Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

ADVERTISEMENT


IBPS PO Model Question Paper | PO/MT (Prelims, Mains) Solved Papers PDF

IBPS PO Model Question Paper

Institute of Banking Personnel Selection is an organization which conducts examination for the post of Probationary Officers (PO) and for other every year. Candidates prepare for PO/MT (Prelims, Mains) examination must practice from IBPS PO model question paper provided below.

The Institute of Banking Personnel Selection selects the eligible candidates on the basis of Speed, Accuracy and Confidentiality in all its activities. If, you have desire to get assorted in a Public sector bank through IBPS, you must improve your skills by practicing with IBPS PO model question paper 2018 furnished on this page.

Here, on the page of recruitmentresult.com, we are providing IBPS PO Solved Model Question Paper with PDF. Candidates must download IBPS PO model question paper with answers PDF which will helpful to know about the difficulty level of questions to be asked in upcoming exam of IBPS.

IBPS PO Model Question Paper

With no better and well planned preparation, it is very difficult to crack PO/MT (Prelims, Mains) exams. Though IBPS PO exam model question paper, you can start your preparation to crack the exam.

IBPS PO Model Question Paper With Answers

Question1: Which among following can be a vertical separation between columns?

  1. Margin
  2. Header
  3. Orientation
  4. Gutter

Answer: 1

Check Here Details Of: IBPS PO Exam

Question 2:How to insert a sound file in word document ?

  1. From insert -> sound menu option
  2. From insert -> object menu option
  3. From insert -> subject menu option
  4. From insert -> file menu option

Answer: 2

Question 3: What is the default font size of a new Word document based on Normal template?

  1. 8 pt
  2. 10 pt
  3. 12 pt
  4. 14 pt

Answer: 3

Question 4: What is gutter margin?

  1. Margin that is added to right margin when printing
  2. Margin that is added to the left margin when printing
  3. Margin that is added to the outside of the page when printing
  4. Margin that is added to the binding side of page when printing

Answer: 4

Start Now: Bank PO Online Quiz

Question 5:How will MS Word will respond in repeated word ?

  1. A Green wavy line under the repeated word
  2. A Red wavy line under the repeated word
  3. A Blue wavy line under the repeated word
  4. None of above

Answer: 2

Question 6: What is the use of bookmarks?

  1. To correct the spellings.
  2. To jump to a specific location in the document
  3. To ignore spelling mistakes
  4. To save alignments as it is.

Answer: 2

Question 7: What is Macro?

  1. Small add-on programs that are installed afterwards if you need them
  2. Type of high level programming language
  3. Type of low level programming language
  4. Small programs created in MS-Word to automate repetitive tasks by using VBA

Answer: 4

Question 8: What shortcut will we use to align centre ?

  1. Ctrl + A
  2. Ctrl + E
  3. Ctrl + D
  4. Ctrl + B

Answer: 2

Question 9:What is smallest and largest available font on formatting toolbar ?

  1. Smallest 8 and Largest 70
  2. Smallest 5 and Largest 72
  3. Smallest 8 and Largest 72
  4. Smallest 5 and Largest 70

Answer: 3

Question 10: To spell check which function key you will press ?

  1. F5
  2. F6
  3. F7
  4. F8

Answer: 3

Want to Know? How to Crack IBPS PO Quantitative Aptitude

Question 11: Which file is responsible to start MS Word ?

  1. exe
  2. exe
  3. exe
  4. exe

Answer: 1

Question 12: Gutter position can be set in following positions

  1. Left & Right
  2. Left & Top
  3. Left & Bottom
  4. Left Only

Answer: 2

Question13: You can jump to the next column by ?

  1. Press Alt + Down-arrow
  2. Clicking with your mouse on the next column
  3. Both of above
  4. None of above

Answer: 3

Question 14: Ctrl + H is short cut for ?

  1. Open Insert Dialog box activating Insert Hyper Link Tab
  2. Open Find and Replace Dialog box with activating Go to Tab
  3. Open Find and Replace Dialog box with activating Find Tab
  4. Open Find and Replace Dialog box with activating Replace Tab

Answer: 4

Question 15:what will be the use of Ctrl + J ?

  1. Insert Image
  2. Insert Hyperlink
  3. Align Justify
  4. Search file

Answer: 3

Check These Related Links:

Question 16: Typeface option will come under which menu ?

  1. Edit
  2. View
  3. Format
  4. Tools

Answer: 3

Question 17: To autofit the width of column

  1. Double click the left border of column
  2. Double click the right border of column
  3. Double click the column header
  4. None of above

Answer: 2

Question 18: Which among following is correct extension of word files ?

  1. xls
  2. doc
  3. ppt
  4. dcw

Answer: 2

Question 19:What is place to the left of horizontal scroll bar ?

  1. Indicators
  2. Split buttons
  3. Tab stop buttons
  4. View buttons

Answer: 4

Question 20:MS Office is not application software?

  1. True
  2. False

Answer: 2

Get Answer of Question: How to Prepare For IBPS

IBPS PO Model Question Paper with Answers PDF free download:

Aspirants should start their preparation from IBPS PO model question paper 2018 provided on this page. Candidates will also find IBPS PO model question paper with answers PDF on this page.

Aspirants can download IBPS PO model question paper PDF by follow suitable link available on their screen. You can share this link with their friends which will help them too, to analyze their knowledge also for the examination.

Get Tips: How To Prepare For Online Exam

Motive Of Conduct IBPS Exam:

Institute of Banking Personnel Selection conducts IBPS PO, clerk and various exams every year to recruit eligible contenders to filling vacant positions. Every year, it publishes recruitment notification for which huge numbers of applicants apply.

After that, it organizes written exam and Interview for the selection of suitable contenders. Aspirants who qualify these rounds organize by IBPS selected for the respected post for which they had applied.

Conclusion:

So, participating candidates should start preparation from given IBPS PO Model Question Paper. You can also calculate your performance as competition is very tough from IBPS PO mains model question paper.

You can also follow us on Facebook or Google Plus to attain more information on your timeline wall directly. Stay tuned with us on our web portal to collect more information on your instant access.

Something That You Should Put An Eye On

IBPS NotificationGuidelines for -ve Marking in IBPS Exam
IBPS PO SalarySBI PO vs. IBPS PO
IBPS Current AffairsIBPS PO Admit Card
Attempt IBPS Mock TestIBPS PO Answer Key
IBPS Question PapersList Of Top Bank PO Coaching In Delhi

Filed in: IBPS Notification, Question & Answers, Question Paper Tags: 

20, 00,000+ Top Jobs For Freshers, Salary 1.75 Lakh– Apply Now

ADVERTISEMENT


Leave a Reply

Submit Comment