Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

IB ACIO Mock Test 2018 ACIO (Grade-II/Executive) Free Online Test Series

IB ACIO Mock Test

To crack Intelligence Bureau ACIO Exam, you need hard work and dedication. Along with that you can also give IB ACIO Mock Test which is available on this page. Here below you will get ACIO (Grade-II/Executive) Free Online Test Series.

Your efforts while preparing for IB ACIO Exam will get doubled with free online mock test for IB ACIO. IB ACIO free mock test will help you for the best of performance additionally; you will also be able to improve your time management skills.

IB ACIO Free Mock Test Online

Intelligence bureau is one the prestigious organization led by Ministry of Home Affairs and a career with an organization of good repute is something everybody wishes for. So if you had applied for IB ACIO Recruitment then you must solve IB ACIO Mock Test 2018 for better marks.

Go through the below section of this page which is represented by the expertise team members of recruitmentresult.com to grab the latest IB ACIO Mock Test 2018. It will definitely help you in scoring good marks in recruitment exams.

IB ACIO Mock Test

IB ACIO mock test free plays very crucial role as students gets idea about the question in exams as well as get clear about the pattern of the test paper. Practicing IB ACIO 2018 mock test regularly can improve the efficiency of aspirants.

Ques1: Two ships are sailing in the sea on the two sides of a lighthouse. The angle of elevation of the top of the lighthouse is observed from the ships are 30° and 45° respectively. If the lighthouse is 100 m high, the distance between the two ships is:

  1. 173 m
  2. 200 m
  3. 273 m
  4. 300 m

Answer: 3

Check Here: Intelligence Bureau Recruitment

Ques2: A man standing at a point P is watching the top of a tower, which makes an angle of elevation of 30º with the man’s eye. The man walks some distance towards the tower to watch its top and the angle of the elevation becomes 60º. What is the distance between the base of the tower and the point P?

  1. 43 units
  2. 8 units
  3. 12 units
  4. Data inadequate
  5. None of these

Answer: 4

Ques3: The angle of elevation of a ladder leaning against a wall is 60º and the foot of the ladder is 4.6 m away from the wall. The length of the ladder is:

  1. 3 m
  2. 6 m
  3. 8 m
  4. 2 m

Answer: 4

Ques4: An observer 1.6 m tall is 203 away from a tower. The angle of elevation from his eye to the top of the tower is 30º. The height of the tower is:

  1. 6 m
  2. 2 m
  3. 72 m
  4. None of these

Answer: 1

Ques5: From a point P on a level ground, the angle of elevation of the top tower is 30º. If the tower is 100 m high, the distance of point P from the foot of the tower is:

  1. 149 m
  2. 156 m
  3. 173 m
  4. 200 m

Answer: 3

Get Tips: How To Prepare For Online Exam

Ques6: The angle of elevation of the sun, when the length of the shadow of a tree 3 times the height of the tree, is:

  1. 30º
  2. 45º
  3. 60º
  4. 90º

Answer: 1

Ques7: Yokohama and Kobe are the main centres of ship building industry in:

  1. Japan
  2. South Korea
  3. North Korea
  4. China

Answer: 1

Ques8: The Paithan (Jayakwadi) Hydro-electric project, completed with the help of Japan, is on the river

  1. Ganga
  2. Cauvery
  3. Narmada
  4. Godavari

Answer: 4

Ques9: The percentage of irrigated land in India is about

  1. 45
  2. 65
  3. 35
  4. 25

Answer: 3

Ques10: The southernmost point of peninsular India, that is, Kanyakumari, is

  1. North of Tropic of Cancer
  2. South of the Equator
  3. South of the Capricorn
  4. North of the Equator

Answer: 4

Ques11: Which one of the following is not an official language of the United Nations?

  1. Arabic
  2. Chinese
  3. Portuguese
  4. Spanish

Answer: 3

Check Here Detailed: ACIO Exam Syllabus

Ques12: In which one of the following State of India is the Pemayangtse Monastery situated?

  1. Nagaland
  2. Himachal Pradesh
  3. Sikkim
  4. Arunachal Pradesh

Answer: 3

Ques13: Article 370 of the constitution is applicable to the state of

  1. Nagaland
  2. Mizoram
  3. Manipur
  4. Jammu and Kashmir

Answer: 4

Ques14: The largest Agency of FATA by population is:

  1. North Waziristan
  2. South Wazirstan
  3. Bajaur Agency
  4. None of These

Answer: 2

Ques15: Annie Besant arrived in India in:

  1. 1878
  2. 1885
  3. 1893
  4. 1900

Answer: 3

Must Do Practice From: IB ACIO Previous Year Question Paper

Ques16: The Moplah Rebellion in 1921 in Malabar was Muslim Peasants Rabellion against :

  1. Muslim Land Holders
  2. The British Government Authority
  3. The non-tribal outsiders
  4. Hindu Land Holders

Answer: 4

Ques17: Brass gets discoloured in air because of the presence of which of the following gases in air?

  1. Oxygen
  2. Hydrogen Sulphide
  3. Carbon dioxide
  4. Nitrogen

Answer: 2

Ques18: Mindanoo Island is located in:

  1. The Indian Ocean
  2. North Atlantic
  3. The Pacific Ocean
  4. South Atlantic

Answer: 3

Ques19: The year ____ is called a Great Divide in the demographic history of India.

  1. 1901
  2. 1921
  3. 1941
  4. 1951

Answer: 2

Get Tips: How to Avoid Sleeping While Studying

Ques20: The only private sector refinery set up by Reliance Petroleum Ltd. is located at

  1. Guwahati
  2. Jamnagar
  3. Mumbai
  4. Chennai

Answer: 2

Online mock test for IB ACIO

Given below are some features of IB ACIO Mock Test Online-

  • Questions as per latest IB ACIO Exam Pattern
  • Best Study Material
  • Stay Updated with latest news feed
  • Performance Analytics
  • Actual Exam Interface
  • All India Rank to gauge your performance

Advantages of Free mock test for IB ACIO

  • With the help of IB ACIO mock test 2018, candidates can get an estimate about their performance for examination
  • The IB ACIO Online Mock Test also helps contenders in getting an idea regarding the structure and pattern of examination
  • IB ACIO mock test online free contains usually those whose questions that are important from examination point of view.
  • IB ACIO mock test series Online will be as same as actual test.

Read This: How to Prepare for Written Exam

Last Note:

We hope that you are satisfied with IB ACIO Mock Test 2018 available on this page. If you have any query or doubts related to this post, then you may type your comment in below comment box. Our experts will soon solve your queries.

Stay in touch with this web page to get direct updates in your inbox. For this you just have to subscribe to our free mail service or follow this page on face book and Google Plus. You can also bookmark this web portal by tapping CTRL+D.

Something That You Should Put An Eye On

IB ACIO Admit CardIB ACIO Result
IB ACIO Answer KeyIB Syllabus
Strategies To Improve MemoryCreate Your Own Study Guide
Makes Your Brain Work BetterWays To Finish Exam On Time
Health Hazards due to over StudyingLast Minute Exam Preparation Tips

Filed in: online quiz Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment