Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

GRE Practice Test | 2019 Online Free – Full Answers & Explanations GRE Tests

GRE Practice Test 2019

By solving GRE Practice Test 2019 candidates will be able to learn about what they good at and what their weak points are. These GRE Free Online Tests along with Full Answers & Explanations will help you to concentrate on your weakest areas.

This GRE Practice Test 2019 has questions of verbal reasoning, quantitative reasoning, critical thinking and analytical writing skills. To take admission in the graduate schools you need to have mastery in these subjects.

Something you should know about GRE TEST

It is a test that is used by most of the colleges and universities as a factor in determining graduate school admissions. So candidates have to prepare well to qualify the GRE Practice Test 2019 to get the admission in graduate schools.

After the GRE Practice Test 2019 candidates will get the score reports. To know more candidates can go through below section of this page which is well created by the team of recruitmentresult.com.

GRE Practice Test

Question1. A train always has

  1. Rails
  2. Driver
  3. Guard
  4. Engine

Answer: 4

Check Here: GRE Coaching In Hyderabad

Question2. Which one of the following is always found in ‘Bravery’?

  1. Experience
  2. Power
  3. Courage
  4. Knowledge

Answer: 3

Question3. A song always has

  1. Word
  2. Chorus
  3. Musician
  4. Tymbal

Answer: 1

Question4. Yesterday I saw an ice cube which had already melted due to heat of a nearby furnace.

  1. Always
  2. Never
  3. Often
  4. Sometimes

Answer: 2

Get Best Answer: How to Prepare For GRE?

Question5. What is found necessarily in milk?

  1. Cream
  2. Curd
  3. Water
  4. Whiteness

Answer: 4

Question6. The total of the ages of Amar, Akbar and Anthony is 80 years. What was the total of their ages three years ago ?

  1. 71 years
  2. 72 years
  3. 74 years
  4. 77 years

Answer: 1

Question7. Two bus tickets from city A to B and three tickets from city A to C cost Rs. 77 but three tickets from city A to B and two tickets from city A to C cost Rs. 73. What are the fares for cities B and C from A ?

  1. 4, Rs. 23
  2. 13, Rs. 17
  3. 15, Rs. 14
  4. 17, Rs. 13

Answer: 2

Download Here Free: GRE Sample Paper

Question8. An institute organised a fete and 1/5 of the girls and 1/8 of the boys participated in the same. What fraction of the total number of students took part in the fete ?

  1. 2/13
  2. 13/40
  3. Data inadequate
  4. None of these

Answer: 3

Question9. A number of friends decided to go on a picnic and planned to spend Rs. 96 on eatables. Four of them, however, did not turn up. As a consequence, the remaining ones had to contribute Rs. 4 each extra. The number of those who attended the picnic was

  1. 8
  2. 12
  3. 16
  4. 24

Answer: 1

Question10. A, B, C, D and E play a game of cards. A says to B, “If you give me three cards, you will have as many as E has and if I give you three cards, you will have as many as D has.” A and B together have 10 cards more than what D and E together have. If B has two cards more than what C has and the total number of cards be 133, how many cards does B have ?

  1. 22
  2. 23
  3. 25
  4. 35

Answer: 3

Must Check: GRE Exam Pattern

Question 11 A school management purchased 50 books for students. But they saw that they could get 14 more books by spending Rs. 76 more and the average price per book would be reduced by Rs.1. The average price (in Rs.)of each book they bought, was:

  1. 20
  2. 25
  3. 15
  4. 10

Answer: 4

Question 12 The average marks secured by 55 girls was 67. But it was discovered that an item 85 was misread as 58. What is the correct mean of marks?

  1. 5
  2. 5
  3. 4
  4. 5

Answer: 4

Question 13 The average of 20 numbers is zero. Of them, at the most, how many may be greater than zero?

  1. 15
  2. 01
  3. 10
  4. 19

Answer: 4

Get Here Updated: GRE Syllabus

Question 14 The average weight of 8 person’s increases by 2.5 kg when a new person comes in place of one of them weighing 65 kg. What might be the weight of the new person?

  1. 76 kg
  2. 5 kg
  3. 85 kg
  4. Data inadequate

Answer: 3

Question15? % of 15 = 4.5

  1. 3
  2. 30
  3. 15
  4. 10
  5. None of these

Answer: 2

Question 16 If total population of two states in 1996 was 90 lakhs, what was the total population of two states in 1997? (in Lakh)

  1. 75
  2. 25
  3. 50
  4. Can’t be determined
  5. None of these

Answer: 4

Must Read: Best Ways To Finish Exam On Time

Question 17 If the ratio between the population of states A and B in year 1999 was 2 : 3 respectively, what was the respective ratio in 1998 ?

  1. 28 : 39
  2. 13 : 21
  3. 19 : 21
  4. 21 : 19
  5. None of these

Answer: 1

Question 18 If population of state A in 1996 was 20 lakh, what was the average population of state in 1996, 1997 and 1998 together?

  1. 33
  2. 30
  3. 25
  4. 75
  5. None of these

Answer: 3

Question 19 What was the effective percentage increase in population of state A from 1999 to 2001?

  1. 75
  2. 25
  3. 101
  4. 103
  5. None of these

Answer: 4

Check Here: Tips to Manage Time In Exam

Question 20 If population of state B in 1998 was 80 lakh, what was its approximate population in 1996 ? (in lakh)

  1. 40
  2. 30
  3. 25
  4. 95
  5. 75

Answer: 2

Advantages of GRE Practice Test

By solving GRE Practice Test provided on this page, candidates will be able to prepare for the upcoming exam in an excellent way. You do not have to register or make payment for the GRE Online Practice Test.

Questions available on this web page are categorized and after giving the quiz you will get the immediate scores on your desktop. This Score report includes a complete rationale (explanation) for every question you got wrong.

It also helps in increasing or testing your ability to solve the problems. To crack GRE exam in your first attempt you will need to have strong problem solving capabilities.

Also Know: How To Find Online Study Material

Last Words:

We hope that you are satisfied with the details of GRE Practice Test 2019 provided on this page. You can subscribe to our free mail services to solve Practice Test of GRE at any time.

Something That You Should Put An Eye On

GRE Exam FeeHow to Prepare for Written Exam
How Can You Write Fast In Exams?How To Maximize Your Score In Exam
How to Solve Problem in ExamTips To Score Good Marks
Last Minute Exam Preparation TipsTips To Create Your Own Study Guide

Filed in: online quiz, Question & Answers, Question Paper Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment