Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

ADVERTISEMENT


IIFT Sample Papers 2018 Free PDF Download Model Paper with Solutions

IIFT Sample Papers 

Indian Institute of foreign Trade (IIFT) has issued IIFT Sample Papers for students who are going to appear in Indian Institute of foreign Trade (IIFT) exam. IIFT Sample Papers 2018 in PDF along with the answers are available now on this page. So, those are appearing in IIFT Entrance Exam, can start their preparation with the help of IIFT Previous Year Question Paper with Solution. IIFT Previous Year Model Paper includes questions that are mostly asked in the examination in previous year.

IIFT has covered the all important questions along with their answers and explanation in their set of IIFT Sample Papers 2018. By going through this page, you may download IIFT Previous Year Solved Papers at free of cost. Willing contenders must check this complete page created by the team of recruitmentresult.com.

IIFT Sample Papers 

IIFT is a nationalized common entrance exam that is organized by the Indian Institute of Foreign Trade (IIFT) for admittance to various MBA program in New Delhi and Kolkata Campus of Indian Institute of foreign Trade. It is one of the highly competitive exams and large number of students appears every year to get enrolled in two year MBA (IB) program offered by IIFT New Delhi and Kolkata.

Please have a look on below given questions in order to get close idea of questions that will be coming in the exam.

IIFT Previous Year Question Papers

Ques1. He is too important for tolerating any delay.

  1. to tolerate
  2. to tolerating
  3. at toleratin
  4. with tolerating
  5. No correction required

Answer: 1

Check Here: IIFT GK Sample Questions

Ques2. According to the passage male lions generally do not go for huntings because

  1. They do not like it.
  2. They want lioness to get training
  3. They wish to save their vigour for other things
  4. They are very lazy

Answer: 3

Ques3. ARTIFICIAL

  1. Red
  2. Natural
  3. Truthful
  4. Solid

Answer: 2

Ques4. ENORMOUS

  1. Soft
  2. Average
  3. Tiny
  4. Weak

Answer: 3

Check New & Updated: IIFT Exam Pattern

Ques5. The man who has committed such a serious crime must get the mostly severe punishment.

  1. be getting the mostly severely
  2. Get the most severe
  3. have got the most severely
  4. have been getting the severe most
  5. No correction required

Answer: 2

Ques6. What is the different between the number of students passed with 30 as cut-off marks in Chemistry and those passed with 30 as cut-off marks in aggregate?

  1. 3
  2. 4
  3. 5
  4. 6

Answer: 4

Ques7. The number of students scoring less than 40% marks in aggregate is?

  1. 13
  2. 19
  3. 20
  4. 27

Answer: 4

Get Detailed: IIFT Syllabus

Ques8. If it is known that at least 23 students were eligible for a Symposium on Chemistry, then the minimum qualifying marks in Chemistry for eligibility to Symposium would lie in the range?

  1. 40-45
  2. 30-40
  3. 20-30
  4. Below 20

Answer: 3

Ques9. If at least 60% marks in Physics are required for pursuing higher studies in Physics, how many students will be eligible to pursue higher studies in Physics?

  1. 27
  2. 32
  3. 34
  4. 41

Answer: 2

Ques10. Look at this series: 8, 6, 9, 23, 87 , … What number should come next?

  1. 128
  2. 226
  3. 324
  4. 429

Answer: 4

Read Now: IIFT Preparation Tips

Ques11. Look at this series: 2, 6, 18, 54, … What number should come next?

  1. 108
  2. 148
  3. 162
  4. 216

Answer: 3

Ques12. Look at this series: 2, 4, 6, 8, 10, … What number should come next?

  1. 11
  2. 12
  3. 13
  4. 14

Answer: 2

Ques13. Odometer is to mileage as compass is to

  1. speed
  2. hiking
  3. needle
  4. direction

Answer: 4

Also Read: How to Prepare for Written Exam

Ques14. Yard is to inch as quart is to

  1. gallon
  2. ounce
  3. milk
  4. liquid

Answer: 2

Ques15. Who wrote the famous book – ‘We the people’?

  1. N.Kaul
  2. R.D. Tata
  3. Khushwant Singh
  4. Nani Palkhivala

Answer: 4

Ques16. Tripitakas are sacred books of

  1. Buddhists
  2. Hindus
  3. Jains
  4. None of the above

Answer: 1

Check Out: Get Rid Of Sleeping While Studying

Ques17. Todar Mal was associated with

  1. music
  2. literature
  3. finance
  4. law

Answer: 3

Ques18. A train 125 m long passes a man, running at 5 km/hr in the same direction in which the train is going, in 10 seconds. The speed of the train is:

  1. 45 km/hr
  2. 50 km/hr
  3. 54 km/hr
  4. 55 km/hr

Answer: B

Ques19. Two trains are running in opposite directions with the same speed. If the length of each train is 120 metres and they cross each other in 12 seconds, then the speed of each train (in km/hr) is:

  1. 10
  2. 18
  3. 36
  4. 72

Answer: 4

Read Now: Health Hazards due to over Studying

Ques20. The cost price of 20 articles is the same as the selling price of x articles. If the profit is 25%, then the value of x is:

  1. 15
  2. 16
  3. 18
  4. 25

Answer: 2

Final Words:

On this page of recruitmentresult.com, we have provided some useful questions along with their answers on quantitative Aptitude, verbal aptitude, logical reasoning and questions based on general knowledge etc for those aspirants who are studying hard for qualifying the Indian Institute of foreign Trade (IIFT) exam.

Something That You Should Put An Eye On

IIFT Application FormIIFT Admit Card
IIFT ResultsIIFT Fees
IIFT ExamIIFT Placements
Best Ways To Finish Exam On TimeHow To Prepare For Online Exam

Filed in: Question & Answers, Question Paper Tags: 

Upload Resume & Get Interview Call In 24 Hours

ADVERTISEMENT


Leave a Reply

Submit Comment