know Here: How To Stay Awake All Night To Study

Question 6: The metallurgical process in which a metal is obtained in a fused state is called

  1. Smelting
  2. Roasting
  3. Calcinations
  4. Froth Floatation

Answer: 1

Question 7: The oldest rocks in the earth’s crust were once molten, and came from deep inside the earth. The molten rock, called magma, spewed out in volcanic eruptions during the earth;s early life and solidified into hard rock’s called

  1. Granite
  2. Basalt
  3. Igneous Rocks
  4. Sedimentary Rocks

Answer: 3

Question 8: The law which states that the amount of gas dissolved in a liquid is proportional to its partial pressure is

  1. Dalton’s law
  2. Gay Lussac’s law
  3. Henry’s law
  4. Raoult’s law

Answer: 3

Want to Know? How To Crack Engineering Exams

Question 9: The gas present in the stratosphere which filters out some of the sun’s ultraviolet light and provides an effective shield against radiation damage to living things is

  1. Helium
  2. Ozone
  3. Oxygen
  4. Methane

Answer: 2

Question 10:  The most commonly used bleaching agent is

  1. Alcohol
  2. Carbon Dioxide
  3. Chlorine
  4. Sodium Chlorine

Answer: 3

Question 11:  Radiocarbon is produced in the atmosphere as a result of

  1. collision between fast neutrons and nitrogen nuclei present in the atmosphere
  2. action of ultraviolet light from the sun on atmospheric oxygen
  3. action of solar radiations particularly cosmic rays on carbon dioxide present in the atmosphere
  4. lightning discharge in atmosphere

Answer: 1

Question 12: It is easier to roll a stone up a sloping road than to lift it vertical upwards because

  1. work done in rolling is more than in lifting
  2. work done in lifting the stone is equal to rolling it
  3. work done in both is same but the rate of doing work is less in rolling
  4. work done in rolling a stone is less than in lifting it

Answer: 4

Start Here: Physics Online Test

Question 13: The absorption of ink by blotting paper involves

  1. Viscosity Of Ink
  2. Capillary Action Phenomenon
  3. Diffusion Of Ink Through The Blotting
  4. Siphon Action

Answer: 2

Question 14: Siphon will fail to work if

  1. the densities of the liquid in the two vessels are equal
  2. the level of the liquid in the two vessels are at the same height
  3. both its limbs are of unequal length
  4. the temperature of the liquids in the two vessels are the same

Answer: 2

Question 15: Large transformers, when used for some time, become very hot and are cooled by circulating oil. The heating of the transformer is due to

  1. the heating effect of current alone
  2. hysteresis loss alone
  3. both the heating effect of current and hysteresis loss
  4. intense sunlight at noon

Answer: 3

Question 16: Nuclear sizes are expressed in a unit named

  1. Fermi
  2. Angstrom
  3. Newton
  4. Tesla

Answer: 1

Read Out: Chemistry Questions And Answers

Question 17: Light year is a unit of

  1. Time
  2. Distance
  3. Light
  4. Intensity Of Light

Answer: 2

Question 18:  Mirage is due to

  1. unequal heating of different parts of the atmosphere
  2. magnetic disturbances in the atmosphere
  3. depletion of ozone layer in the atmosphere
  4. equal heating of different parts of the atmosphere

Answer: 1

Question 19:  Light from the Sun reaches us in nearly

  1. 2 minutes
  2. 4 minutes
  3. 8 minutes
  4. 16 minutes

Answer: 3

Question 20: Stars appears to move from east to west because

  1. all stars move from east to west
  2. the earth rotates from west to east
  3. the earth rotates from east to west
  4. the background of the stars moves from west to east

Answer: 1

START: Quantitative Aptitude Quiz

Procedure To Download The GITAM Previous Question Papers:

Candidates can download the GITAM Previous Year Question Papers with the help of below stated some simple and easy guidelines given below:

  • First of all, you have to visit the official web portal of the Gandhi Institute of Technology and Management that is krc.gitam.edu for GITAM Question Papers
  • On the home page of the official web portal, you have to hit on “Old Question paper” tab given in the menu bar for GITAM University Question Papers
  • After tapping the above said link for GITAM Model Question Papers, a new page will appear on your screen
  • Now you have to enter all the asked details for GITAM Old Question Papers such as campus, degree etc
  • After entering all the asked details for GITAM University Question Papers, you have to hit on “view” tab
  • Within few seconds, your GITAM University Previous Question will appear on your screen in PDF format
  • You are advised to go through GITAM Question Papers and also download the GITAM Previous Question Papers B Tech
  • At last, you have to take a print out of the Previous Question Papers GITAM and start practicing from the www gitam edu Question Papers accordingly

Hit Here: GITAM GAT Previous Question Papers

Hit Here: CDL GITAM Previous Question Papers

Final Words:

For getting more GITAM Previous Question Papers, you may check Official Link. You are advised to stay in touch with our web portal to grab more information regarding the latest updates related to recruitment, result, admit card.

For any query regarding GITAM Entrance Exam Previous Question Papers, you can comment in below given comment box. We will try to solve your query regarding GITAM GAT Previous Question Papers as soon as possible.

Something That You Should Put an Eye On

GITAM University AdmissionGITAM University CDL Time Table
GITAM University Admit CardGITAM GAT Result
GITAM University CounsellingGITAM GAT Application Form
GITAM Cut OffEngineering Exam Calendar

Filed in: Question Paper Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment