Latest Qualification Jobs

Check Your Email To Activate the Confirmation Link

IB ACIO Previous Year Question Paper with Answers PDF in Hindi/English

IB ACIO Previous Year Question Paper

Candidates having desire to crackIntelligence Bureau ACIO  Recruitment Exam,must begin their preparation withIB ACIO Previous Year Question Paper with Answers. You may easily download IB ACIO Previous Year PDF In Hindi/English by going through this page.

Previous Year Question Paper Of IB ACIO helps you to know the structure and weightage of questions asked in the examination. You are needed to check the underneath presented links to download JKCET Question Papers 2018 conveniently

Intelligence Bureau ACIO Exam Paper:

Ministry of Home Affairs conducts Intelligence Bureau ACIO Exam every year to fill various Assistant Central Intelligence Officer vacancies in its department. Through ACIO Solved Question Papers, you will understand the tough topics presented in the IB ACIO Syllabus.

For your convenience , on this webpage (, we are providing some questions through which you will get an idea about the questions coming in the IB ACIO Exam.

IB ACIO Previous Year Question Paper

Ques 1: Who is Only Indian on Fortune’s Businessperson of the Year Top 20 List?

  1. Suresh kumar
  2. Naresh Yadav
  3. Anil Ambani
  4. Aditya Puri

Answer: Option 4

Check Also: ACIO Recruitment

Ques 2: Eileen is planning a special birthday dinner for her husband’s 35th birthday. She wants the evening to be memorable, but her husband is a simple man who would rather be in jeans at a baseball game than in a suit at a fancy restaurant. Which restaurant below should Eileen choose?

  1. Alfredo’s offers fine Italian cuisine and an elegant Tuscan decor. Patrons will feel as though they’ve spent the evening in a luxurious Italian villa.
  2. Pancho’s Mexican Buffet is an all-you-can-eat family style smorgasbord with the best tacos in town.
  3. The Parisian Bistro is a four-star French restaurant where guests are treated like royalty. Chef Dilbert Olay is famous for his beef bourguignon.
  4. Marty’s serves delicious, hearty meals in a charming setting reminiscent of a baseball clubhouse in honor of the owner,Marty Lester, a former major league baseball all-star.

Answer: Option 4

Ques 3: The ‘Black flag’ signifies

  1. revolution/danger
  2. peace
  3. protest
  4. truce

Answer: Option 3

Ques 4: Which of the following is used in pencils?

  1. Graphite
  2. Silicon
  3. Charcoal
  4. Phosphorous

Answer: Option 1

Ques 5: The higher the wind speed and the longer the fetch or distance of open water across which the wind blows and waves travel, the ____ waves and the ____ energy they process.

  1. larger, more
  2. larger, less
  3. smaller, more
  4. smaller, less

Answer: Option 1

Get Here Details of: ACIO Exam Syllabus

Ques 6 : Dumping is

  1. selling of goods abroad at a price well below the production cost at the home market price
  2. the process by which the supply of a manufacture’s product remains low in the domestic market, which batches him better price
  3. prohibited by regulations of GATT
  4. All of the above

Answer: Option 4

Ques 7: Paw : Cat :: Hoof : ?

  1. Lamb
  2. Elephant
  3. Lion
  4. Horse

Answer: Option 4

Ques 8: For the Olympics and World Tournaments, the dimensions of basketball court are

  1. 26 m x 14 m
  2. 28 m x 15 m
  3. 27 m x 16 m
  4. 28 m x 16 m

Answer: Option 2

Ques 9: Find the minimum number of straight lines required to make the given figure.

  1. 16
  2. 17
  3. 18
  4. 19

Answer: Option 2

You Can Also Check: IB ACIO Exam Pattern

Ques 10: On a clean glass plate a drop of water spreads to form a thin layer whereas a drop of mercury remains almost spherical because

  1. mercury is a metal
  2. density of mercury is greater than that of water
  3. cohesion of mercury is greater than its adhesion with glass
  4. cohesion of water is greater than its adhesion with glass

Answer: Option 3

Ques 11: Suitable impurities are added to a semiconductor depending on its use. This is done in order to

  1. increase its life
  2. enable it to withstand higher voltages
  3. increase its electrical conductivity
  4. increase its electrical resistivity

Answer: Option 3

Ques 12. Stars twinkle because

  1. the intensity of light emitted by them changes with time
  2. the distance of the stars from the earth changes with time
  3. the refractive index of the different layers of the earth’s atmosphere changes continuously, consequently the position of the image of a start changes with time
  4. the light from the star is scattered by the dust particles and air molecules in the earth’s atmosphere

Answer: Option 3

Ques 13. It takes much longer to cook food in the hills than in the plains, because

  1. in the hills the atmospheric pressure is lower than that in the plains and therefore water boils at a temperature lower than 100oC causing an increase in cooking time
  2. due to low atmospheric pressure on the hills, the water boils at a temperature higher than 100oC and therefore water takes longer to boil
  3. C in the hills the atmospheric density is low and therefore a lot of heat is lost to the atmosphere
  4. in the hills the humidity is high and therefore a lot of heat is absorbed by the atmosphere leaving very little heat for cooking

Answer: Option 1

Ques 14. Moment of inertia is

  1. vector
  2. scalar
  3. phasor
  4. tensor

Answer: Option 4

Must Check: Intelligence Bureau Recruitment

Ques 15. Railway tracks are banked on curves

  1. necessary centrifugal force may be obtained from the horizontal component weight of the train
  2. to avoid frictional force between the tracks and wheels
  3. necessary centripetal force may be obtained from the horizontal component of the weight of the train
  4. the train may not fly off in the opposite direction

Answer: Option 3

IB ACIO Previous Year Question Paper with Answers PDF

MHA IB ACIO paper IDownload PDF
MHA IB ACIO paper IIDownload PDF
MHA IB ACIO paper IIIDownload PDF
MHA IB ACIO paper IVDownload PDF
MHA IB ACIO paper VDownload PDF

Essence Of This page:

Candidates may get the IB ACIO Previous Year Question Paper with Answers PDF2018 from the Official Link. Dear Visitors you may subscribe us ( for free mail services to obtain most recent information in your mailbox directly.

Something That You Should Put An Eye On

IB ACIO ResultIB ACIO Answer Key
IB SyllabusIB ACIO Admit Card
Create Your Own Study GuideBest Ways To Finish Exam On Time
How to Prepare for Written ExamTips to Make Study Interesting

Filed in: Question & Answers, Question Paper Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment