ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

ADVERTISEMENT


Infotech Placement Papers 2015 With Solutions For ECE/CSE/Mechanical

Infotech Placement Papers 2015

Candidates who are going to face the Infotech Placement test they may make use of the Infotech Placement Papers 2015 for the better preparation of the test. Info-Tech Research Group Inc. is an information technology explore and consultative company you can check the Solutions For ECE/CSE/Mechanical exams through this page.

Infotech Placement Questions with Answers:

1. The average of 20 numbers is zero. Of them, at the most, how many may be greater than zero?

  1. 0
  2. 1
  3. 10
  4. 19

Answer: D

2. The average weight of A, B and C is 45 kg. If the average weight of A and B be 40 kg and that of B and C be 43 kg, then the weight of B is:

  1. 17 kg
  2. 20 kg
  3. 26 kg
  4. 31 kg

Answer: D

3. A man’s speed with the current is 15 km/hr and the speed of the current is 2.5 km/hr. The man’s speed against the current is:

  1. 8.5 km/hr
  2. 9 km/hr
  3. 10 km/hr
  4. 12.5 km/hr

Answer: C

4. A and B invest in a business in the ratio 3 : 2. If 5% of the total profit goes to charity and A’s share is Rs. 855, the total profit is:

  1. Rs. 1425
  2. Rs. 1500
  3. Rs. 1537.50
  4. Rs. 1576

Answer: B

5. Two numbers are respectively 20% and 50% more than a third number. The ratio of the two numbers is:

  1. 2 : 5
  2. 3 : 5
  3. 4 : 5
  4. 6 : 7

Answer: C

6. A sum of money is to be distributed among A, B, C, D in the proportion of 5 : 2 : 4 : 3. If C gets Rs. 1000 more than D, what is B’s share?

  1. Rs. 500
  2. Rs. 1500
  3. Rs. 2000
  4. None of these

Answer: C

7. In a mixture 60 litres, the ratio of milk and water 2 : 1. If this ratio is to be 1 : 2, then the quanity of water to be further added is:

  1. 20 litres
  2. 30 litres
  3. 40 litres
  4. 60 litres

Answer: D

8. If 0.75 : x :: 5 : 8, then x is equal to:

  1. 1.12
  2. 1.2
  3. 1.25
  4. 1.30

Answer: B

9. If 40% of a number is equal to two-third of another number, what is the ratio of first number to the second number?

  1. 2 : 5
  2. 3 : 7
  3. 5 : 3
  4. 7 : 3

Answer: C

10. The fourth proportional to 5, 8, 15 is:

  1. 18
  2. 24
  3. 19
  4. 20

Answer: B

11. Two number are in the ratio 3 : 5. If 9 is subtracted from each, the new numbers are in the ratio 12 : 23. The smaller number is:

  1. 27
  2. 33
  3. 49
  4. 55

Answer: B

Direction Ques 12 to 16: Find the odd man out.

12. 3, 5, 11, 14, 17, 21

  1. 21
  2. 17
  3. 14
  4. 3

Answer: C

13. 8, 27, 64, 100, 125, 216, 343

  1. 27
  2. 100
  3. 125
  4. 343

Answer: B

14. 10, 25, 45, 54, 60, 75, 80

  1. 10
  2. 45
  3. 54
  4. 75

Answer: C

15. 396, 462, 572, 427, 671, 264

  1. 396
  2. 427
  3. 671
  4. 264

Answer: B

16. 6, 9, 15, 21, 24, 28, 30

  1. 28
  2. 21
  3. 24
  4. 30

Answer: A

17. 3 pumps, working 8 hours a day, can empty a tank in 2 days. How many hours a day must 4 pumps work to empty the tank in 1 day?

  1. 9
  2. 10
  3. 11
  4. 12

Answer: D

18. If a quarter kg of potato costs 60 paise, how many paise will 200 gm cost?

  1. 48 paise
  2. 54 paise
  3. 56 paise
  4. 72 paise

Answer: A

19. In a dairy farm, 40 cows eat 40 bags of husk in 40 days. In how many days one cow will eat one bag of husk?

  1. 1
  2. 20
  3. 40
  4. 80

Answer: C

20. 36 men can complete a piece of work in 18 days. In how many days will 27 men complete the same work?

  1. 12
  2. 18
  3. 22
  4. 24
  5. None of these

Answer: D

You Might be Interested In:

Cognizant Placement PapersAccenture Placement Papers
Wipro Placement PapersHCL Placement Paper
L&T Infotech Placement PapersSamsung placement papers
HP Placement PapersIBM Placement Papers

Filed in: Placement Papers

Are You Still Jobless, Get Salary Upto 8.5 Lakhs – Apply Now


ADVERTISEMENT


Leave a Reply

Submit Comment