Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

HSBC Placement Papers – Download PDF for Reasoning, Technical Question Paper

HSBC Placement Papers

If you have decided to crack HSBC Recruitment Exam in first attempt then start preparation from HSBC Placement Papers given below. Here on this page we have given HSBC Placement Papers PDF for Reasoning, Technical and Interview.

Through HSBC Question Paper, candidates can easily understand the level of questions asked in examination and HSBC Exam Pattern. Along with HSBC Placement Papers PDF we have also provided HSBC Exam Syllabus on this page.

About HSBC:

Company NameHSBC
Founded On1910
Founders or Key peopleNamihei Odaira, Hiroaki Nakanishi (Chairman), Toshiaki Higashihara (President and CEO)
IndustryFinance and insurance
No. of Employees267000
Headquarters8 Canada Square, Canary Wharf, London, United Kingdom
Official websitehsbc.com
HSBC Placement PapersAvailable

To know how well you are able to score before participating in upcoming HSBC Recruitment Exam, you need to attempt below given HSBC Questions based on Aptitude, Reasoning & Verbal Ability

To get complete details about HSBC Placement Papers and all the topics of HSBC Exam Syllabus then scroll down the page which is well created by the unit of recruitmentresult.com

Also Check Out: HSBC Bank Salary In India

HSBC Placement Papers

HSBC Placement Papers (For Aptitude Test)

Question 1: A, B and C, each of them working alone can complete a job in 6, 8 and 12 days respectively. If all three of them work together to complete a job and earn Rs.2340, what ill be C’s share of the earnings?

  1. 520
  2. 1080
  3. 1170
  4. 630

Ans: 1

Question 2: A box contains 90 mts each of 100 gms and 100 bolts each of 150 gms. If the entire box weighs 35.5 kg., then the weight of the empty box is :

  1. 10 kg
  2. 5 kg
  3. 11 kg
  4. 5 kg

Ans: 4

Question 1: A rectangle is 14 cm long and 10 cm wide. If the length is reduced by x cms and its width is increased also by x cms so as to make it a square then its area changes by

  1. 4
  2. 144
  3. 2
  4. 12

Ans: 1

Question 4:  A motorcycle stunts man belonging to a fair, rides over the vertical walls of a circular well at an average speed of 54 kph for 5 minutes. If the radius of the well is 5 meters then the distance traveled is:

  1. 5 kms
  2. 5 kms
  3. 5 kms
  4. 5 kms

Ans: 3

START: Quantitative Aptitude Quiz

Question 5: A 5 cm cube is cut into as many 1 cm cubes as possible. What is the ratio of the surface area of the larger cube to that of the sum of the surface areas of the smaller cubes?

  1. 1 : 6
  2. 1 : 5
  3. 1 : 25
  4. 1 : 125

Ans: 2

Question 6: At a certain ice cream parlor, customers can choose among five different ice cream flavors and can choose either a sugar cone or a waffle cone. Considering both ice cream flavor and cone type, how many distinct triple-scoop cones with three different ice cream flavors are available?

  1. 12
  2. 16
  3. 20
  4. 24

Ans: 3

Question 7: A father is three times as old as his son. After fifteen years the father will be twice as old as his son’s age at that time. Hence the father’s present age is

  1. 36
  2. 42
  3. 45
  4. 48

Ans: 3

Question 8: The average of 5 quantities is 6. The average of 3 of them is 8. What is the average of the remaining two numbers?

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 5

Ans: 3

Get Here Free: Online Aptitude Test

Question 9: Which of the following is the greatest?

  1. 40% of 30
  2. 3/5 of 25
  3. 5% of 200
  4. 1/2^-4

Ans: 4

Question 10: An empty swimming pool can be filled to capacity through an inlet pipe in 3 hours, and it can be completely drained by a drain pipe in 6 hours. If both pipes are fully open at the same time, in how many hours will the empty pool be filled to capacity?

  1. 4
  2. 5
  3. 5
  4. 6

Ans: 4

Download: HSBC Placement Papers PDF

HSBC Placement Papers (For Reasoning Test)

Question 1:  Looking at a portrait of a man Harsh said,” His mother is the wife of my father’s son brother and sister I have none at whose portrait was harsh looking?

  1. His son
  2. His cousin
  3. His uncle
  4. His Nephew

Answer: Option 1

Question 2: 1. Punishment 2. Prison 3. Arrest 4. Crime 5. Judgement

  1. 5,1,2,3,4
  2. 4,3,5,2,1
  3. 4,3,5,1,2
  4. 2,3,1,4,5

Answer: Option 3

Question 3: In a class of 45 Students, a boy is ranked 20th when two boys joined his rank was dropped by one. What is the rank from the end?

  1. 25th
  2. 26th
  3. 27th
  4. 28th

Answer: Option 3

Question 4:  Statement:

The State Government has abolished the scheme of providing concessional air ticket to students.

Assumptions:

  1. Students will not travel by air in future.
  2. The students who resort to travel by air can bear the expense of air ticket.
  3. If only assumption I is implicit
  4. If only assumption II is implicit
  5. If either I or II is implicit
  6. If neither I nor II is implicit
  7. If both I and II are implicit

Answer: Option 2

Know Here: How to Prepare for Reasoning

Question 5: There are no effective boundaries when it comes to pollutants. Studies have shown that toxic insecticides that have been banned in many countries are riding the wind from countries where they remain legal. Compounds such as DDT and toxaphene have been found in remote places like the Yukon and other Arctic regions. This paragraph best supports the statement that

  1. toxic insecticides such as DDT have not been banned throughout the world.
  2. more pollutants find their way into polar climates than they do into warmer areas.
  3. studies have proven that many countries have ignored their own antipollution laws.
  4. DDT and toxaphene are the two most toxic insecticides in the world.
  5. even a worldwide ban on toxic insecticides would not stop the spread of DDT pollution.

Answer: Option 1

Question 6: A, P, R, X, S and Z are sitting in the arrow. S and Z are in the center and A and P are at the ends R is sitting to the left of A. Then who is sitting on the right of P?

  1. A
  2. S
  3. X
  4. Z

Answer: Option 3

Question 7: Assertion:

The supreme court “ordered a ban on registration of private non-commercial vehicles without Euro II emission norms in the national capital region (NCR) from April 1, 2000, to control the growing pollution”.

  1. The rate of pollution now has become a threat to human life.

RII. So far, private non-commercial vehicles have been registered without Euro II emission norms in the NCR.

  1. Only RI and not RII is the reason for the assertion.
  2. only RII and not RI is the reason for the assertion.
  3. either RI or RII, but not both, is the reason for the assertion.
  4. neither RI nor RII is the reason for the assertion.
  5. both RI and RII are the reason for the assertion.

Answer: Option 1

Question 8: The policy of India needs to be revamped to reduce the extent of poverty in the country.

  1. If the inference is definitely true
  2. If the inference is probably true
  3. If the data are inadequate
  4. If the inference is probably false
  5. If the inference is definitely false

Answer: Option 1

Question 9: A mountain always has

  1. Ranger
  2. Peak
  3. Snow
  4. Valley

Answer: Option 2

Start Your Test: Logical Reasoning Quiz

Question 10:  If the population of state B in the year 1994 was 5 lakh, what was approximately population in the year 1996?

  1. 50 lakh
  2. 8 lakh
  3. 50 lakh
  4. 50 lakh
  5. 11 lakh

Answer: Option 3

HSBC Placement Papers for English Test

Question 1: For HSBC Software Placement Examination, Verbal Ability Section will have a set of challenging questions based on Sentence Correction, Arrangement and Reading Comprehension.

  1. I detest —– in public places.
  2. smoke
  3. smoking
  4. smoked
  5. be smoking

Answer: Option 2

Question 2: Entrance

  1. enter
  2. entrant
  3. entry
  4. entertain

Answer: Option 1

Question 3: Vimal / was / murdered/ by a knife.

  1. vimal
  2. was
  3. murdered
  4. by a knife

Answer: Option 4

Question 4: None of the food was wasted.

  1. wasn’t it?
  2. isn’t it?
  3. was it?
  4. is it?

Answer: Option 3

Let’s Check Can You? Identify These English Errors

Question 5: I am just a small fry in the office.

  1. humorous
  2. person or thing of little importance
  3. peon
  4. a small creature

Answer: Option 2

Question 6: The stress, which college students undergo is mainly in 3 spheres – academics. career, peer pressure and the root of them all is competition. —- Such kinds of strain cause stress, which undoubtedly leads to lack of concentration, dropping confidence levels and poor academic results.

(A) Not keeping pace with the peers in academics is such a burden for the students that some of them even take the disastrous step of putting an end to their lives.

(B) Even college students of prestigious institutions find it an arduous task to dodge wayward students in unethical needs.

(C) Stress management is not about meditation or spiritualism.

  1. Only A
  2. B and C
  3. A and C
  4. A and B
  5. Only B

Answer: Option 1

Question 7: Vegetarian

  1. an
  2. un
  3. en
  4. non

Answer: Option 4

Question 8: The Indian woman wants

(P) in a male dominated society

(Q) as an equal partner

(R) and it is not too much to demand

(S) her rightful place

  1. RSQP
  2. QPSR
  3. SQPR
  4. SRPQ

Answer: Option 3

START: English Language Online Quiz

Question 9: Sentries have been posted all round the building

  1. SVO
  2. SVAA
  3. SVA
  4. SVC

Answer: Option 3

Question 10: Can you tell me when the next bus is being likely to arrive.

  1. is likely to arrive
  2. shall be likely to arrive
  3. shall be arriving likely
  4. will be arriving likely
  5. No correction required

Answer: Option 1

Tips To: Solve Objective Type Question Papers with Negative Marking

HSBC Placement Papers (HSBC Interview Questions)

  • Tell me something about yourself?
  • Why does this role interest you? Or why have you applied for this job?
  • Why do you think should we take you for this job?
  • What motivates you at work?
  • Why do you want to leave your present job or why did you leave your last job?
  • What is your greatest strength?
  • What is your greatest weakness?
  • What is your greatest achievement?
  • Where do you see yourself 5 years from now?

Read Out: Bank Interview Questions and Answers

HSBC Syllabus

HSBC Quantitative Aptitude Syllabus

ProbabilityPermutations & Combinations
AlgebraAverages
Time, Speed and DistanceTime and Work
Profit and LossRatio and Proportion
Simple & Compound InterestPercentage
Number SeriesMixtures & Alligations
SimplificationNumber System
Heights and DistancesGeometry & Mensuration
Data SufficiencyLogarithms
ProgressionsLCM and HCF
Pipes and CisternsPartnership
Boats and StreamsAreas, Volumes

HSBC Reasoning Syllabus

Number SeriesLetter Series
AnalogiesPuzzles
SyllogismBinary Logic
Clocks & CalendarsCubes & Dice
ClassificationBlood Relations
Coding-DecodingData Sufficiency
Seating ArrangementVenn Diagrams
Problem SolvingCoded Inequalities
Double LineupLogical Deductions
Routes & NetworksGrouping & Selections
Evaluating Course of ActionStatements and Conclusions
Mathematical and Computer OperationsCritical Reasoning
InferencesSituation Reaction Test
Decision MakingSymbols and Notations
Direction Sense TestLogical Sequence Of Words
Assertion and ReasonVerification of Truth of the Statement
Statements and AssumptionsData Interpretation

 Get Here: HSBC Scholarship Application Form

HSBC Verbal Ability Syllabus

SynonymsAntonyms
Sentence CompletionSpelling Test
Passage CompletionSentence Arrangement
Idioms and PhrasesPara Completion
Error Correction (Underlined Part)Fill in the blanks
SynonymsPrepositions
Active and Passive VoiceSpotting Errors
SubstitutionTransformation
Sentence ImprovementJoining Sentences
Error Correction (Phrase in Bold)Articles
GerundsIdentify the Errors
Plural FormsOdd Words
PrepositionsSuffix
TenseAdjectives
HomophonesIdentify the Sentences
NounsPrefix
Sentence PatternTag Questions

You Can Also Check All: Bank Placement Papers

Final words:

Candidates can practice through above listed HSBC Placement Papers and score well in HSBC Exam. You may also stay connected with us on our web portal to get latest updates about HSBC Sample Papers on your instant access.

Applicants may also subscribe our free e-mail section to fetch recent details into your mailbox and follow us on Facebook or Google plus to collect latest updates on your timeline wall.

Something That You Should Put An Eye On

Upcoming Bank JobsHow to Get Bank Jobs
Bank Coaching InstitutesBank Salary
Bank Preparation MaterialBank Online Test
Bank Interview Que & AnsBank Syllabus
Bank Exam PatternTips to Make Study Interesting

Filed in: Placement Papers

Leave a Reply

Submit Comment