Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

GRE Sample Paper 2018 All Sections GRE Model Paper, Practice Test PDF

GRE Sample Paper

Let’s start preparation for Graduate Record Examinations from GRE Sample Paper which is given below. All the candidates are excited to know that they can download GRE Model Paper, Practice Test in PDF Form of all Sections from here at free of cost.

With the help of GRE Sample Paper 2018, students can easily qualify their Graduate Record Examinations with good marks.GRE is known as Graduate Record Examinations. Educational Testing Services (ETS) is the organizing body of this standardized test.

Various top Graduate Schools accepted ETS GRE scores for master’s degree programs such as Master of Science degree – MS in USA. Some of the countries accept GRE scores which are as given below.

IndiaUSA
UKAustralia
CanadaNew Zealand
SingaporeSpain
South AfricaThailand

So, candidates who want to pursue their further studies such as Masters they have to crack Graduate Record Examinations conducting by ETS. Team members of recruitmentresult.com have made this page for the convenience of candidates to provide them GRE Sample Paper 2018 in PDF Form. So, candidates can download GRE Exam Model Question Paper from here.

GRE Sample Paper

By pressing below given PDF link, you can download GRE Exam Model Paper easily.

Hit here to get: GRE Model Paper PDF

GRE Previous Year Questions and Answers:

Question 1: DRDL stands for

  1. Defence Research and Development Laboratary
  2. Department of Research and Development Laboratory
  3. Differential Research and Documentation Laboratary
  4. None of the above

Answer: A

Question 2: Who was the first Indian Chief of Army Staff of the Indian Army ?

  1. K.M. Cariappa
  2. Vice-Admiral R.D. Katari
  3. Maharaja Rajendra Singhji
  4. None of the above

Answer: A

Question 3: FRS stands for

  1. Fellow Research System
  2. Federation of Regulation Society
  3. Fellow of Royal Society
  4. None of the above

Answer: C

Get Here:

Question 4: Escape velocity of a rocket fired from the earth towards the moon is a velocity to get rid of the

  1. Earth’s gravitational pull
  2. Moon’s gravitational pull
  3. Centripetal force due to the earth’s rotation
  4. Pressure of the atmosphere

Answer: A

Question 5: GATT (General Agreement on Tariffs and Trade) is

  1. international agreement signed in 1947 between non-communist nations with the object of encouraging international trade unobstructed by tariff barriers
  2. agreement which seeks to achieve its aim by arranging and encouraging bargaining with trade concessions between members
  3. Both option A and B
  4. None of the above

Answer: C

Question 6: Coral reefs in India can be found in

  1. the coast of Orissa
  2. Waltair
  3. Rameshwaram
  4. Trivandrum

Answer: C

Want to Know? Tips To Create Your Own Study Guide

Question 7: A man has Rs. 480 in the denominations of one-rupee notes, five-rupee notes and ten-rupee notes. The number of notes of each denomination is equal. What is the total number of notes that he has?

  1. 45
  2. 60
  3. 75
  4. 90

Answer: D

Question 8: There are two examinations rooms A and B. If 10 students are sent from A to B, then the number of students in each room is the same. If 20 candidates are sent from B to A, then the number of students in A is double the number of students in B. The number of students in room A is:

  1. 20
  2. 80
  3. 100
  4. 200

Answer: C

Question 9: The price of 10 chairs is equal to that of 4 tables. The price of 15 chairs and 2 tables together is Rs. 4000. The total price of 12 chairs and 3 tables is:

  1. 3500
  2. 3750
  3. 3840
  4. 3900

Answer: D

Read Here: Best Ways To Finish Exam On Time

Question 10: If a – b = 3 and a2 + b2 = 29, find the value of ab.

  1. 10
  2. 12
  3. 15
  4. 18

Answer: A

Question 11: The price of 2 sarees and 4 shirts is Rs. 1600. With the same money one can buy 1 saree and 6 shirts. If one wants to buy 12 shirts, how much shall he have to pay ?

  1. 1200
  2. 2400
  3. 4800
  4. Cannot be determined
  5. None of these

Answer: B

Question 12: CUP: LIP: BIRD:?

  1. BUSH
  2. GRASS
  3. FOREST
  4. BEAK

Answer: D

Read Here: How To Find Online Study Material

Question 13: Flow : River :: Stagnant : ?

  1. Rain
  2. Stream
  3. Pool
  4. Canal

Answer: C

Question 14: Paw : Cat :: Hoof : ?

  1. Lamb
  2. Elephant
  3. Lion
  4. Horse

Answer: D

Question 15: Ornithologist : Bird :: Archealogist : ?

  1. Islands
  2. Mediators
  3. Archealogy
  4. Aquatic

Answer: C

You May Read This: Strategies To Improve Memory

Question 16: Peacock : India :: Bear : ?

  1. Australia
  2. America
  3. Russia
  4. England

Answer: C

Question 17: Conference : Chairman :: Newspaper : ?

  1. Reporter
  2. Distributor
  3. Printer
  4. Editor

Answer: D

Question 18: Safe : Secure :: Protect : ?

  1. Lock
  2. Sure
  3. Guard
  4. Conserve

Answer: C

Read Now: How to Get in the Mood to Study

Question 19: Master : OCUVGT :: LABOUR : ?

  1. NCDQWT
  2. NDERWT
  3. NBERWT
  4. NEDRWT

Answer: A

Question 20: Microphone : Loud :: Microscope : ?

  1. Elongate
  2. Investigate
  3. Magnify
  4. Examine

Answer: C

GRE Preparation Books:

RankTitlePublisher
1Magoosh GRE BookMagoosh
2Magoosh’s Free GRE eBooksMagoosh
3The Official Guide to the GRE Revised General Test, 3rd EditionETS
4Official GRE Verbal Reasoning Practice Questions & Official GRE Quantitative Reasoning Practice QuestionsETS
5PowerPrep and PowerPrep PLUSETS
6Barron’s 6 GRE Practice TestsBarron’s
7Practicing to Take the GRE General Test, 10th EditionETS
8The Manhattan GRE Series (Books 1-8)Manhattan
9GRE Analytical Writing: Solutions to Real Essay Topics (Books 1 & 2)Vibrant Publishers
*HMCracking the GRE, 2017 EditionThe Princeton Review
*HMNew GRE Premier 2011-2012 Book ReviewKaplan
*HMNew GRE with 8 Practice TestsMcGraw Hill

Check Here: Tips to Make Study Interesting

Steps to prepare for GRE Exam:

  • To prepare for GRE Exam, first of all you must target your weaknesses and strengths.
  • Now take a GRE Practice Test with full-length, practical practice test to check out what are your Quantitative and Verbal scores at present time.
  • After that you are advised to Set Your Study Schedule according to the subjects.
  • Develop Your Study Plan and start preparation according to GRE Sample Paper 2018

Important Note:

You can get GRE Sample Paper 2018 through PDF links which is given above. Keep in touch with us through Facebook and Google Plus to get updates regarding GRE 2018 Sample Paper time to time. If you face any problem regarding GRE Model Question Paper given here, you can leave the comment in comment box. We will try to solve your problem regarding GRE Model Paper 2018 as soon as possible.

Something That You Should Put An Eye On
GRE Exam ResultsGRE Coaching In Hyderabad
Last Minute Exam Preparation TipsHealth Hazards due to over Studying
How to Prepare for Written ExamTips to Manage Time In Exam
How To Prepare For Online ExamMakes Your Brain Work Better

Filed in: Question & Answers, Question Paper Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment