Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

HDFC Bank Placement Papers, Download All Sample/Model Question Paper PDF

HDFC Bank Placement Papers

HDFC Bank is one of the first new generations, tech-savvy commercial banks of India which recruits eligible candidates every year to its various HDFC job openings. Candidates who are willing to get recruit in HDFC Bank must prepare from HDFC Bank Placement Papers.

Aspirants must check All Sample/Model Question Paper PDF given below on the page of recruitmentresult.com. HDFC sample paper plays an important role as they will be very helpful during the preparation. Candidates have to work hard in order to crack HDFC written exam.

Check Here – HDFC Bank Recruitment

HDFC Bank selects eligible aspirants on the basis of written test, group discussion and interview performance. Candidates preparing for written exam must download HDFC Bank Placement Papers PDF and should start preparation to get HDFC Jobs.

HDFC Bank Placement Papers

HDFC Bank Model Paper PDF’s:

Generally, the Topics included in HDFC Bank Recruitment is General English, General Knowledge, Computer Knowledge, Aptitude, Reasoning Etc., After checking them from HDFC Bank sample Paper PDF below provided below, candidates an prepare well and eventually can get placed easily by performing well.

Download Question Paper PDF!!

Download Aptitude Question and Answers PDFPress Here
Download Technical Question and Answers PDFPress Here
Download Reasoning Question and Answers PDFPress Here

HDFC Bank Question and Answers

Question 1: Which bank projects India’s FY19 GDP growth at 7.3 pc?

  1. IMF
  2. World Bank
  3. IBRD
  4. IFC

Answer: 2

Question 2: Which multinational bank allows customers to check certain banking information through Facebook Messenger?

  1. Citigroup
  2. HSBC
  3. Barclays Investment Bank
  4. Deutsche Bank

Answer: 1

Question 3: This bank partners with Celebrus Capital Ltd and Fortune Wealth Management Co India Pvt. Ltd. for providing Portfolio Investment Scheme (PIS) services to Non-resident Indians (NRIs)?

  1. DCB Bank
  2. Federal Bank
  3. IDBI Bank
  4. Indusland Bank

Answer: 2

Question 4: Which bank has launched instant overdraft “InstaOD” facility for MSME (Micro, Small and Medium Enterprises) customers?

  1. Yes Bank
  2. ICICI Bank
  3. KVB Bank
  4. Kotak Mahindra Bank

Answer: 2

Question 5: Recently, Which bank reduces Charges on Non-Maintenance of Minimum Balance?

  1. SBI bank
  2. Canara
  3. ICICI
  4. Axis

Answer: 1

Know About – HDFC Bank Salaries

Question 6: This bank launches online service to send money globally recently.

  1. IDBI Bank
  2. Yes Bank
  3. RBL Bank
  4. DCB Bank

Answer: 4

Question 7: Which country become the 69th member of the European Bank for Reconstruction and Development (EBRD)?

  1. Hong Kong
  2. Ethiopia
  3. Bhutan
  4. India

Answer: 4

Question 8: For which bank RBI imposes Rs. 40 lakh penalty for not complying with its directions on detection and impounding of counterfeit notes?

  1. SBI Bank
  2. Axis Bank
  3. Yes Bank
  4. Canara Bank

Answer: 1

Question 9: For which bank, RBI fines Rs. 2 crore for non-compliance with Know Your Customer (KYC) norms?

  1. Indian Overseas Bank
  2. Axis Bank
  3. Indusland Bank
  4. Punjab National Bank

Answer: 1

Question 10: Which bank launches home loans linked to Treasury bills?

  1. Citi Bank
  2. Axis Bank
  3. Kotak Mahindra Bank
  4. Yes Bank

Answer: 1

Do You Know? How To Find Online Study Material

Question 11: Happay and this bank join hands to help firms manage T&E expenses.

  1. SBI
  2. HDFC
  3. Yes
  4. Canara

Answer: 2

Question 12: Punjab National Bank and this bank increases MCLR rates for loan borrowers?

  1. Canara Bank
  2. Axis Bank
  3. ICICI Bank
  4. Yes Bank

Answer: 3

Question 13: Which bank Hikes Lending Rate To 8.15% recently?

  1. Axis Bank
  2. State Bank of India
  3. Canara Bank
  4. Yes Bank

Answer: 2

Question 14: IndusInd Bank and ____________ tie-up for cross border remittances.

  1. Ripple
  2. Monero
  3. Litecoin
  4. Zcash

Answer: 1

Question 15: The Reserve Bank of India (RBI) has raised currency derivative trade limit to __________ amount for residents and foreign portfolio investors?

  1. $150 million
  2. $200 million
  3. $50 million
  4. $100 million

Answer: 4

Get Here: Bank Preparation Material

Question 16: Which Indian lake becomes the largest habitat of Irrawaddy dolphins in the world?

  1. Bhojtal, Madhya Pradesh
  2. Pulicat, Tamil Nadu
  3. Wular, Jammu and Kashmir
  4. Chilika, Odisha

Answer: 4

Question 17: Which state cricket team has won the 2018 Vijay Hazare trophy?

  1. Saurashtra
  2. Karnataka
  3. Maharashtra
  4. Hyderabad

Answer: 2

Question 18:  Which state CM announces five lakh rupees health-cum-life insurance scheme for farmers?

  1. Uttar Pradesh
  2. Telangana
  3. Maharashtra
  4. Punjab

Answer: 2

Question 19: Nokia, Audi and this network company working in collaboration with Berlin-based space exploration scientists to launch 4G mobile network in the moon?

  1. Idea
  2. Aritel
  3. Vodafone
  4. Jio
  5. Ans: 3

Answer: 3

Question 20: This bank has ties up with Celebrus Capital for online trading services, recently.

  1. Lakshmi Vilas Bank
  2. Tamilnad Mercantile Bank
  3. RBL Bank
  4. Catholic Syrian Bank

Answer: 4

Complete Information: Bank Syllabus

Question 21: Government starts process to build India’s first defence ‘Quad’ by linking four cities of which state?

  1. Kerala
  2. Tamilnadu
  3. Karnataka
  4. Andra Pradesh

Answer: 2

Question 22: Praveen Kumar Tripathi took over as the Chief Secretary of which of the following governments on 4 April 2011?

  1. Delhi Government
  2. Haryana Government
  3. Uttar Pradesh Government
  4. Uttarakhand Government

Answer: 1

Question 23: Which of the following companies bought the Pringles brand from Procter & Gamble Co for $1.5 billion?

  1. Diamond Foods Inc
  2. PepsiCo’s Frito-Lay
  3. Emerald Nuts
  4. Kettle Potato Chips

Answer: 1

Question 24: The Basic Customs Duty exemption was proposed to be extended to which of the following sectors?

  1. art and antiquities for exhibition or display in private art galleries
  2. Cinematographic film, factory-built ambulances
  3. syringes and needles
  4. agricultural machinery

Answer: 1

Question25: Which super luxury carmaker on 7 April 2011 unveiled Continental GT sedan in India?

  1. Ferrati
  2. Bentley
  3. Maybach
  4. Maserati

Answer: 2

Get Now: Bank Exam Pattern

Question 26: What amount of money was allocated for Bharat Nirman?

  1. 1000 crore
  2. 58000 crore
  3. 55438 crore
  4. 14362 crore

Answer: 2

Question 27: Which of the following Indian cricket is the most heavily insured player for the forthcoming Indian Premier League (IPL) 4 T-20 tournament which begins on 8 April 2011?

  1. Sachin Tendulkar
  2. Yuvraj Singh
  3. M S Dhoni
  4. Virender Sehwag

Answer: 3

Question 28:  Who defeated Tamarine Tanasugarn on 15 Feb 2010 to retain the Pattaya Open title?

  1. Vera Zvonareva of Russia
  2. Sabine Lisicki of Germany,
  3. Ayumi Morita of Japan
  4. Kimiko Date Krumm of Japan

Answer: 1

Question 29: When is the National Youth Day observed?

  1. January 14
  2. February 14
  3. August 31
  4. January 12

Answer: 4

Question 30: The Union Budget for 2011-12 proposed lowering of qualifying age for tax relief for senior citizens from 65 years to _?

  1. 55
  2. 58
  3. 60
  4. 62

Answer: 3

Check Here More – Bank Placement Papers

Final Words:

HDFC Bank Placement Papers are the important key for HDFC Exam preparation. Some candidates neglects the HDFC Placement Papers while their preparation for the Test which is not appreciable.

If, contenders have desire to get HDFC latest Jobs, then they must apply first for HDFC Bank Recruitment and then should start their preparation from HDFC Bank Placement Papers available on this page.

Something That You Should Put An Eye On

Upcoming Bank JobsPrivate Bank Jobs
Career In Banking SectorBank Coaching Institutes
Eligibility for Bank JobsBank Salary
Bank Online TestHow to Get Bank Jobs

Filed in: Placement Papers

Leave a Reply

Submit Comment