Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

Infosys Placement Papers – Verbal/Logical Reasoning Solved Question PDF

Infosys Placement Papers

Download Infosys Placement Papers in PDF format for written exams. Check Infosys Solved Question Papers which covers Verbal/Logical Reasoning, English Verbal and Reading Comprehension and prepare well test papers.

Practicing through Infosys Placement Papers PDF is the best way of learning for the examinations. Through this article, you can also get some solved Infosys questions and answers to get idea about Infosys Question Paper.

Get Here: Infosys Placement Papers (Solved PDF)

Check direct links to download Infosys Previous Year Placement Papers with solutions for all the technical exam of Developer, Consultant and Electronic Engineering etc. Scroll down this page and get all the latest Infosys Campus Placement Papers.

This entire page is represented by the team members of recruitmentresult.com, so that you can avail all the detailed information about Infosys Placement Questions Paperswith Solutions PDF.

Infosys Placement Papers

Infosys Placement Papers and Answers

Infosys Campus Placement PapersDownload PDF
Infosys Placement Logical Reasoning PapersDownload PDF
Infosys Previous Year Placement PapersDownload PDF
Infosys Placement Verbal Reasoning PapersDownload PDF
Infosys Placement Papers 2018 PDF

Download PDF

Direct Links To Download Infosys Placement Question Papers

Infosys solved Placement PapersOfficial Link
Infosys Placement Papers With Answers- Set 1Get PDF
Infosys Latest Placement Papers- Set 2Get PDF
Infosys Question Papers With Answers -Set 3Get PDF
Infosys Placement Question Papers-Set 4Get PDF
Infosys Last Year Placement Papers With Answers- Set 5Get PDF
Placement Papers Of Infosys- Set 6Get PDF
Placement Papers For Infosys- Set 7Get PDF
Infosys Placement Papers With Solutions-Set 8Get PDF
Infosys Campus Placement Papers-Set 9Get PDF
Infosys Verbal Placement Papers With Answers- Set 10Get PDF

Infosys Selection Procedure:

Every year, Company conducts enrollment procedure to assort talented and skilled candidates. Recruitment procedure includes three rounds which are specified below:

  • Online Test
  • Technical Round
  • HR Round

Infosys Written Exam Pattern:

Infosys Placement Question/Answer

Question 1: A dishonest dealer professes to sell his goods at the cost price but uses a weight of 800gm instead of 1kg. Find his real gain percent.

  1. 25%
  2. 20%
  3. 30%
  4. None of these

Answer:  A

Question 2: A sum of money lent out at simple interest amounts to Rs. 720 after 2 years and to Rs. 1,020 after a further period of 5 years. The sum and the rate % are

  1. 500, 5%
  2. 400, 15%
  3. 600, 10%
  4. 700, 20%

Answer: 3

Get Here: Infosys Registration Link

Question 3: A train with 90 km/h crosses a bridge in 36 seconds. Another train 100 metres shorter crosses the same bridge at 45 km/h. What is the time taken by the second train to cross the bridge?

  1. 61 seconds
  2. 63 seconds
  3. 62 seconds
  4. 64 seconds

Answer: 4

Question 4: Ramesh travels 760 km to his home, partly by train and partly by car He takes 8 hours, if he travels 160 km by train and the rest by car. He takes 12 minutes more, if he travels 240 km by train and the rest by car. What are the speeds of the train and of the car?

  1. Speed of car = 90 km/h, speed of train = 60 km/h
  2. Speed of car = 100 km/h, speed of train = 80 km/h
  3. Speed of car = 80 km/h, speed of train = 70 km/h
  4. Speed of car = 100 km/h, speed of train = 90 km/h

Answer: 2

Question 5: Some students planned a picnic. The budget for food was Rs. 500. But, 5 of them failed to go and thus the cost of food for each member increased by Rs. 5. How many students attended the picnic?

  1. 15
  2. 25
  3. 20
  4. 30

Answer: 3

Check Also: Infosys Recruitment Details

Question 6: After being set up, a company manufactured 6000 scooters in the third year and 7000 scooters in the seventh year. Assuming that the production increases uniformly by a fixed number every year, what is the production in the tenth year?

  1. 7850
  2. 7650
  3. 7750
  4. 7950

Answer: 3

Question 7: The average score of boys in an examination in a school is 71 and that of the girls is 73. The average score of the school is 71.8. The ratio of the number of boys to that of the girls that appeared in the examination is

  1. 1 : 2
  2. 3 : 2
  3. 2 : 2
  4. 4 : 2

Answer: 4

Question8: The mean monthly salary paid to 75 workers in a factory is Rs. 5,680. The mean salary of 25 of them is Rs. 5,400 and that of 30 others is Rs. 5,700. The mean salary of the remaining workers is

  1. 5,000
  2. 7,000
  3. 6,000
  4. 8,000

Answer: 3

Question 9: A sum of Rs. 25 was paid for a work which A can do in 32 days, B in 20 days, B and C in 12 days and D in 24 days. How much did C receive if all the four work together?

  1. 14/3
  2. 16/3
  3. 15/3
  4. 17/3

Answer: 2

Question10: A man sold two steel chairs for Rs. 500 each. On one, he gains 20% and on other, he loses 12%. How much does he gain or lose in the whole transaction?

  1. 5% gain
  2. 2% gain
  3. 5% loss
  4. 2% loss

Answer: 1

You Can Also Check: Infosys Salaries In India

Question11: Look at this series: 22, 21, 23, 22, 24, 23, … What number should come next?

  1. 22
  2. 24
  3. 25
  4. 26

Answer: 3

Question12: Statements:

  1. The prices of petrol and diesel in the domestic market have remained unchanged for the past few months.
  2. The crude oil prices in the international market have gone up substantially in the last few months.
  3. Statement I is the cause and statement II is its effect
  4. Statement II is the cause and statement I is its effect
  5. Both the statements I and II are effects of independent causes
  6. Both the statements I and II are effects of some common cause

Answer: 3

Question13: Statements: Some actors are singers. All the singers are dancers.

Conclusions:

  1. Some actors are dancers.
  2. No singer is actor.
  3. Only (1) conclusion follows
  4. Only (2) conclusion follows
  5. Either (1) or (2) follows
  6. Neither (1) nor (2) follows

Answer: 1

Want to Know? Tips To Create Your Own Study Guide

Question14: Statements: Some mangoes are yellow. Some tixo are mangoes.

Conclusions:

  1. Some mangoes are green.
  2. Tixo is a yellow.
  3. Only (1) conclusion follows
  4. Either (1) or (2) follows
  5. Only (2) conclusion follows
  6. Neither (1) nor (2) follows

Answer: 4

Question 15:  Statements: All the harmoniums are instruments. All the instruments are flutes.

Conclusions:

  1. All the flutes are instruments.
  2. All the harmoniums are flutes.
  3. Only (1) conclusion follows
  4. Only (2) conclusion follows
  5. Neither (1) nor (2) follows
  6. Either (1) or (2) follows

Answer: 2

Question 16: Statements: Some ants are parrots. All the parrots are apples.

Conclusions:

  1. All the apples are parrots.
  2. Some ants are apples.
  3. Only (1) conclusion follows
  4. Either (1) or (2) follows
  5. Only (2) conclusion follows
  6. Neither (1) nor (2) follows

Answer: 3

Question 17: Statements: Some papers are pens. All the pencils are pens.

Conclusions:

  1. Some pens are pencils.
  2. Some pens are papers.
  3. Only (1) conclusion follows
  4. Neither (1) nor (2) follows
  5. Both (1) and (2) follow
  6. Only (2) conclusion follows

Answer: 3

Read Here: Best Ways To Finish Exam On Time

Question18: A, B, C, D and E are sitting on a bench. A is sitting next to B, C is sitting next to D, D is not sitting with E who is on the left end of the bench. C is on the second position from the right. A is to the right of B and E. A and C are sitting together. In which position A is sitting?

  1. Between B and D
  2. Between B and C
  3. Between E and D
  4. Between C and E

Answer: 2

Question19: If the room had been brighter, I would have been able to read for a while before bed Time.

  1. If the room was brighter
  2. If the room are brighter
  3. Had the room been brighter
  4. No improvement

Answer: 3

Question 20: The intruder stood quietly for few moments

  1. for few time
  2. for moments
  3. for a few moments
  4. No correction required

Answer: 3

Read Now: Health Hazards due to over Studying

Infosys Placement Papers Of Technical Round

In the below section, we are providing some Technical Round questions which usually asked by recruiter:

  • What is the most efficient way to store flag values?
  • What is meant by “bit masking”?
  • Is it better to bitshift a value than to multiply by 2?
  • Can you explain the PDCA cycle and where testing fits in?
  • What is the difference between white box, black box, and gray box testing?
  • Can you explain usability testing?
  • Explain the concept of Reentrancy?
  • What are short, long and medium-term scheduling?
  • What is the most important feature of Java?
  • What is the difference between a JDK and a JVM?

Infosys HR Interview Questions:

In the below section, we are providing some interview questions which usually ask in interview session.

  • Tell me about yourself.
  • Being an electronics student why you want job in software industry?
  • Entry Level and Help Desk- for those who are starting out in the IT field
  • Give us an example of how you handled a conflict with another employee?
  • How do you feel about working nights and weekends?
  • What is the difference between hard work and smart work?
  • Give me an example of your creativity.
  • They asks about hobbies, achievements, extracurricular activities (so mention everything properly in your resume, they will ask questions based on what all you have written in your resume).

Read Here: Top HR Interview Questions And Answers

Significant Words:

Interested candidates (both Freshers as well as experienced) can download Infosys Placement Papers with questions and Answers from the above section. You can also subscribe on our email service which is completely free and get instant updates directly into your mailbox.

Something That You Should Put An Eye On

Tips to Manage StressHow to Avoid Sleeping While Studying
Tips to Make Study InterestingHow to Get in the Mood to Study
Tips to Manage StressLast Minute Exam Preparation Tips
Makes Your Brain Work BetterHow To Stay Awake All Night To Study

Filed in: Placement Papers

2 Responses to "Infosys Placement Papers – Verbal/Logical Reasoning Solved Question PDF"

  1. RAMYA

    its easy to understand

  2. surbhi sinha

    really helpfull

Leave a Reply

Submit Comment