Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

HPPSC Question Paper 2019 Free Download Previous Year Solved Papers PDF

HPPSC Question Paper

Candidates may download HPPSC Question Paper from this page. For the ease of candidates we have provided HPPSC Previous Year Solved Papers PDF on this page. Applicants may get free HPPSC Question Paper 2019 from here. For getting more info, you need to read the complete page.

recruitmentresult.com

Highlights of HPPSC Question Paper:

  • Conducting Body: Himachal Pradesh Public Service Commission
  • Category: HPPSC Previous Year Question Paper
  • HPPSC Question Paper PDFs: Available Here
  • Official Website: www.hppsc.hp.gov.in

HPPSC Question Paper 2019

Download HPPSC Previous Year Question Paper PDFs:

HPPSC HPJS Prelims Question PaperGet Here
HPPSC HPJS Mains Question PaperGet Here
HPAS (PRLM) – (PAPER-I  – GENERAL STUDIES)Get Here
PAPER-II  APITUDE TESTGet Here
HPPSC HPAS (MAIN) – General Studies PapersGet Here
HP Allied Services (Prlm) ExamGet Here
Naib Tehsildar (Main) – English EssayGet Here
Naib Tehsildar (Main) – General EnglishGet Here
Assistant Public Relations OfficerGet Here
District Public Relations OfficerGet Here
Lecturer (ASH)Get Here
Asstt. Engineer (Electrical) HPPTCLGet Here
HPPSC CDPO (Prlm) Question PaperGet Here
A.P. (CC) Environmental Science -2018Get Here
Distt Language Officer -2018Get Here
Assistant Conservator of Forests(ACF)-2017Get Here
PGT (Political Science)Get Here
Account Officer (HPSEBL)Get Here
HPPSC Assistant Engineer Civil Question PaperGet Here
HPPSC Assistant Engineer Mechanical Question PaperGet Here

HPPSC Selection Process:

The Himachal Pradesh PSC will hire the candidates based on their performance in following rounds.

  • Written Test
  • Interview
  • Skill Test (Demonstration/Presentation).

Himachal Pradesh PSC Solved Questions

Below listed question and answers related to Himachal Pradesh PSC Examination are beneficial for your preparation of upcoming examination. Check these below given HPPSC Questions and Answers:

Question 1: The Rashtriya Kamdhenu Aayog (RKA) would be set up for __________ ?

  1. Conservation of Cows
  2. Protection of Cows
  3. Progeny of Cows
  4. All of the above

Answer: 4

Question 2: Which of the following country’s Parliament approved Anti-Defection Bill?

  1. Maldives
  2. Mauritius
  3. Fiji
  4. Seychelles

Answer: 1

Question 3: Noted mathematician Michael Atiyah was passed away recently. He belongs to the country of;

  1. Brazil
  2. Germany
  3. United Kingdom
  4. United States

Answer: 3

Question 4: World’s oldest intact shipwreck found in __________.

  1. Red Sea
  2. Black Sea
  3. Arabian Sea
  4. Mediterranean Sea

Answer: 2

Question 5: Look at this series: 7, 10, 8, 11, 9, 12, … What number should come next?

  1. 7
  2. 10
  3. 12
  4. 13

Answer: 2

Question 6: The centre of gravity of a triangle is at the point where three

  1. medians of the triangle meet
  2. perpendicular bisectors of the sides of the triangle meet
  3. bisectors of the angle of the triangle meet
  4. none of these.

Answer: 1

Question 7: The locus of the instantaneous centre of a moving rigid body, is

  1. straight line
  2. involute
  3. centroid
  4.  

Answer: 3

Read Also: Techniques To Prepare for Written Exam

Question 8: How long is an IPv6 address?

  1. 32 bits
  2. 128 bytes
  3. 64 bits
  4. 128 bits

Answer: 4

Question 9: A sum of money at simple interest amounts to Rs. 815 in 3 years and to Rs. 854 in 4 years. The sum is:

  1. 650
  2. 690
  3. 698
  4. 700

Answer: 3

Question 10: How much time will it take for an amount of Rs. 450 to yield Rs. 81 as interest at 4.5% per annum of simple interest?

  1. 5 years
  2. 4 years
  3. 5 years
  4. 5 years

Answer: 2

Question 11: The government of India has formed a committee to examine the electronic tax invoice system of various countries. It consists of how many members?

  1. 8
  2. 13
  3. 17
  4. 21

Answer: 2

Question 12: India ranks __________ in the 2019 Global Talent Competitiveness Index.

  1. 72
  2. 80
  3. 66
  4. 52

Answer: 2

Check Now: How To Find Online Study Material

Question 13: Port Address Translation is also termed what?

  1. NAT Fast
  2. NAT Static
  3. NAT Overload
  4. Overloading Static

Answer: 3

Question 14: Which of the following is considered to be the destination host before translation?

  1. Inside local
  2. Outside local
  3. Inside global
  4. Outside global

Answer: 2

Question 15: Brass gets discoloured in air because of the presence of which of the following gases in air?

  1. Oxygen
  2. Hydrogen sulphide
  3. Carbon dioxide
  4. Nitrogen

Answer: 2

Question 16: Chlorophyll is a naturally occurring chelate compound in which central metal is

  1. copper
  2. magnesium
  3. iron
  4. calcium

Answer: 2

Read Also: Last Minute Exam Study Preparation Tips

Question 17: Which of the following is used in pencils?

  1. Graphite
  2. Silicon
  3. Charcoal
  4. Phosphorous

Answer: 1

Question 18: The hazards of radiation belts include

  1. deterioration of electronic circuits
  2. damage of solar cells of spacecraft
  3. adverse effect on living organisms
  4. All of the above

Answer: 4

Question 19: The great Victoria Desert is located in

  1. Canada
  2. West Africa
  3. Australia
  4. North America

Answer: 3

Question 20: Fate smiles …… those who untiringly grapple with stark realities of life.

  1. with
  2. over
  3. on
  4. round

Answer: 3

Check More Links Related To HPPSC

HPPSC Official LinkPress Here
HPPSC ResultCheck Here
HPPSC RecruitmentCheck Here
HPPSC Answer KeyCheck Here
HPPSC SyllabusCheck Here
HPPSC Admit CardCheck Here

HPPSC Previous Year Question Papers:

Every year, Himachal Pradesh Public Service Commission (HPPSC) conducts various recruitment examinations so as to recruit the most eligible candidates on the concerned profiles. This year also organization is going to conduct various recruitment exams on which deserving candidates will be recruited.

Those candidates who have applied for HPPSC Recruitment 2019 must start their preparation as soon as possible. Well, for the ease of candidates, here we have provided HPPSC Allied Services Previous Papers, HPPSC HPAS Question Paper, and HPPSC Previous Solved Question Papers, candidates may download HPPSC Question Paper by hitting the direct links which are provided above. 

Final Words:

Candidates may download HPPSC Question Paper 2019 by visiting to the official website. If you have any query regarding this post then you may ask in below provided comment box. Our team will solve your query as soon as possible.  

Something That You Should Put An Eye On

How to Solve a Problem in Exam CorrectlyNegative Marking in Entrance Exam
Written Exam TechniquesHow To Prepare For Online Exam
Get Rid Of Sleeping While StudyingStrategies To Improve Memory
Benefits Of Meditation For Students

Filed in: PSC, Question & Answers, Question Paper, Uncategorized Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment