Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

GUJCET Question Paper 2020 ગુજરાત કોમન એન્ટ્રન્સ ટેસ્ટ Previous Papers PDF

GUJCET Question Paper

Gujarat Secondary and Higher Secondary Education Board conducts ગુજરાત કોમન એન્ટ્રન્સ ટેસ્ટ for admission in B.Tech programme. Download GUJCET Question Paper PDF to start preparation of the exam. Get Direct Link to download GUJCET Previous Papers from Here.

recruitmentresult.com

GUJCET Question Papers

Download GUJCET Papers In Gujarati PDF

GUJCET Papers In GujaratiGUJCET Sample Papers
GUJCET Physics & Chemistry Question Paper 2017Press Here
GUJCET Physics & Chemistry Question Paper 2016Press Here
GUJCET Physics & Chemistry Question Paper 2011Press Here
GUJCET Physics & Chemistry Question Paper 2015Press Here
GUJCET Mathematics Question Paper 2011Press Here
GUJCET Biology Question Paper 2010Press Here
GUJCET Biology Question Paper 2009Press Here
GUJCET Mathematics Question Paper 2010Press Here
GUJCET Mathematics Question Paper 2009Press Here
GUJCET Exam Papers for PhysicsPress Here
GUJCET Question Papers With Solution for BiologyPress Here
GUJCET Old Question Papers In Gujarati for ChemistryPress Here
GUJCET Papers In Gujarati Free Download Here for MathsPress Here

GUJCET Papers – Question and Answers

Here you can find question and answers apart from GUJCET Papers In Gujarati With Solution by moving your cursor downwards.

Question1. Radiocarbon is produced in the atmosphere as a result of

  1. collision between fast neutrons and nitrogen nuclei present in the atmosphere
  2. action of ultraviolet light from the sun on atmospheric oxygen
  3. action of solar radiations particularly cosmic rays on carbon dioxide present in the atmosphere
  4. lightning discharge in atmosphere

Answer: Option 1

Question2. It is easier to roll a stone up a sloping road than to lift it vertical upwards because

  1. work done in rolling is more than in lifting
  2. work done in lifting the stone is equal to rolling it
  3. work done in both is same but the rate of doing work is less in rolling
  4. work done in rolling a stone is less than in lifting it

Answer: Option 4

Question3. The absorption of ink by blotting paper involves

  1. viscosity of ink
  2. capillary action phenomenon
  3. diffusion of ink through the blotting
  4. siphon action

Answer: Option 2

Read Out Here: Techniques To Prepare for Written Exam

Question4. Siphon will fail to work if

  1. the densities of the liquid in the two vessels are equal
  2. the level of the liquid in the two vessels are at the same height
  3. both its limbs are of unequal length
  4. the temperature of the liquids in the two vessels are the same

Answer: Option 2

Question5. Large transformers, when used for some time, become very hot and are cooled by circulating oil. The heating of the transformer is due to

  1. the heating effect of current alone
  2. hysteresis loss alone
  3. both the heating effect of current and hysteresis loss
  4. intense sunlight at noon

Answer: Option 3

Question6. Nuclear sizes are expressed in a unit named

  1. Fermi
  2. angstrom
  3. newton
  4. tesla

Answer: Option 1

Question7. The oldest rocks in the earth’s crust were once molten, and came from deep inside the earth. The molten rock, called magma, spewed out in volcanic eruptions during the earth;s early life and solidified into hard rock’s called

  1. granite
  2. basalt
  3. igneous rocks
  4. sedimentary rocks

Answer: Option 3

Get Here: Last Minute Exam Study Preparation Tips

Question8. The law which states that the amount of gas dissolved in a liquid is proportional to its partial pressure is

  1. Dalton’s law
  2. Gay Lussac’s law
  3. Henry’s law
  4. Raoult’s law

Answer: Option 3

Question9. The gas present in the stratosphere which filters out some of the sun’s ultraviolet light and provides an effective shield against radiation damage to living things is

  1. helium
  2. ozone
  3. oxygen
  4. methane

Answer: Option 2

Question10. The most commonly used bleaching agent is

  1. alcohol
  2. carbon dioxide
  3. chlorine
  4. sodium chlorine

Answer: Option 3

Imp. Links related to GUJCET:

GUJCET 2020Get Details
GUJCET SyllabusGet Details
GUJCET Admit CardGet Details
GUJCET Online ApplicationGet Details
GUJCET Answer KeyGet Details

Question11. Simple interest on a certain sum of money for 3 years at 8% per annum is half the compound interest on Rs. 4000 for 2 years at 10% per annum. The sum placed on simple interest is:

  1. 1550
  2. 1650
  3. 1750
  4. 2000

Answer: Option 3

Question12. If the simple interest on a sum of money for 2 years at 5% per annum is Rs. 50, what is the compound interest on the same at the same rate and for the same time?

  1. 51.25
  2. 52
  3. 54.25
  4. 60

Answer: Option 1

Question13. The difference between simple interest and compound on Rs. 1200 for one year at 10% per annum reckoned half-yearly is:

  1. 2.50
  2. 3
  3. 3.75
  4. 4
  5. None of these

Answer: Option 2

Question14. The difference between compound interest and simple interest on an amount of Rs. 15,000 for 2 years is Rs. 96. What is the rate of interest per annum?

  1. 8
  2. 10
  3. 12
  4. Cannot be determined
  5. None of these

Answer: Option 1

Check Here: How to Solve Objective Type Questions

Question15. The compound interest on a certain sum for 2 years at 10% per annum is Rs. 525. The simple interest on the same sum for double the time at half the rate percent per annum is:

  1. 400
  2. 500
  3. 600
  4. 800

Answer: Option 2

Question16. We have to

P :      as we see it

Q :     speak the truth

R :      there is falsehood and weakness

S :      even if all around us

The Proper sequence should be:

  1. RQSP
  2. QRPS
  3. RSQP
  4. QPSR

Answer: Option 4

Question17. When it began to rain suddenly on the first of January

P :      to celebrate the new year

Q :     we ran for shelter

R :      to the neighbouring house

S :      where many people had gathered

The Proper sequence should be

  1. QRPS
  2. PSQR
  3. PRSQ
  4. QRSP

Answer: Option 4

Question18. He told us that

P :      and enjoyed it immensely

Q :     in a prose translation

R :      he had read Milton

S :      which he had borrowed from his teacher

The Proper sequence should be:

  1. RSQP
  2. QRPS
  3. RQSP
  4. RQPS

Answer: Option 3

Want to Know? Tips to Prepare for Written Exam

Question19. He knew that

P :      and then to save himself

Q :     was to save all the lives

R :      entrusted to his care

S :      the duty of a captain

The Proper sequence should be:

  1. PQRS
  2. SQRP
  3. SPRQ
  4. QSRP

Answer: Option 2

Question20. It is not, therefore

P :      that I pay a tribute

Q :     to conductors as a class

R :      with any feeling of unfriendliness

S :      to a particular member of that class

The Proper sequence should be:

  1. PQRS
  2. RQPS
  3. RSPQ
  4. PSRQ

Answer: Option 3

Press Here For: GUJCET Official Link

GUJCET 2020 Exam Dates

EventsDates
Notification Release2nd week of March 2020
Application ReleaseLast week of March 2020
Last date to apply2nd week of April 2020
Admit Card Issue1st week of May 2020
Date of Exam2nd week of May 2020
Answer Key Release3rd week of May 2020
Result Declaration4th week of May 2020
Counselling1st week of June 2020

ગુજરાત કોમન એન્ટ્રન્સ ટેસ્ટ Previous Papers PDF

ગુજરાત કોમન એન્ટ્રન્સ ટેસ્ટની ક્વોલિફાય કરવા માટે અરજી કરનાર ઉમેદવારો GUJCET પ્રશ્નપત્ર 2020 પીડીએફ ડાઉનલોડ કરવા જોઈએ, જે સત્તાવાર વેબસાઇટ પર તેમજ અમારા પેજ પર ઉપલબ્ધ છે. તેથી તમે શું રાહ જોઈ રહ્યા છે? જલદીથી આગળ વધો અને યોગ્ય લિંકને હિટ કરો!!!

Gujarat Common Entrance Test is conducted for providing admission to the students in undergraduate engineering courses in the state of Gujarat. Candidates can check GUJCET Question Paper 2020 by going through the official site or form our page as our team recruitmentresult.com has provided the direct link here.

Final Note!!

Hope, you are satisfied with this page of GUJCET Question Paper 2020. In case, you have any query regarding GUJCET Papers in Gujarati with Answer or GUJCET Previous Year Question Papers, you may drop comment in below mentioned comment box and our team will provide satisfactory answers as soon as possible.

Something That You Should Put an Eye On

Strategies To Improve MemoryHow Do Toppers Study?
Avoid Sleeping While StudyingOnline Quiz for Competitive Exams
Tips To Create Your Study GuideHow To Prepare For Online Exam
How To Find Online Study MaterialHow to Solve Problem in Exam


Filed in: Question Paper Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment