ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

ADVERTISEMENT


ICSE Question Papers 2017 Get Class 10 Solved Sample/Previous Year Paper

ICSE Question Papers

Analyze your preparations by solving ICSE Question Papers!!! Candidates who are studying in ICSE Board Class 10 they can get the Previous Year Paper through this page. Candidates can prepare for their board exams by solving the questions asked in previous years. Students can also practice with the ICSE Solved Sample Papers which are available on this page. Candidates can download the ICSE Question Papers 2017 for different subjects through online mode.

ICSE Model Question Papers helps the students in getting idea of questions asked in the exam and the marking format of questions. Candidates can check the different solved question and answers through this page and can also check the ICSE 10th Old Papers. To get other relevant details candidates may scroll down this page which is well maintained for the students of ICSE 10th Class by the team of recruitmentresult.com.

ICSE Question Papers

Candidates can download ICSE Previous year question papers in the form of PDF through the links given in below table. Candidates may also get question papers for other subjects by go through the steps mentioned in the below section of this page or by go through the official link given below on this page.

SubjectsPapers
English Language (English Paper – 1)Check Details
HindiCheck Details
SanskritCheck Details
French (Group 1)Check Details
MathematicsCheck Details
Physics (Science Paper-1)Check Details

ICSE Solved Papers

Question 1. Impulse is: I.the total effect of a force II. the product of average force and time for which the force acts III. equal to the total change in momentum Which combination is false?

a)    I only

b)    II only

c)    III only

d)    none of these

Ans: d

Question 2. The nucleus of an atom consists of

a)    electrons and neutrons

b)    electrons and protons

c)    protons and neutrons

d)    All of the above

Ans: c

Check Here: Common Mistakes You Make in Tests

Question 3. The cost price of 20 articles is the same as the selling price of x articles. If the profit is 25%, then the value of x is:

a)    15

b)    16

c)    18

d)    25

Ans: b

Question 4. Which combination of the following statements is wrong?  I. A body can have a constant speed but a varying velocity. II. A body can have a constant velocity but a varying speed. III. A body can have a zero velocity and finite accelertation.

a)    I only

b)    II only

c)    III only

d)    None of these

Ans: b

Question 5. What is not true about momentum?

a)    It is the product of the mass and the velocity of the body

b)    It is a vector quantity whose direction is same as that of the velocity

c)    Its physical dimension is MLT-2

d)    Its S.I. unit is kilogram metre per second.

Ans: c

Read Here: Last Minute Exam Preparation Tips

Question 6. The metal used to recover copper from a solution of copper sulphate is

a)    Na

b)    Ag

c)    Hg

d)    Fe

Ans: d

Question 7. Think about the following statements about momentum: I. The rate at which momentum changes is equal to the force applied. II. The mass of the particle times its acceleration is equal to the rate of change of its momentum. III. The change of momentum of a body is equal to the lmpulse applied on it.  Which combination is wrong?

a)    II only

b)    III only

c)    I, II and III

d)    none of these

Ans: d

Get Details: ICSE Syllabus

Question 8. The number of d-electrons in Fe2+ (Z = 26) is not equal to that of

a)    p-electrons in Ne(Z = 10)

b)    s-electrons in Mg(Z = 12)

c)    d-electrons in Fe(Z = 26)

d)    p-electrons in CI(Z = 17)

Ans: d

Question 9. The absorption of ink by blotting paper involves

a)    viscosity of ink

b)    capillary action phenomenon

c)    diffusion of ink through the blotting

d)    siphon action

Ans: b

Question 10. In a certain store, the profit is 320% of the cost. If the cost increases by 25% but the selling price remains constant, approximately what percentage of the selling price is the profit?

a)    30%

b)    70%

c)    100%

d)    250%

Ans: b

Question 11. Which of the following is not the fundamental force of nature?

a)    weak nuclear force

b)    strong nuclear interaction

c)    cohesive force

d)    electromagnetic force

Ans: c

Want to Know? Tips To Create Your Own Study Guide

Question 12. The metallurgical process in which a metal is obtained in a fused state is called

a)    smelting

b)    roasting

c)    calcinations

d)    froth floatation

Ans: a

Question 13. A vendor bought toffees at 6 for a rupee. How many for a rupee must he sell to gain 20%?

a)    3

b)    4

c)    5

d)    6

Ans: c

Question 14. If a person walks at 14 km/hr instead of 10 km/hr, he would have walked 20 km more. The actual distance travelled by him is:

a)    50 km

b)    56 km

c)    70 km

d)    80 km

Ans: a

Question 15. A fictitious outward force on a particle rotating about an axis is :

a)    centrifugal force

b)    centripetal force

c)    tangential force

d)    Coriolis force

Ans: a

Read Also: Tips to Manage Time In Exam

Question 16. The number of moles of solute present in 1 kg of a solvent is called its

a)    molality

b)    molarity

c)    normality

d)    formality

Ans: a

Question 17. A train can travel 50% faster than a car. Both start from point A at the same time and reach point B 75 kms away from A at the same time. On the way, however, the train lost about 12.5 minutes while stopping at the stations. The speed of the car is:

a)    100 kmph

b)    110 kmph

c)    120 kmph

d)    130 kmph

Ans: c

Question 18. Which is not the unit of force among the following ?

a)    dyne

b)    Newton

c)    pound

d)    kilogram-weight

Ans: c

Read Now: Tips to Manage Stress

Question 19. When a plot is sold for Rs. 18,700, the owner loses 15%. At what price must that plot be sold in order to gain 15%?

a)    Rs. 21,000

b)    Rs. 22,500

c)    Rs. 25,300

d)    Rs. 25,800

Ans: c

Question 20. BRIEF

a)    Limited

b)    Small

c)    Little

d)    Short

Ans: c

Check How Can You Write Fast In Exams?

Steps to download ICSE Question Papers for Class 10th

  • First of all, visit the official website of ICSE Board i.e. www.cisce.org
  • Press on “+” button from “I.C.S.E. (CLASS X)” section.
  • After that, hit on “Specimen Question Papers” option.
  • Now, press on the specified year for which you want to check the question paper.
  • The list of subjects will be appeared on your screen.
  • Select the subject and the question paper will be displayed on your screen in pdf format.
  • Download it or take a print out of it for future use.

Note:

Candidates can also download the ICSE Question Papers 2017 through these links.

Year 2015 >> Official Link

Year 2016>> Official Link

Year 2017>> Official Link

In the above section of this page, we have provided you complete details of ICSE Sample Question Paper. So, those students who are going to appear in Class 10 exam are advised to check Class 10 Solved Sample Papers through this page.

Something That You Should Put An Eye On

ICSE Board Time TableICSE Board 10th Result
How To Stay Awake All Night To StudyHow to Get in the Mood to Study
Tips to Make Study InterestingHow to Prepare for Written Exam
Health Hazards due to over StudyingStrategies To Improve Memory

Filed in: Question & Answers, Question Paper

Are You Still Jobless, Get Salary Upto 8.5 Lakhs – Apply Now


ADVERTISEMENT


Leave a Reply

Submit Comment